Justitie

Accident mortal în Mamaia! Autorul, pus în libertate

Curtea de Apel Constanţa a decis punerea în libertate a unui tânăr de 26 de ani, din Cernavodă, suspectat că a accidentat mortal o femeie care traversa pe o trecere de pietoni din staţiunea Mamaia. Decizia este definitivă.
 
„Înlocuieşte măsura arestării preventive (…) cu măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile (…) dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului de sub puterea mandatului de arestarea preventivă emis de către Judecătoria Constanţa dacă nu este arestat sau reţinut în altă cauză“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Amintim că tragedia a avut loc pe data de 20 august 2017, în jurul orei 7.00. Ulterior impactului cu femeia, maşina a intrat într-un copac, apoi în peretele unui service şi al unei spălătorii auto. Victima era cameristă la un hotel din Mamaia, avea în jur de 50 de ani şi era din Năvodari.
 
Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care l-au acuzat pe inculpat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, fapta constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, faptă constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa unor substanţe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere.
 
Recent, Bogdan Dumitru, judecător în cadrul Secţiei penale din Judecătoria Constanţa, a decis schimbarea încadrării juridice, din infracţiunea de ucidere din culpă (…), conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe (…) în infracţiunea de omor şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Pe cale de consecinţă, magistratul a admis excepţia necompetenţei materiale, invocată din oficiu, a Judecătoriei Constanţa şi a dispus competenţa de soluţionare a prezentului dosar în favoarea Tribunalului Constanţa.
 
De menţionat că este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Alex

09 Oct, 2018 11:03

Banul vorbeste , am fost de fata cand a spulberat o pe saraca femeie in fata sotului ei ... era mort de beat si gonea cu cel putin 100km/h pe bulevard ...imi pare rau ca nu a crapat nenorocitul si in locul acelei femei nu este sotia sau mama judecatorului sau careva din familia avocatului acestui criminal ....criminal care bine mersi scapa de justitie prin diferite portite si destul "cascaval" ... Rusine sa ne fie ce s a ajuns de tara asta si cum banul ne intuneca constiinta si ne lipseste de scrupule... Rusine Judecatoriei si Parchetului de pe langa Judecatoria Constanta !!

Articole asemanatoare

Pieton ucis pe marcaj în Mamaia! Șofer, condamnat

24 Oct 2019 449

Tragedie în Constanţa. O tânără mămică a murit. Condamnări definitive

07 Mar 2019 13056

Tragedie în Mamaia! Familii distruse după un teribil accident. Judecătorii au luat o primă decizie (video)

23 Feb 2019 1402

Accident mortal în Constanţa. O tânără mămică şi-a pierdut viaţa. Judecata continuă

15 Jan 2019 14696

Tragedie în Mamaia! Un tânăr de 26 de ani, judecat în arest la domiciliu (video)

15 Jan 2019 873

Accident groaznic în Mamaia! Cum a avut loc tragedia şi cine va judeca dosarul (galerie foto + video)

22 Dec 2018 1081

O tânără mămică din Constanţa a murit la doar 27 de ani. Cum a fost posibilă tragedia

08 Dec 2018 1246

Ping-pong cu dosarul unei tragedii rutiere petrecute în Mamaia. A fost sesizată Curtea de Apel Constanţa (galerie foto + video)

28 Nov 2018 984

Tragedie în Mamaia Nord. Un muncitor a căzut de la etajul 5 al blocului în care lucra

21 Nov 2018 1299

Hotărâre definitivă în cazul unui accident mortal din Mamaia (video)

31 Oct 2018 2025

Tragedie în Mamaia Un tânăr din Cernavodă, acuzat de moartea unei femei, ar putea scăpa de arestul la domiciliu

26 Oct 2018 621

Un tânăr acuzat de moartea unei femei, eliberat din arestul preventiv

15 Oct 2018 544

Este pentru prima dată când în justiţia din Constanţa se ia o astfel de decizie. Vizată - o tragedie rutieră (galerie foto+video)

15 Sep 2018 6180

O tânără mămică din Constanţa a murit cu zile. Iată ce s-a întâmplat şi cine a fost condamnat! (galerie foto)

14 Jul 2018 7708

Accident mortal în Mamaia Femeie spulberată pe o trecere de pietoni. Şoferul, arestat preventiv la opt luni de la tragedie

18 Jun 2018 2741