Accident mortal aproape de Mangalia! Se cer daune de peste 2,2 milioane de euro


 
  • Inculpatul din prezentul dosar  a fost condamnat în primă instanță, de Judecătoria Mangalia, la pedeapsa de doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și la un an și trei luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze dosarul unui accident rutier mortal în care rudele îndoliate solicită daune de peste două milioane de euro! Cauza a fost soluționată în primă instanță, de Judecătoria Mangalia prin condamnarea șoferului acuzat de producerea tragediei, dar și prin admiterea în parte a acțiunilor civile.
 
Cazul a fost soluționat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
 
Inculpatul din prezentul dosar  a fost condamnat în primă instanță, de Judecătoria Mangalia, la pedeapsa de doi ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă și la un an și trei luni de închisoare pentru comiterea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.
 
Instanța a contopit pedepsele aplicate în prezenta cauză, respectiv pedeapsa cu închisoarea de doi ani și pedeapsa cu închisoarea de un an și trei luni și a aplicat pedeapsa cea mai grea de doi ani închisoare la care a adaugat un spor de cinci luni, rezultând o pedeapsă de doi ani și cinci luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere.
 
Judecătoria Mangalia a admis, în parte, acţiunea civilă formulată în cauză și a decis acordarea sumei de 110.000 de euro, reprezentând despăgubiri pentru daunele morale.
 
Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
Fiind audiat în calitate de suspect, inculpatul a declarat că, la data de 06 octombrie 2018, a participat la o petrecere în Vama Veche, împrejurare în care a consumat circa 200 ml. de whiskey. Apoi, s-a urcat la volanul maşinii sale şi a plecat singur spre localitatea Limanu.
 
Inculpatul a mai declarat că se deplasa cu viteza de 50 - 60 km/h, afară era întuneric, nu exista iluminat stradal, nici marcaje rutiere, iar, la o distanţă de circa 600 metri de intersecţia cu DN 39, a simţit o izbitură în caroseria maşinii, fără a realiza ce s-a întâmplat.
 
Cel în cauză a menţionat că a oprit maşina, a coborât şi a văzut o bicicletă căzută pe carosabil, în partea dreaptă a sensului de deplasare, iar, în afara drumului, pe iarbă, o persoană în stare de inconştienţă.
 
Acesta a mai arătat că, la faţa locului, a sosit ambulanţa, care a efectuat manevre de resuscitare a victimei, dar fără rezultat.
 
În vederea lămuririi împrejurărilor producerii faptei, a fost efectuată o expertiză tehnică auto, împrejurare în care s-a stabilit că accidentul s-a produs în condiţii de noapte, fără iluminat public, în afara localităţii.
 
Referitor la viteza de deplasare a autovehiculului, s-a stabilit că aceasta a fost de circa 50 - 60 km/h (sub limita de 90 km/h pe acel sector de drum), cauza accidentului fiind observarea tardivă a victimei care se deplasa pe bicicletă, fără a purta elemente reflectorizante, cauză la care a concurat faptul că şoferul consumase anterior băuturi alcoolice, ceea ce reduce atât percepţia asupra traficului, cât şi de timpul de reacţie al conducătorului.
 
În acest sens, s-a apreciat de către expert că accidentul putea fi evitat prin virare spre stânga dacă cel care conducea vehiculul ar fi observat în timp util biciclistul, iar biciclistul putea evita accidentul dacă ar fi avut lumini şi elemente reflectorizante şi dacă ar fi circulat pe marginea din dreapta a benzii sale de mers, însă ambii putea evita accidentul dacă nu s-ar fi deplasat pe drumul public sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Părţile civile au precizat cuantumul pretenţiilor civile, respectiv 2,2 milioane de euro.
 
Așa cum precizam și mai sus, Judecătoria Mangalia a admis, în parte, acţiunea civilă formulată în cauză și a decis acordarea sumei totale de 110.000 de euro, reprezentând despăgubiri pentru daunele morale.
 
Decizia Judecătoriei Mangalia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident mortal în județul Constanța!
Sentință definitivă în dosarul pe care nimeni nu-l mai vedea soluționat. Daune materiale micșorate la 715 lei (video)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Autobuz al Armatei Române, implicat într-un accident mortal, la Constanța. Prima condamnare

08 Sep 2022 1410

Microbuz implicat în accident mortal, cu o autoutilitară, la ieșire din Cobadin spre Negrești (FOTO+VIDEO)

07 Sep 2022 11152

Accident rutier grav la ieșire din Băneasa spre Ostrov. O femeie a murit și mai multe persoane, printre care și copii, au ajuns la spital (GALERIE FOTO)

04 Sep 2022 1453

Județul Constanța Bărbat de 66 de ani accidentat mortal în localitatea Nicolae Bălcescu. Cum s-a petrecut evenimentul rutier

03 Sep 2022 1123

Oficial de la IPJ Constanţa! Cum s-a petrecut accidentul rutier mortal din sensul giratoriu de la Tomis Plus (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Aug 2022 7756

UPDATE. Constanţa Persoană decedată într-un accident rutier în sensul giratoriu de la intrare în cartierul Tomis Plus. Alte şase persoane, rănite (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Aug 2022 13790

EXCLUSIV Mama băiatului care a produs accidentul mortal de la Cobadin rupe tăcerea. „Nu mi-am abandonat copilul” (VIDEO)

11 Aug 2022 54276

Peste 1.700 de misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore IGSU, precizări despre accidentul mortal de la Cobadin

05 Aug 2022 2054

Altar de lumânări pentru cele două copile care au murit în urma accidentului rutier de la Cobadin (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Aug 2022 3059

EXCLUSIV! Primele imagini cu accidentul mortal de la Cobadin. Două fete de 13 și 16 ani au murit (VIDEO)

05 Aug 2022 14265

UPDATE Bărbat decedat într-un teribil accident la intrare în Constanța dinspre Valu lui Traian. Autoturismul a sărit peste sensul giratoriu (GALERIE FOTO+VIDEO)

28 Jul 2022 17392

Accidentul mortal de la Năvodari, surprins de camerele de supraveghere (VIDEO)

20 Jul 2022 49856

Oficial de la IPJ Constanța Cum s-a petrecut accidentul mortal de la Năvodari. Un bărbat a murit (GALERIE FOTO)

20 Jul 2022 17689

UPDATE. Județul Constanța Persoană lovită mortal de tren la stația Dunărea

17 Jun 2022 937

Constanța. Accident rutier produs în locul în care ieri a murit un bărbat (GALERIE FOTO)

14 Jun 2022 4348