Accident în drum spre vacanță! Două tinere au murit pe drumul ce leagă Tulcea de Constanța! Sentință definitivă

  • Conform anchetatorilor, pe DN 22-E87, la ieşirea din localitatea Mihail Kogălniceanu, din Tulcea, pe fondul oboselii accentuate, inculpatul a pierdut controlul autoturismului, care a ajuns pe contrasens şi în continuare pe acostamentul benzii sale, intrând în impact cu o bornă hectometrică situată pe marginea din dreapta a drumului naţional şi în continuare, în impact frontal-dreapta cu un copac.
  • Un martor a declarat anchetatorilor că la intrarea în curba la stânga, unde s-a produs accidentul, inculpatul nu a avut nici o reacţie de a se încadra pe partea carosabilă pe porţiunea de drum în curbă înainte de a părăsi carosabilul, nu a acţionat sistemul de frânare nici înainte de a părăsi carosabilul şi nici după ce a părăsit carosabilul, până la impact, creându-i impresia că inculpatul a adormit la volan în pre-momentul impactului.     
 

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dispus condamnarea definitivă a unui bărbat, din republica Moldova, acuzat de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravată. Inculpatul este suspectat că a condus un autovehicul marca Mercedes Benz, model S 500, pe DN 22-E 87, dinspre municipiul Tulcea către municipiul Constanţa. Ajuns la kilometrul 197 + 600 m, pe fondul aţipirii la volan din cauza oboselii excesive, mașina a părăsit partea carosabilă, izbindu-se frontal de un arbore aflat pe partea dreaptă a drumului, pe direcţia de mers, iar în urma accidentului a rezultat decesul a două femei, prima aflată pe locul dreapta faţă, iar cealaltă aflată pe locul dreapta spate, în autovehicul.
 
Cel în cauză a primit pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei principale de doi ani închisoare sub supraveghere.
 
Magistrații au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Recent, Curtea de Apel Constanța a redus cuantumul daunelor morale acordate părților civile (...) de la câte 290.600 lei la câte 200.000 lei.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Dosarul penal a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.
 
Prin actul de sesizare al instanţei, s-a învederat că inculpatul, la  data de 04.08.2015, în jurul orelor 10.00, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz, model S 500, pe DN 22-E 87, dinspre municipiul Tulcea către municipiul Constanţa.
 

Ajuns la kilometrul 197 + 600 m, pe fondul aţipirii la volan din cauza oboselii excesive, a părăsit partea carosabilă, izbindu-se frontal de un arbore aflat pe partea dreaptă a drumului, pe direcţia de mers, iar în urma accidentului a rezultat decesul a două femei, prima aflată pe locul dreapta faţă, iar cealaltă aflată pe locul dreapta spate, în autovehicul.
 
Analizând materialul probator administrat pe tot parcursul procesului penal, instanța reţine următoarele:

 
În fapt, în noaptea de 03/04.08.2015 în jurul orelor 01:00, inculpatul, intenționând să ajungă în vacanţă, împreună cu numitele (...) (în vârstă de 27 de ani, ce se afla pe scaunul din dreapta şoferului, în faţă) şi (...) (în vârstă de 25 de ani, ce se afla pe bancheta din spate, în partea dreaptă).
 
În jurul orelor 03.00, inculpatul a trecut cu autoturismul său punctul de trecere a frontierei în România.
 
Pe DN 22-E87, la ieşirea din localitatea Mihail Kogălniceanu, din Tulcea, pe fondul oboselii accentuate, inculpatul a pierdut controlul autoturismului, care a ajuns pe contrasens şi în continuare pe acostamentul benzii sale, intrând în impact cu o bornă hectometrică situată pe marginea din dreapta a drumului naţional şi în continuare, în impact frontal-dreapta cu un copac.
 
Un martor a declarat anchetatorilor că la intrarea în curba la stânga, unde s-a produs accidentul, inculpatul nu a avut nici o reacţie de a se încadra pe partea carosabilă pe porţiunea de drum în curbă înainte de a părăsi carosabilul, nu a acţionat sistemul de frânare nici înainte de a părăsi carosabilul şi nici după ce a părăsit carosabilul, până la impact, creându-i impresia că inculpatul a adormit la volan în pre-momentul impactului.     
 
Fiind audiat în calitate de suspect, inculpatul a aratat că își amintește tot până la momentul în care a condus autoturismul menționat pentru circa 25 km, apoi nu își mai amintește nimic, cu privire la împrejurările producerii accidentului, nu poate preciza dacă a adormit la volan ori dacă acesta sau pasagerele sale purtau centurile de siguranță sau nu și că următorul lucru pe care și-l amintește este că s-a trezit la spital, loc unde a fost testat cu aparatul alcooltest.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Viol în spatele unui bloc din Tomis Nord. 20 de ani de închisoare, prima condamnare
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Accident mortal în Mamaia, în zona hotelului Iaki! Ce au surprins camerele de supraveghere. Starea de pericol, generată de pieton. Șofer condamnat

29 May 2023 1926

Tragedie la Tulcea! Un tânăr șofer de 21 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac

27 May 2023 2357

Accidentul mortal de la Mihail Kogălniceanu din această dimineață, surprins de camerele de supraveghere (VIDEO)

23 May 2023 16888

Primele informații de la Poliție despre accidentul rutier de la Mihail Kogălnicenu. Un pieton a murit

23 May 2023 834

Bărbat decedat într-un accident rutier în județul Prahova. Un autoturism și un autocamion, implicate

22 May 2023 811

Tragedie pe strada Babadag, din Tulcea! Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a fost trimis în judecată

21 May 2023 1208

Accident rutier mortal la Hârșova! Un biciclist și-a pierdut viața

21 May 2023 1802

Tragedie pe un drum național! Un bărbat din Ungaria și-a pierdut viața într-un accident rutier

21 May 2023 586

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul mortal de la ieșire din Movilița. Un bărbat a murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 May 2023 3008

Accident rutier la ieșire din Movilița! Un șofer a murit în urma impactului (FOTO+VIDEO)

19 May 2023 15333

Sfârșit tragic pentru un copil de doar 6 ani! Se întorcea de la școală

19 May 2023 935

IPJ GalațiAccident rutier mortal

19 May 2023 577

Tragedie în Portul Constanța! Sentință definitivă. Compania Socep SA, bună de plată

19 May 2023 7408

Tragedie pe un drum național. Trei tineri au murit după ce mașina în care se aflau s-a izbit de un TIR

17 May 2023 759

Tractorist decedat într-un accident rutier în județul Galați. Un autotren și un tractor s-au răsturnat

16 May 2023 725