Accident mortal în județul Constanța! Sentință definitivă în dosarul pe care nimeni nu-l mai vedea soluționat. Daune materiale micșorate la 715 lei (video)


 
  • În primă instanță, Judecătoria Medgidia a decis acordarea sumei de 87.000 euro cu titlul de daune morale și suma de 15.000 lei daune materiale (obiceiurile creștine de înmormântare și pomenire a persoanei decedate).
 
  • În rejudecare, Curtea de Apel Constanța redus cuantumul daunelor materiale acordate de la 15.000 lei (înmormântare și pomenire) la 715 lei.
 
 
Sentință finală în dosarul unui grav accident rutier înregistrat pe data de 05 ianuarie 2021, în jurul orei 17:20, pe DJ 222, în localitatea Peștera, județul Constanța.
 
Recent, judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au decis condamnarea definitivă a inculpatului (bărbat, 33 de ani) la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.
 
Cel în cauză a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și de săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia.
 
La data de 05 ianuarie 2021, în jurul orelor 17:20, lucrătorii Poliției Medgidia au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DJ 222, s-a produs un accident de circulație în care au fost implicați un autoturism și un pieton, soldat cu vătămarea corporală gravă a pietonului.
 
Cu ocazia cercetării la fața locului, s-a constatat faptul că, în jurul orelor 17:15, autor necunoscut a condus autovehiculul rămas neidentificat, în loc. Pestera, circulând dinspre D.C. 28 – Peștera, către mun. Medgidia și ajuns în apropiere de intersecția cu D.J.- 223 B, a surprins și accidentat grav pe numita (...) care se afla pe partea carosabilă.
 
După producerea accidentului, conducătorul auto a părăsit locul accidentului într-o direcție necunoscută, fără încuvințarea procurorului sau a polițistului care efectuează cercetarea la fața locului. La fața locului a sosit un echipaj medical de urgență – tip SMURD, care au efectuat manevre de resuscitare conform procedurilor, după care au declarat decesul victimei, la fața locului.
 
În continuare, cadavrul victimei transportat de către aparținători și depus la morga Spitalului Medgidia, în vederea efectuării necropsiei.

 
Comisarul-șef de poliție George Munteanu, şeful Biroului Accidente Rutiere din cadrul Serviciului Rutier Constanţa, a declarat, în cadrul unui interviu online, pentru ZIUA de Constanța, că mașina implicată în accident a fost găsită tăiată bucăți și pregătită să fie valorificată în mai multe centre de fier vechi.
 

Apărarea inculpatului
 
„Menționez că, de copil, sunt pasionat de mașini și, cu diferite ocazii, am condus diferite tipuri de mașini, pe câmp și în locuri care nu erau deschise circulației. În legătură cu evenimentul din această cauză, după ce am cumpărat mașina de la proprietarul din Deleni (...) în vederea dezmembrării și valorificării acesteia, am constatat că este în stare de funcționare. Cu această ocazie, vânzătorul mi-a spus că nu are acte la mașină și că nu este înmatriculată și, cu toate acestea, am decis să conduc autoturismul până la domiciliu. Astfel, am plecat eu cu autoturismul Opel. La ieșirea din satul Peștera, către Medgidia, la ieșirea din curbă, pe un drum drept, am fost surprins de apariția în carosabil a unei persoane, din întuneric, care se afla pe carosabil, în partea stângă, la circa un metru de la marginea drumului, pe șosea. Fiind semi-întuneric, am încercat să o evit spre dreapta, dar nu am reușit și am lovit-o cu partea stânga-față. Arăt că, în acel moment, pentru o fracțiune de secundă, am vrut să opresc să văd ce s-a întâmplat, numai că, mi-am dat seama că nu am permis de conducere, iar mașina nu era în regulă și mi-am continuat drumul“.
 
„Nu dormisem toată noaptea de frică“
 
„Am continuat drumul până în zona restaurantului La Chiftea, din Medgidia și am oprit să fumez o țigară, pentru că eram speriat, îmi tremurau picioarele. În dimineața următoare, la ora 08:00, m-am trezit și m-am dus la mașină, întrucât nu dormisem toată noaptea de frică și am vrut să văd ce avarii am la mașină. Am văzut că mașina nu prezenta urme de accident vizibile, doar semnalizatorul din stânga-față era puțin spart. Astfel că, am crezut că persoana pe care am lovit-o nu a fost lovită grav și fără să mă gândesc la consecințe m-am apucat să dezmembrez mașina pentru a vinde piesele“, se mai arată în declarația inculpatului.
 
Daune materiale (înmormântare și pomenire) micșorate la 715 lei.
 
În primă instanță, Judecătoria Medgidia a decis acordarea sumei de 87.000 euro cu titlul de daune morale și suma de 15.000 lei daune materiale (obiceiurile creștine de înmormântare și pomenire a persoanei decedate).
 
În rejudecare, Curtea de Apel Constanța redus cuantumul daunelor materiale acordate de la 15.000 lei (înmormântare și pomenire) la 715 lei.
 
În motivarea deciziei, Curtea reține, printre altele, că din analiza bonurilor fiscale prezentate în fotocopie și anexate la dosarul cauzei se poate stabili că partea civilă (...) a cheltuit suma de 715 lei, reprezentând contravaloarea alimentelor consumate în vederea respectării ritualurilor religioase de pomenire a defunctei.
 
Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/ Poliția Română
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Patru morți și zeci de mașini distruse pe A2
Cel mai grav accident din istoria Autostrăzii Soarelui - când va avea loc primul termen de judecată

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FOTO+VIDEO Tragedie la Lazu! Un medic de familie și un tânăr, condamnați definitiv pentru ucidere din culpă!

04 Apr 2024 3008

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 1021

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2575

UPDATE Accident rutier mortal pe autostrada A 2 București-Constanța!

16 Mar 2024 1396

Accident cu doi morți aproape de Mangalia, în 2018! Sentință definitivă la Curtea de Apel Constanța

15 Mar 2024 1004

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Băneasa! Un pieton a murit

14 Mar 2024 873

Știri Constanța Informații de ultimă oră despre șoferul care a provocat accidentul mortal de pe DN2A

07 Feb 2024 1672

Știri Constanța Tamponare în lanț pe bulevardul Tomis, în zona Macul Roșu. Polițiștii au ajuns la fața locului (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 1823

Îngrozit de impactul mortal produs între Mihail Kogălniceanu și Constanța Cum a descris șoferul de tir momentul impactului tragic de pe DN 2A (VIDEO)

06 Feb 2024 4812

Viteza a curmat două vieți, pe DN 2A! Imagini de impact din bordul autoturismului unde doi bărbați au murit (VIDEO)

06 Feb 2024 3717

Accident mortal între Mihail Kogălniceanu și Constanța! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

06 Feb 2024 3784

IMAGINILE TRAGEDIEI! Accident mortal între Mihail Kogălniceanu și Constanța! (FOTO+VIDEO)

06 Feb 2024 4269

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE. Accident rutier mortal între un autoturism și un tir între Mihail Kogălniceanu și Constanța! Doi bărbați au murit (FOTO+VIDEO)

06 Feb 2024 9524

Motociclist implicat într-un accident rutier pe Șoseaua Mangaliei din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 1687

Constanța Accident rutier mortal pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Hornbach! Un tânăr a murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Feb 2024 11181