Accident în drum spre vacanță! Două tinere au murit pe drumul ce leagă Tulcea de Constanța! Sentință definitivă

  • Conform anchetatorilor, pe DN 22-E87, la ieşirea din localitatea Mihail Kogălniceanu, din Tulcea, pe fondul oboselii accentuate, inculpatul a pierdut controlul autoturismului, care a ajuns pe contrasens şi în continuare pe acostamentul benzii sale, intrând în impact cu o bornă hectometrică situată pe marginea din dreapta a drumului naţional şi în continuare, în impact frontal-dreapta cu un copac.
  • Un martor a declarat anchetatorilor că la intrarea în curba la stânga, unde s-a produs accidentul, inculpatul nu a avut nici o reacţie de a se încadra pe partea carosabilă pe porţiunea de drum în curbă înainte de a părăsi carosabilul, nu a acţionat sistemul de frânare nici înainte de a părăsi carosabilul şi nici după ce a părăsit carosabilul, până la impact, creându-i impresia că inculpatul a adormit la volan în pre-momentul impactului.     
 

Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au dispus condamnarea definitivă a unui bărbat, din republica Moldova, acuzat de săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în formă agravată. Inculpatul este suspectat că a condus un autovehicul marca Mercedes Benz, model S 500, pe DN 22-E 87, dinspre municipiul Tulcea către municipiul Constanţa. Ajuns la kilometrul 197 + 600 m, pe fondul aţipirii la volan din cauza oboselii excesive, mașina a părăsit partea carosabilă, izbindu-se frontal de un arbore aflat pe partea dreaptă a drumului, pe direcţia de mers, iar în urma accidentului a rezultat decesul a două femei, prima aflată pe locul dreapta faţă, iar cealaltă aflată pe locul dreapta spate, în autovehicul.
 
Cel în cauză a primit pedeapsa de 2 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei principale de doi ani închisoare sub supraveghere.
 
Magistrații au stabilit un termen de supraveghere de 2 ani, calculat de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Recent, Curtea de Apel Constanța a redus cuantumul daunelor morale acordate părților civile (...) de la câte 290.600 lei la câte 200.000 lei.
 
Decizia Curții de Apel Constanța este definitivă!
 
Dosarul penal a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea.
 
Prin actul de sesizare al instanţei, s-a învederat că inculpatul, la  data de 04.08.2015, în jurul orelor 10.00, a condus autovehiculul marca Mercedes Benz, model S 500, pe DN 22-E 87, dinspre municipiul Tulcea către municipiul Constanţa.
 

Ajuns la kilometrul 197 + 600 m, pe fondul aţipirii la volan din cauza oboselii excesive, a părăsit partea carosabilă, izbindu-se frontal de un arbore aflat pe partea dreaptă a drumului, pe direcţia de mers, iar în urma accidentului a rezultat decesul a două femei, prima aflată pe locul dreapta faţă, iar cealaltă aflată pe locul dreapta spate, în autovehicul.
 
Analizând materialul probator administrat pe tot parcursul procesului penal, instanța reţine următoarele:

 
În fapt, în noaptea de 03/04.08.2015 în jurul orelor 01:00, inculpatul, intenționând să ajungă în vacanţă, împreună cu numitele (...) (în vârstă de 27 de ani, ce se afla pe scaunul din dreapta şoferului, în faţă) şi (...) (în vârstă de 25 de ani, ce se afla pe bancheta din spate, în partea dreaptă).
 
În jurul orelor 03.00, inculpatul a trecut cu autoturismul său punctul de trecere a frontierei în România.
 
Pe DN 22-E87, la ieşirea din localitatea Mihail Kogălniceanu, din Tulcea, pe fondul oboselii accentuate, inculpatul a pierdut controlul autoturismului, care a ajuns pe contrasens şi în continuare pe acostamentul benzii sale, intrând în impact cu o bornă hectometrică situată pe marginea din dreapta a drumului naţional şi în continuare, în impact frontal-dreapta cu un copac.
 
Un martor a declarat anchetatorilor că la intrarea în curba la stânga, unde s-a produs accidentul, inculpatul nu a avut nici o reacţie de a se încadra pe partea carosabilă pe porţiunea de drum în curbă înainte de a părăsi carosabilul, nu a acţionat sistemul de frânare nici înainte de a părăsi carosabilul şi nici după ce a părăsit carosabilul, până la impact, creându-i impresia că inculpatul a adormit la volan în pre-momentul impactului.     
 
Fiind audiat în calitate de suspect, inculpatul a aratat că își amintește tot până la momentul în care a condus autoturismul menționat pentru circa 25 km, apoi nu își mai amintește nimic, cu privire la împrejurările producerii accidentului, nu poate preciza dacă a adormit la volan ori dacă acesta sau pasagerele sale purtau centurile de siguranță sau nu și că următorul lucru pe care și-l amintește este că s-a trezit la spital, loc unde a fost testat cu aparatul alcooltest.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Citește și
 
Viol în spatele unui bloc din Tomis Nord. 20 de ani de închisoare, prima condamnare
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vâlcea UPDATE. Un autocar plin cu elevi, implicat într-un accident rutier mortal!

15 Jun 2024 1095

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat definitiv, la Constanța, cu executare! Se va rejudeca latura civilă

12 Jun 2024 1097

Cetățean nepalez, mort într-un accident la Constanța! Prima condamnare, cu executare. Dosarul, la Curtea de Apel

12 Jun 2024 696

Tragedie rutieră la Tulcea! Aproape 7 ani de închisoare pentru un șofer băut, ce consumase substanțe psihoactive și avea permisul anulat

09 Jun 2024 637

România Accident grav pe DN1! Un șofer a murit iar altul a fost rănit, în urma impactului dintre o autoutilitară și un camion. Peștii din autoutilitară s-au împrăștiat pe șosea (FOTO+VIDEO)

05 Jun 2024 3297

Informații de ultim moment! Cine este șoferul mort în accidentul produs între Năvodari și Corbu? (VIDEO)

30 May 2024 7454

Accident mortal între Năvodari si Corbu. Date de ultim moment de la IPJ Constanța!

30 May 2024 3669

Accident mortal între Năvodari si Corbu. Un șofer a murit în urma impactului dintre o cisternă și un autoturism (FOTO+VIDEO)

30 May 2024 11874

Conducătorul auto implicat în accidentul mortal de la Partizani, județul Tulcea, reținut! Acesta era beat, nu avea permis iar mașina avea numere false de înmatriculare

22 May 2024 806

Tragedie rutieră, la Medgidia, în ultimele minute ale anului 2020! Judecătorii din Constanța aproape că au dublat prima condamnare

22 May 2024 1001

Oficial de la IPJ Tulcea despre accidentul mortal de la Partizani! Incredibil ce au descoperit polițiștii

22 May 2024 952

Accident rutier mortal în localitatea Partizani, județul Tulcea! O femeie, decedată

22 May 2024 839

Județul Iași Accident rutier mortal între două motociclete și un autoturism. Trei persoane au decedat (GALERIE FOTO)

19 May 2024 1703

UPDATE Tragedie pe calea ferată în județul Constanța! Persoană accidentată mortal de un tren de călători între stațiile Basarabi și Dorobanțu

13 May 2024 1761

Cetățean nepalez, mort într-un accident la Constanța! Prima condamnare, cu executare. Daune de aproape un sfert de milion de euro

12 May 2024 1135