A treia condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!

  •  Decizia de azi nu este definitivă!

Azi, Tribunalul Constanța a anunțat cea de a treia condamnare în dosarul lui Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie!
 
Magistrații au admis un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cu inculpatul Dumitru R., acesta fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă în formă continuată și favorizarea făptuitorului.
 
Inculpatul a luat doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare.
 
Magistrații au dispus confiscarea specială, în vederea constituirii ca venituri ale bugetului de stat, a sumei de 100 de lei, remisă de către inculpat investigatorului sub acoperire (...), cu titlu de mită şi depusă la dosarul cauzei.
 
De menționat că acest acord de recunoaștere a vinovăției este disjuns din dosarul lui Cornel Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie, județul Constanța, acesta fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și instigare la abuz în serviciu.
 
Recent, Tribunalul Constanța a admis alte două acordui de recunoaștere a vinovăției încheiate de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Constanţa cu alți doi inculpați din dosarul fostului șef al Poliției Eforie.
 
La data mediatizării cauzei, în ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:
 
În perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel ar fi primit în mod repetat și periodic, de la o persoană fără calitate specială, coinculpat, sume de bani, pentru ca în schimb să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, în sensul de a permite și de a proteja desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din județul Constanța. Ar fi vorba de tolerarea unor activități de comerț clandestin/neautorizat care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.

 
Din probele administrate rezultă că suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 lei/zi, remiterea banilor fiind făcută o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.
 

La rândul său, coinculpatul care ar fi remis în mod periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie, i-ar fi colectat, în mod repetat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele efectuate de autorități.
 
În ziua de 10 august 2020, inculpatul Coteanu Cornel Gabriel i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane, pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Constanța, trimis în judecată de DNA. Procesul, amânat

02 Oct 2021 2562

Premieră la DNA Constanța! Începe judecata! (document)

22 Sep 2021 2604

Iulian Grigorenco și Alexandru Stan, menținuți în arest la domiciliu

04 Sep 2021 1615

Proces cu 120 de polițiști locali din Constanța! Care le sunt nemulțumirile și ce speră să obțină

19 Jul 2021 2459

Condamnare definitivă pentru unul dintre inculpații din dosarul lui Gabriel Coteanu, fost șef al Poliției Eforie

15 Jul 2021 1009

Unul dintre cei mai vechi șefi din Poliția Județului Constanța a scăpat de controlul judiciar

25 Jun 2021 1603

O nouă hotărâre în cazul comisarului-șef Coteanu acuzat de luare de mită

16 Jun 2021 1291

Comisarul-șef Coteanu, nemulțumit de decizia Tribunalului Constanța. Când va fi luată o decizie finală

08 Jun 2021 1044

Comisarul-șef Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie, rămâne sub control judiciar

26 Apr 2021 1321

Tribunalul Constanța, așteptat să se pronunțe azi în dosarul comisarului-șef Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

22 Apr 2021 1246

Un bărbat, din Eforie, care ar fi condus un moped fără permis, cercetat de DNA Constanța. Dosarul, închis

14 Apr 2021 1766

DNA Constanța a finalizat un nou dosar pentru trafic de droguri

07 Apr 2021 1533

Pronunțare amânată în dosarul comisarului-șef Cornel Gabriel Coteanu, fostul șef al Poliției Eforie

30 Mar 2021 1269

DNA Constanța a trimis în judecată un fost fotbalist. Care sunt acuzațiile

22 Mar 2021 2460

Constanța. DNA anunță oficial finalizarea unui dosar pentru trafic de droguri

08 Mar 2021 1512