A „uitat“ să anunțe Poliția Rutieră! Un șofer, de 63 de ani, din Constanța, condamnat după ce a accidentat un copil lângă biserica Sfânta Maria

  • Inculpatul a relatat organelor de poliție că la marcajul pietonal, pentru a acorda prioritate unui bărbat, după care s-a pus în mișcare ușor și după aproximativ un metru, din partea dreaptă, pe trecerea de pietoni, a venit în fugă o fată care i-a lovit oglinda retrovizoare dreapta.


Un bărbat, de 63 de ani, din Constanța, a fost condamnat de Judecătoria Constanța, în primă instanță, la un an și opt luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia și nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparaţiilor.
 

Decizia Judecătoriei Constanța a rămas definitivă prin neapelare.

În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța se arată că, la data de 10 decembrie 2018, în jurul orelor 09,50, inculpatul a condus un autoturism marca Dacia, model Logan, pe bulevardul 1 Mai, din Municipiul Constanța. În momentul în care a ajuns în zona marcajului pietonal din apropierea bisericii Sfânta Maria, pe banda nr. 3, a surprins și a accidentat o minoră, de 12 ani, care în calitate de pieton, se angajase în traversarea drumului pul pe acel marcaj pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.

În urma impactului, copila a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare o zi de îngrijiri medicale, dar în cursul urmăririi penale a fost retrasă plângrea prealabilă.

După producerea accidentului, inculpatul și-a continuat drumul astfel că a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție și fără să aștepte venirea ambulanței sau organelor de poliție, și a fost depistat ulterior în zonă a orașului, ocazie cu care a declarat că el a fost autorul accidentului rutier și a recunoscut că a reparat oglinda retrovizoare exterioară dreapta, prin înlocuirea geamului spart cu unul nou achiziționat, înainte de examinarea autoturismului de către organele de poliție și fără a avea autorizație de reparație emisă de organul competent.


De precizat că inculpatul a relatat organelor de poliție că la marcajul pietonal, pentru a acorda prioritate unui bărbat, după care s-a pus în mișcare ușor și după aproximativ un metru, din partea dreaptă, pe trecerea de pietoni, a venit în fugă o fată care i-a lovit oglinda retrovizoare dreapta.

În urma impactului, fata a căzut pe partea carosabilă în timp ce geamul oglinzii s-a desprins de pe suport și a căzut, de asemenea, pe partea carosabilă.

Inculpatul a mai precizat că după producerea evenimentului a tras pe partea dreaptă și a coborât din autoturism, a discutat cu o femeie care i-a spus că părinții fetei care traversase sunt de etnie rromă și ulterior, constatând că fata respectivă plecase de la fața locului, s-a urcat în autoturismul său și a condus până la un magazin de piese auto Dacia, din zona Casei de Cultură, de unde a achiziționat un nou geam de oglindă cu care 1-a , înlocuit pe cel căzut în urma impactului.

Ulterior, a fost contactat telefonic de către un agent de poliție care i-a solicitat să rămână în locul unde se afla și să aștepte sosirea echi de cercetare la fața locului.

La Judecătoria Constanța, după citirea actului de sesizare și anterior începerii cercetării judecătorești, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa prin actul de sesizare al instanței, solicitând ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pe care nu le-a contestat, cu administrarea probei cu înscrisuri.Citește și

Cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului
Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, dat în judecată de firma de asigurări


Doi pietoni morți în fața hotelului Zodiac din Constanța! Un tânăr șofer, condamnat definitiv cu suspendare. Motivarea judecătorilor

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri constănțeni

31 Mar 2021 379

Constanța Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri. Au fost aplicate amenzi

29 Mar 2021 719

Județul Constanța Dosare penale pentru șoferi fără permis sau cu permisul suspendat

26 Mar 2021 665

IPJ Constanța “Circulați preventiv în condiții de instabilitate atmosferică”

10 Mar 2021 613

IPJ Tulcea Doi şoferi, traşi pe dreapta de poliţişti. Ambii s-au ales cu dosare penale

09 Mar 2021 546

Constanța Participantele la trafic, „sancționate” cu flori de polițiștii rutieri

08 Mar 2021 1029

Județul Constanța Tânăr, prins conducând fără permis. A încercat să fugă de oamenii legii

02 Mar 2021 867

Ionuț Galani, sancționat de polițiștii rutieri. Își caută dreptatea în instanță

26 Feb 2021 5996

Județul Constanța Tânăr prins drogat la volan, pe strada Ștefan cel Mare din Lumina

19 Feb 2021 1667

Constanța O sută de șoferi au fost sancționați. Ce au descoperit polițiștii

04 Feb 2021 651

Constanța Acțiune a polițiștilor rutieri. Peste 200 de șoferi vitezomani, sancționați

04 Feb 2021 1013

Medgidia Acțiune desfășurată de polițiștii rutieri. Au fost aplicate amenzi

27 Jan 2021 537

Județul Constanța DN 3, închis între Ostrov și Cobadin. Viscol și vizibilitate redusă!

27 Jan 2021 829

Constanța Acțiune a polițiștilor rutieri. Peste 300 de mașini, verificate

21 Dec 2020 953

Județul Constanța Ce au mai depistat în trafic polițiștii rutieri. Au fost întocmite dosare penale

24 Nov 2020 1014