Accident mortal pe bulevardul Tomis, din Constanța! Se cer daune de peste patru milioane de euro


 
  • În ceea ce privește latura civilă, instanța a avut în vedere și împrejurarea că părțile civile au luat cunoștință de decesul victimei abia după un an, aspect ce denotă că nu țineau legătura atât de des cu victima și nu erau chiar atât de apropiați precum s-a afirmat.
 
 
Un tânăr din Constanța, trimis în judecată pentru ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe (psihoactive), a fost achitat pentru una dintre infracțiunile săvârșite în sarcina sa, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
 
În dosar, rudele victimei (bărbat, 65 de ani) au solicitat daune de peste patru milioane de euro.
 
Inculpatul (de 35 de ani, din Constanța) a fost trimis în judecată prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de: ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă constând în conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce un vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.
 
Prin actul de sesizare s-a arătat, în esență, că la data de 05 martie 2018, în jurul orelor 19,18, a condus autoutilitara marca Volkswagen, model Caddy, pe banda nr. 1 a bulevardului Tomis din Municipiul Constanța, în timp ce se afla sub influența unei substanțe psiho-active și anume TCH-COOH (cannabis) așa cum rezultă din BAT nr. 84/20.03.2018 emis de INML „Mina Minovici“ București și atunci când a ajuns la un marcaj pietonal și a accidentat victima, bărbat, de 65 de ani, care în calitate de pieton, se angajase în traversarea drumului public pe marcajul pietonal și care a decedat ulterior în cursul aceleiași zile.
 
Așa cum precizam și mai sus, în ceea ce privește latura civilă, se reține că în cursul urmăririi penale, părți civile au solicitat peste patru milioane de euro.
 
Dosarul a fost trimis spre soluționare Judecătoriei Constanța, instanță care a decis achitarea inculpatul sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
 
Din concluziile buletinului de analiza toxicologică emis de I.N.M.L. „Mina Minovici“ București, a rezultat ca in sângele inculpatului era prezenta substanța psihoactivă THC in concentrație de 0,004ug/ml .THC-OH in concentrație de 0,001 ug/ml, THC-COOH in concentrație de 0,172ug/ml.

 
În cauză s-a emis adresa către Serviciul de Medicina Legală Constanța, aceștia în calitate de specialiști urmând a se pronunța daca valorile de substanță psihoactivă aflate in sângele inculpatului pot influența capacitatea de perceptie-reactie.
 

Din adresa nr. 4587/318/A8 din data de 22.08.2019, Serviciul de Medicina Legală Constanța rezultă că valorile menționate pot influența capacitatea de a conduce autovehicule.
 
Cu toate acestea, din fișa examenului clinic întocmită la 05.03.2018, ora 21:04, medicul examinator a consemnat că nu s-au constatat elemente clinice sugestive consumului recent de substanțe psihoactive, la toate rubricile examinate fiind constate valori normale.
 
În acest context, șoferul a fost achitat sub aspectul infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa substanţelor psihoactive, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală.
 
Totuși, instanța a decis condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Instanța a respins ca neîntemeiate acţiunile civile exercitate de părţile civile.
 
În ceea ce privește latura civilă, instanța a avut în vedere și împrejurarea că părțile civile au luat cunoștință de decesul victimei abia după un an, aspect ce denotă că nu țineau legătura atât de des cu victima și nu erau chiar atât de apropiați precum s-a afirmat.
 
Instanța a mai ținut cont foarte mult de împrejurarea că părțile civile au aflat abia după un an despre decesul victimei, fiind anunțați de Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei, aspect ce denotă că nu erau chiar atât de apropiați de victimă pe cât au susținut, precum și de împrejurarea că victima a fost înmormântată prin grija Primăriei.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă.
 
Sursa foto cu rol ilustrativ: Facebook/ DGPMB
 
Sursa: rolii.ro
 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Accident mortal aproape de Mangalia! Se cer daune de peste 2,2 milioane de euro
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Tamponare în lanț pe bulevardul Tomis, în zona Macul Roșu. Polițiștii au ajuns la fața locului (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 1838

Tragedie în minivacanța de Rusalii Un motociclist de 22 de ani a lovit mortal un biciclist, pe un drum judeţean

04 Jun 2023 1799

Oficial de la IPJ Constanţa! Cum s-a petrecut accidentul rutier mortal din sensul giratoriu de la Tomis Plus (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Aug 2022 8970

UPDATE. Constanţa Persoană decedată într-un accident rutier în sensul giratoriu de la intrare în cartierul Tomis Plus. Alte şase persoane, rănite (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Aug 2022 15366

Victima, înmormântată de Primăria Constanța! Sentință finală în cazul tragediei de pe Tomis! S-au cerut daune de peste patru milioane de euro

30 Apr 2022 2153

Accident mortal în Tomis Nord! Șoferul, condamnat inițial, a fost achitat definitiv

01 Mar 2021 4281

Accident mortal în Tomis Nord. Cum a avut loc tragedia. Prima condamnare

11 Apr 2020 3813

Prima condamnare după moartea ofițerului Marius Nae, de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Tomis Constanța (video)

30 Mar 2020 6700

Tragedie pe bulevardul Tomis! Rudele îndoliate au cerut daune de aproximativ 6 milioane de euro

18 Jan 2019 2572

Accident mortal pe bulevardul Tomis Şoferul, de 80 de ani, condamnat şi obligat să muncească în folosul comunităţii

01 Aug 2018 4597

Șoferul decedat în accidentul de la Valu lui Traian este jandarm la Gruparea Mobilă Tomis Constanța. Astăzi era ziua unuia dintre copiii lui

15 Nov 2017 16599

A căzut de la cinci metri Accident mortal de muncă în Tomis Plus

05 Nov 2015 3028

Tânăr spulberat în faţa magazinului Dedeman Viorel Gheorghe, lovit mortal de trei maşini

04 Aug 2014 3508

Accident mortal în dreptul magazinului Dedeman Un tânăr a decedat după de a fost lovit de trei maşini

03 Aug 2014 3034