Accident mortal la Tulcea! Judecătorii îl pun în libertate pe șoferul acuzat de producerea tragediei
Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din Tulcea, din seara zilei de 19 ianuarie 2023, poate fi pus în libertate!
 
Judecătorii au respins, ca nefondată, propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea, privindu-l pe inculpat cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.
 
Instanța a decis înlocuirea măsura arestării preventive luată faţă de inculpat cu măsura arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri.
 

„Dispune punerea în libertate a inculpatului, de sub puterea de sub puterea MAP nr.1/UP din data de 20.01.2023, emis în baza Încheierii din data de 20.01.2023, pronunţată de Judecătoria Tulcea, dacă nu este deţinut, reţinut sau arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri“, se mai arată în decizia judecătorilor din Tulcea.

 
Instanța i-a impus inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, respectiv imobilul din Bucureşti, fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
 

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu martorii. Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Desemnează Secția 21 Poliţie – Poliţia Sectorului 6 Bucureşti, ca organ de supraveghere a inculpatului, pe perioada arestului la domiciliu, care în baza art. 221 alin.9 Cod procedură penală, va verifica periodic respectarea măsurii şi a obligaţiilor de către inculpat, iar în cazul în care constată încălcări ale acestora, va informa de îndată procurorul, în cursul urmăririi penale, judecătorul de cameră preliminară, în procedura de cameră preliminară sau instanţa de judecată, în cursul judecăţii. În baza art. 221 alin.8 Cod de procedură penală, măsura dispusă va fi comunicată, inculpatului în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Tulcea, DGPMB şi Secţiei 21 Poliţie – Biroul Supraveghere Judiciară, poliţiei în a cărei rază locuieşte inculpatul, Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră. În baza art.275 alin.3 Cod de procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat vor rămâne în sarcina acestuia“, potrivit minutei judecătorești.

 
Decizia nu este una definitivă!
 
Șoferul arestat este suspectat de producerea unui grav accident, la Tulcea, eveniment în care o femeie de 52 de ani a murit.
 
Potrivit IPJ Tulcea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Tulcea au fost sesizați prin apel unic de urgență 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier soldat cu victime omenești.

 

„Din primele verificări efectuate s-a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 32 de ani, din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism pe strada Babadag, din direcția localității Cataloi, pe fondul neadaptării vitezei în curbă, ar fi pierdut controlul direcției de deplasare și ar fi pătruns pe sensul opus de circulație, intrand în coliziune cu un autoturism condus de o femeie în vârstă de 52 de ani, din județul Tulcea.

 
Din păcate, în urma impactului a rezultat decesul conducătoarei auto în vârstă de 52 de ani.
 

Conducătorul auto deține permis de conducere valabil, iar la testarea alcoolscop rezultatul a fost negativ. Totodată bărbatul a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat un rezultat pozitiv, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii prezenței în organism a substanțelor psihoactive“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea.
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tragedie rutieră la Tulcea! Aproape 7 ani de închisoare pentru un șofer băut, ce consumase substanțe psihoactive și avea permisul anulat

09 Jun 2024 637

Conducătorul auto implicat în accidentul mortal de la Partizani, județul Tulcea, reținut! Acesta era beat, nu avea permis iar mașina avea numere false de înmatriculare

22 May 2024 806

Oficial de la IPJ Tulcea despre accidentul mortal de la Partizani! Incredibil ce au descoperit polițiștii

22 May 2024 952

Accident rutier mortal în localitatea Partizani, județul Tulcea! O femeie, decedată

22 May 2024 839

Oficial de la CFR despre accidentul mortal de la Medgidia, județul Constanța

10 May 2024 1745

Declarațiile IPJ Tulcea cu privire la accidentul mortal, în care a fost implicată o ambulanță

18 Oct 2023 1225

Ambulanță implicată într-un accident mortal în județul Tulcea! Pacientul din autosanitară, decedat (GALERIE FOTO)

17 Oct 2023 1734

Fetiță de 7 ani accidentată mortal la Sulina de un autoturism condus de un bărbat din județul Constanța

09 Oct 2023 1292

Județul Tulcea Șoferul implicat în accidentul mortal de la Smârdan era băut și avea permisul anulat! Un bărbat în cărucior, ucis pe loc

24 Sep 2023 1204

Accident rutier mortal în județul Tulcea. Persoană în cărucior, lovită mortal de o mașină

23 Sep 2023 1336

Accident mortal în Tulcea! Judecătorii au stabilit primul termen în proces

22 Aug 2023 1476

Se cere rejudecarea unuia dintre cele mai grave accidente rutiere din Tulcea, din punct de vedere al victimelor!

09 Jul 2023 7454

Accident mortal pe strada Babadag, din Tulcea! Începe procesul

29 Jun 2023 10008

Tragedie la Tulcea! Un tânăr șofer de 21 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un copac

27 May 2023 3455

Tragedie pe strada Babadag, din Tulcea! Șoferul acuzat de producerea accidentului mortal din ianuarie a fost trimis în judecată

21 May 2023 1984