A „uitat“ să anunțe Poliția Rutieră! Un șofer, de 63 de ani, din Constanța, condamnat după ce a accidentat un copil lângă biserica Sfânta Maria

  • Inculpatul a relatat organelor de poliție că la marcajul pietonal, pentru a acorda prioritate unui bărbat, după care s-a pus în mișcare ușor și după aproximativ un metru, din partea dreaptă, pe trecerea de pietoni, a venit în fugă o fată care i-a lovit oglinda retrovizoare dreapta.


Un bărbat, de 63 de ani, din Constanța, a fost condamnat de Judecătoria Constanța, în primă instanță, la un an și opt luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia și nerespectarea atribuţiilor privind verificarea tehnică ori efectuarea reparaţiilor.
 

Decizia Judecătoriei Constanța a rămas definitivă prin neapelare.

În rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța se arată că, la data de 10 decembrie 2018, în jurul orelor 09,50, inculpatul a condus un autoturism marca Dacia, model Logan, pe bulevardul 1 Mai, din Municipiul Constanța. În momentul în care a ajuns în zona marcajului pietonal din apropierea bisericii Sfânta Maria, pe banda nr. 3, a surprins și a accidentat o minoră, de 12 ani, care în calitate de pieton, se angajase în traversarea drumului pul pe acel marcaj pietonal, din partea dreaptă a conducătorului auto.

În urma impactului, copila a suferit leziuni corporale ce au necesitat pentru vindecare o zi de îngrijiri medicale, dar în cursul urmăririi penale a fost retrasă plângrea prealabilă.

După producerea accidentului, inculpatul și-a continuat drumul astfel că a părăsit locul faptei fără încuviințarea organelor de poliție și fără să aștepte venirea ambulanței sau organelor de poliție, și a fost depistat ulterior în zonă a orașului, ocazie cu care a declarat că el a fost autorul accidentului rutier și a recunoscut că a reparat oglinda retrovizoare exterioară dreapta, prin înlocuirea geamului spart cu unul nou achiziționat, înainte de examinarea autoturismului de către organele de poliție și fără a avea autorizație de reparație emisă de organul competent.


De precizat că inculpatul a relatat organelor de poliție că la marcajul pietonal, pentru a acorda prioritate unui bărbat, după care s-a pus în mișcare ușor și după aproximativ un metru, din partea dreaptă, pe trecerea de pietoni, a venit în fugă o fată care i-a lovit oglinda retrovizoare dreapta.

În urma impactului, fata a căzut pe partea carosabilă în timp ce geamul oglinzii s-a desprins de pe suport și a căzut, de asemenea, pe partea carosabilă.

Inculpatul a mai precizat că după producerea evenimentului a tras pe partea dreaptă și a coborât din autoturism, a discutat cu o femeie care i-a spus că părinții fetei care traversase sunt de etnie rromă și ulterior, constatând că fata respectivă plecase de la fața locului, s-a urcat în autoturismul său și a condus până la un magazin de piese auto Dacia, din zona Casei de Cultură, de unde a achiziționat un nou geam de oglindă cu care 1-a , înlocuit pe cel căzut în urma impactului.

Ulterior, a fost contactat telefonic de către un agent de poliție care i-a solicitat să rămână în locul unde se afla și să aștepte sosirea echi de cercetare la fața locului.

La Judecătoria Constanța, după citirea actului de sesizare și anterior începerii cercetării judecătorești, inculpatul a recunoscut săvârșirea faptelor reținute în sarcina sa prin actul de sesizare al instanței, solicitând ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală pe care nu le-a contestat, cu administrarea probei cu înscrisuri.



Citește și

Cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului
Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, dat în judecată de firma de asigurări


Doi pietoni morți în fața hotelului Zodiac din Constanța! Un tânăr șofer, condamnat definitiv cu suspendare. Motivarea judecătorilor

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situații de risc pe drumurile din Constanța! S-a lăsat cu dosare penale

03 Apr 2024 603

Ce a descoperit poliția la oprirea a doi șoferi în județul Constanța?

22 Mar 2024 766

Incident în trafic la Constanța! Ce a depistat Poliția în cazul unui șofer de 22 de ani

18 Mar 2024 600

Știri Constanța Incidente în trafic la Eforie, Ovidiu și Murfatlar!

16 Mar 2024 828

Șoferi băuți la volan în Medgidia și Constanța!

24 Feb 2024 930

Știri Constanța ​Acțiune a polițiștilor rutieri, la Constanța! Amenzi aplicate și permise suspendate

08 Feb 2024 785

Știri Constanța O femeie de 20 de ani, fără permis, surprinsă la volan, în Albești. Cu ce viteza rula

06 Feb 2024 1111

Știri Constanța Conducător auto depistat cu viteză dublă față de limită, în stațiunea Mamaia

03 Feb 2024 1038

4.525 de accidente rutiere grave înregistrate în anul 2023, la nivel național

28 Jan 2024 627

În ultimele 24 de ore Peste 7.200 de fapte contravenționale la care au intervenit polițiștii, la nivel național

26 Jan 2024 550

Știri Constanța Doi șoferi s-au ales cu dosare penale

24 Jan 2024 749

Conducător de autoutilitară din Oradea, băut la oră de prânz! S-a răsturnat în șanț cu autovehiculul

22 Jan 2024 753

Știri Constanța Șoferi în ilegalitate la Cernavodă, Techirghiol și Constanța!

21 Jan 2024 856

MAI Sute de permise reținute în ultimele 24 de ore. Câte au fost pentru consumul de alcool

15 Jan 2024 695

Cu executare pentru un fost rutierist, din Tulcea! Se cere rejudecarea dosarului, la Constanța

11 Jan 2024 780