Justitie

Accident mortal, în aprilie 2016, pe DN3, dinspre Murfatlar către Cobadin. Prima condamnare

  • În motivarea deciziei, judecătorii arată că scopul educativ și preventiv al pedepsei poate fi atins și fără executarea efectivă a acesteia în regim de detenție.
  • Dosarul se află acum la Curtea de Apel Constanța.

Magistrații Judecătoriei Medgidia au dispus condamnarea unui bărbat, de aproape 40 de ani, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă. Decizia Judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța. Primul termen în faza de apel a fost stabilit pentru data de 12 octombrie.
 
Conform procurorilor, la  data de 17 aprilie 2016, în jurul orelor 21.00, inculpatul a condus un autoturism marca Dacia Logan, pe DN3 dinspre Murfatlar către Cobadin. În momentul în care a ajuns la km. 226+610m, la efectuarea unei manevre de depășire, din cauza neatenției în conducere a pierdut controlul asupra direcției de mers, a pătruns pe sensul opus și a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un arbore. În urma accidentului a rezultat vătămarea gravă a soției inculpatului, femeia decedând câteva zile mai târziu.
 
În motivare, magistrații Judecătoriei Medgidia rețin, în ceea ce privește modalitatea de executare a pedepsei, fără a minimaliza pericolul social al faptei, în contextul probelor administrate, având în vedere persoana inculpatului, vârsta  acestuia, conduita anterioară și ulterioară săvârșirii faptei, că scopul educativ și preventiv al pedepsei poate fi atins și fără executarea efectivă a acesteia în regim de detenție, aplicarea pedepsei fiind un avertisment suficient de puternic pentru îndreptarea comportamentului social al inculpatului, care poate fi reintegrat social și reeducat  și fără izolare în regim de detenție.
 
Instanța a mai fost de părere că prin suspendarea executării pedepsei sub supraveghere,  modalitate care presupune obligații și interdicții pentru inculpat, la care se adaugă și pedeapsa complementară  a interzicerii unor drepturi, se înfăptuiește în concret atribuțiile funcționale ale sancțiunii penale ca mijloc de reeducare, de prevenire a săvârșirii de noi infracțiuni și de reintegrare în comunitate a inculpatului, păstrându-se totodată o proporție între gravitatea acțiunii infracționale și durata în timp necesară procesului educațional de resocializare, potrivit motivării, așa cum este ea prezentată pe rolii.ro
 
Citește și
 
Copil de patru ani, accidentat mortal pe DN 3 de un autovehiculul special pentru transport valori. Prima condamnare (document)

Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, sub control judiciar
 
Nu a oprit la semnalul agenților

Povestea unui tânăr șofer din județul Constanța, condamnat pentru ucidere din culpă după ce amicul său a fost împușcat în cap de polițiști (video)


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sentință definitivă în cazul unui accident mortal de lângă Cogealac! (video)

12 Oct 2020 2209

Un tânăr din Constanța, implicat într-un accident mortal în Brăila

09 Oct 2020 880

Accident rutier grav între Ovidiu și Palazu Mare. Un om a murit

01 Oct 2020 5902

Iaşi Femeie lovită mortal de un autoturism în timp ce ducea vaca la păscut

28 Sep 2020 548

Accident rutier mortal între Tulcea și Agighiol

25 Sep 2020 1141

Judecătorii și-au motivat decizia în cazul tragediei de la Doraly! Închisoare cu suspendare după moartea unui copil de doi ani

21 Sep 2020 4245

Accident mortal la Tulcea!

13 Sep 2020 449

Botoșani Accident mortal după ce o autoutilitară a intrat într-o căruță

13 Sep 2020 552

Primele nemulțumiri după condamnarea cu suspendare a lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Sep 2020 1544

Accident mortal aproape de Bucureşti. Un șofer de 76 de ani a lovit două persoane

07 Sep 2020 496

Satu Mare Ambulanță, implicată într-un accident rutier mortal. Opt victime dintre care doi morți (galerie foto)

07 Sep 2020 843

Un medic de familie din Constanța, trimis în judecată pentru ucidere din culpă (video)

04 Sep 2020 2947

Pedeapsă pentru Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța Închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

03 Sep 2020 6716

Accident rutier mortal pe DN1. Biciclist, accidentat mortal de o autoutilitară

03 Aug 2020 636

Copil de patru ani, accidentat mortal pe DN 3 de un autovehiculul special pentru transport valori. Prima condamnare (document)

27 Jul 2020 789