Accident mortal în noaptea de Revelion, la Medgidia! Șoferul, vinovat 60%, condamnat cu executare

 
 
  • În primă instanță, șoferul acuzat de producerea accidentului (găsit vinovat de producerea evenimentului în procent de 60%) a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție. 
 
 
Magistrații de la Curtea de Apel Constanța au fost investiți să soluționeze un dosar penal deschis după o tragedie rutieră înregistrată pe o stradă din municipiul Medgidia, la data de 31decembrie 2020, în jurul orelor 23:55. În primă instanță, șoferul acuzat de producerea accidentului (găsit vinovat de producerea evenimentului în procent de 60%) a fost condamnat la aproape patru ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.
 
Date oficiale din anchetă
 
Prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia s-a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi părăsirea locului accidentului.
 
În esenţă, prin actul de sesizare a instanţei, procurorul a reţinut faptul că la data de 31.12.2020, în jurul orelor 23:55, având dreptul de conducere al autovehiculelor suspendat, inculpatul a condus autoturismul marca Volkswagen Passat, pe str. Griviței din Medgidia.
 
Conform magistraților în momentul în care a ajuns în zona imobilului nr. 40, având luminile de întâlnire stinse şi având o viteză de deplasare de peste 50 km/h, a surprins şi accidentat o femeie, care se afla pe partea carosabilă, după care a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție sau a procurorului care efectuează cercetarea la fața locului, deplasându-se într-un sat din apropiere, unde a ascuns autoturismul.
 
În urma accidentului rutier rezultând decesul victimei la data de 01.01.2021, ora 00:55.
 
Recent, în primă instanță, Judecătoria Medgidia a decis condamnarea inculpatului la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de părăsirea locului accidentului.

 
Mai mult, instanța a admis în parte acţiunea civilă formulată de părţile civile, reţinând culpa de 60% a inculpatului în producerea accidentului.
 

Judecătorii au obligă partea responsabilă civilmente Biroul Naţional Carte Verde din Spania prin mandatar legal Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România la plata, cu titlu de daune morale, a următoarelor sume de bani:
 
12.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă A.A., în calitate de soț al decedatei.
12.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă B.B., în calitate de fiică a decedatei.
6.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă C.C., în calitate de nepoată a decedatei.
12.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă D.D., în calitate de fiu al decedatei.
12.000 euro cu titlu de daune morale, către partea civilă E.E., în calitate de fiică a decedatei.
6.000 Euro cu titlu de daune morale, către partea civilă F.F., în calitate de nepot al decedatei.
 
Decizia judecătoriei Medgidia a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă!
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnare de ultim moment!
Accident mortal pe DN 39, Constanța - Mangalia! Sentința este cu executare

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Patru copii morți în accidentul de la Cobadin! Dosarul penal ar putea fi clasat! (VIDEO+FOTO)

10 Aug 2022 5083

Accident mortal în județul Constanța! Sentință definitivă în dosarul pe care nimeni nu-l mai vedea soluționat. Daune materiale micșorate la 715 lei (video)

04 Jan 2022 4295

Ultimul accident mortal din 2020, primul șofer arestat în 2021. Dosarul, „trântit“ în instanță

11 Jun 2021 1128

Ultimul accident mortal din 2020, primul șofer arestat în 2021. Dosarul, „trântit“ în instanță

11 Jun 2021 1801

Oficial despre arestarea șoferului din Hârșova care a omorât o femeie la Peștera

08 Jan 2021 2430

Pedeapsă pentru Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța Închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

03 Sep 2020 8554

Accident mortal, în aprilie 2016, pe DN3, dinspre Murfatlar către Cobadin. Prima condamnare

24 Aug 2020 2085

Copil de patru ani, accidentat mortal pe DN 3 de un autovehiculul special pentru transport valori. Prima condamnare (document)

27 Jul 2020 1779

Ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului Fost prefect al județului Constanța a scapat de arestul la domiciliu. Ce obligații are Ioan Albu

13 Jul 2020 2291

Este oficial! Azi a fost decisă libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța

11 Jun 2020 5313

Judecătoria Medgidia, decizie importantă în cazul lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța (video)

07 Apr 2020 7506

Ședință fără public la Judecătoria Medgidia Ieri s-a decis libertatea lui Ioan Albu, fost prefect al județului Constanța, acuzat de ucidere din culpă (video)

04 Apr 2020 7650

Accident mortal, în 2014, în judeţul Constanţa. Şoferul unui autocar, extrădat şi încarcerat

24 Feb 2020 1974

Accident mortal Procurorii cer arestarea fostului prefect al judeţului Constanţa Ioan Albu

20 Feb 2020 11953

Un elev din Medgidia a omorât două femei într-un accident. Va fi judecat în stare de libertate, sub control judiciar (document+video)

04 Jan 2020 3527