Accesul în biserici Arhiepiscopia Tomisului, procesul deschis pentru credincioși. Un nou termen

  • Cazul se află în atenția magistratului Maria Timoașcă, președintele completului CA16 din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
  • Judecătorii analizează cererea de a se permite accesul credincioșilor în biserici.
  • La termenul desfășurat în data de 11 februarie 2021, instanța a decis să fixeze o nouă înfățișare peste o lună, pentru a se comunica părților din dosar actele care au fost depuse.
 
Arhiepiscopia Tomisului continuă să solicite în instanță permiterea accesului credincioșilor în biserici, pentru a participa la slujbele religioase.
 
Procesul se desfășoară la Secția de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța, unde a fost recent fixat un nou termen în acest dosar, pentru a se studia actele depuse în cauză.
 
Concret, este vorba despre aceeași cauză în care, spre finele lunii noiembrie 2020, s-a cerut și permiterea accesului tuturor credincioșilor la pelerinajul de Sfântul Andrei, solicitarea fiind respinsă la momentul respectiv.
 
În continuare, judecătorii analizează cererea de a se permite accesul credincioșilor în biserici.
 
Cazul se află în atenția magistratului Maria Timoașcă, președintele completului CA16 din cadrul Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.
 

Declarația ÎPS Teodosie

 
La prima înfățișare stabilită în cauză, desfășurată pe 24 noiembrie 2020 la Tribunalul Constanța, a fost prezent și ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului.
 
La momentul respectiv, ierarhul a declarat presei prezente „aceste restricții prin care creștinii n-au voie să intre în biserică nu sunt firești! Acest virus atacă mai ales plămânii. Noi vrem să-i îmbolnăvim de plămâni? Eu simt nevoia să-i apăr!“.
 
„Ca păstor, îmi apăr turma cea cuvântătoare, oameni de credință! (...) Credincioșii mi-au cerut să fiu porta-vocea lor, să-i apăr, să li se dea voie să fie în biserică. Sunt drepturile noastre constituționale. Drepturile omului, de asemenea, specifică faptul că orice om trebuie să aibă asigurată libertatea de exprimare, liberatea de religie“, a afirmat Arhiepiscopul Tomisului.

 
„Nu facem niciun abuz, dimpotrivă: vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri, deși sunt, ca să putem să ne împlinim datinile credinței noastre. Avem dreptul acesta, și prin Constituție, și prin Carta Drepturilor Omului, astfel încât trebuie să ni se pună nouă dreptul la libertate, care ne-a fost îngrădit“.
 

La termenul desfășurat în data de 11 februarie 2021, instanța a decis să fixeze o nouă înfățișare peste o lună, pentru a se comunica părților din dosar actele care au fost depuse.
 
Indiferent care va fi decizia Tribunalului Constanța, la finele acestui proces, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Citește și:

ÎPS Teodosie:
"E anapoda să porți mască în Sfântul Altar"

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Biserica nu poate fi anexă a poliției“ De ce s-au respins pretențiile Arhiepiscopiei Tomisului în procesul pentru credință. Avem motivarea judecătorilor (document)

22 Apr 2021 460

ÎPS Teodosie ”E foarte limpede că fructele de mare nu sunt de post”

21 Apr 2021 1021

Procesul pentru credință. Arhiepiscopia Tomisului, decăzută din dreptul de a-și modifica cererea de chemare în judecată

14 Apr 2021 941

Decizie de ultimă oră a Tribunalului Constanța Arhiepiscopia Tomisului a pierdut procesul pentru credință!

13 Apr 2021 21479

ÎPS Teodosie – „Vrem să oprim niște exagerări, să nu le zic abuzuri“ Tribunalul Constanța ar putea schimba azi măsurile anti-Covid bisericești

12 Apr 2021 1393

„Scut“ pentru Arhiepiscopia Tomisului Aproape 40 de reclamanți și intervenienți în procesul pentru credință, de la Tribunalul Constanța

09 Apr 2021 1456

ÎPS Teodosie critică autoritățile privind înmormântările „Nu ne batem joc de omul care moare ca să învieze”

06 Apr 2021 1006

Purtarea măștilor și vaccinul anti-Covid Un reclamant din procesul pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului, cere dovezi de la Ministerul Sănătății, DSU și Guvern!

03 Apr 2021 1783

S-a schimbat data procesului pentru credință, deschis de Arhiepiscopia Tomisului. Se mărește numărul reclamanților

01 Apr 2021 761

„Apărarea drepturilor poporului român“ Proces pentru credință, la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Declarațiile Dianei Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului

26 Mar 2021 2186

Diana Șoșoacă, prezentă la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Ce a declarat senatorul

25 Mar 2021 3353

VIDEO ÎPS Teodosie „Am cerut la autorități ca noaptea să puteți veni la biserică”

17 Mar 2021 3648

ÎPS Teodosie „Fumatul e mai grav ca beția. Cine fumează nu postește”

15 Mar 2021 2597

ZIUA LIVE. ÎPS Teodosie a specificat că jurământul monahal nu îi permite să dețină proprietăți. Acesta va dona curând terenurile de la Techirghiol și Vatra Dornei

12 Mar 2021 1830

ÎPS Teodosie, despre avere „Nu sunt bogat. Am hainele de pe mine”

11 Mar 2021 3656