Accident mortal pe șoseaua Mangaliei, din Constanța. Prima condamnare

 
 
  • Inculpatul a condus autoturismul pe Șoseaua Mangaliei. Ajuns la marcajul pietonal din dreptul magazinului Staer, șoferul nu ar fi acordat prioritate de trecere şi astfel a surprins şi a accidentat grav un bărbat, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, acesta decedând câteva zile mai târziu.
  • Fiind audiat în calitate de suspect, șoferul a recunoscut săvârşirea faptei, declarând că a condus autoturismul marca Skoda, pe sos. Mangaliei, dinspre cartierul Poarta 6 către Abator şi în dreptul magazinului de mobilă Staer, circula pe banda nr.2, iar pe marcajul pietonal a lovit un bărbat care traversa din dreapta sa.
  • Acesta a declarat că l-a lovit într-un moment de neatenţie când se uita în oglinda retrovizoare.
 
 
Pieton accident mortal pe șoseaua Mangaliei, din municipiul Constanța! Recent, în primă instanță, Judecătoria Constanța a decis condamnarea unui conducător auto (acuzat de ucidere din culpă) la pedepasa de doi ani de închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă.
 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă!
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa
 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că la începutul lunii iulie 2020, inculpatul a condus autoturismul marca Skoda, pe Șoseaua Mangaliei. Ajuns la marcajul pietonal din dreptul magazinului Staer, șoferul nu ar fi acordat prioritate de trecere şi astfel a surprins şi a accidentat grav un bărbat, care s-a angajat în traversarea străzii pe marcajul pietonal, acesta decedând câteva zile mai târziu.
 
Fiind audiat în calitate de suspect, șoferul a recunoscut săvârşirea faptei, declarând că a condus autoturismul marca Skoda, pe sos. Mangaliei, dinspre cartierul Poarta 6 către Abator şi în dreptul magazinului de mobilă Staer, circula pe banda nr.2, iar pe marcajul pietonal a lovit un bărbat care traversa din dreapta sa.
 
Acesta a declarat că l-a lovit într-un moment de neatenţie când se uita în oglinda retrovizoare.
 
În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei, având în vedere pedeapsa aplicată inculpatului, instanţa consideră că scopul pedepsei şi reinserţia socială pot fi atinse fără privarea de libertate a inculpatului, pronunţarea condamnării constituind un avertisment ce îl va determina pe acesta să nu mai săvârşească infracţiuni şi să conştientizeze gravitatea infracţiunii săvârşite.

 
Astfel prin executarea pedesei fără privarea efectivă de libertate se evită ruperea acestuia din cadrul familial, un regim de executare efectivă a pedepsei prin privare de libertate ar fi inoportună în acest moment.
 În consecință, Judecătoria Constanța a decis condamnarea inculpatului la o pedeapsă de 2 (doi) ani închisoare, pentru săvârşirea infracțiunii de ucidere din culpă. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei principale de 2 (doi) ani de închisoare la care a fost condamnat prin prezenta inculpatul pe o durată de 3 (trei) ani.

 
Decizia Judecătoriei Constanța nu este definitivă!
 
Măsurile dispuse în cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, și nu înfrâng în niciun fel principiul prezumției de nevinovăție de care beneficiază persoanele supuse cercetărilor.
 
Sursa text: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Copil electrocutat mortal într-un parc de distracții la Eforie! Judecătorii au încetat procesul penal
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Rechizitoriu pentru cunoscutul bancher Gheţea Radu Graţian! Trimis în judecată, la Constanța, pentru ucidere din culpă! (VIDEO+DOCUMENT)

24 Mar 2024 827

VIDEO Accident mortal la Kogălniceanu! Militar condamnat, la Constanța, cu executare, iar un civil cu suspendare

20 Mar 2024 2368

UPDATE Accident rutier mortal pe autostrada A 2 București-Constanța!

16 Mar 2024 1322

Accident cu doi morți aproape de Mangalia, în 2018! Sentință definitivă la Curtea de Apel Constanța

15 Mar 2024 921

Oficial de la IPJ Constanța despre accidentul de la Băneasa! Un pieton a murit

14 Mar 2024 807

Știri Constanța Informații de ultimă oră despre șoferul care a provocat accidentul mortal de pe DN2A

07 Feb 2024 1612

Știri Constanța Tamponare în lanț pe bulevardul Tomis, în zona Macul Roșu. Polițiștii au ajuns la fața locului (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 1757

Îngrozit de impactul mortal produs între Mihail Kogălniceanu și Constanța Cum a descris șoferul de tir momentul impactului tragic de pe DN 2A (VIDEO)

06 Feb 2024 4732

Viteza a curmat două vieți, pe DN 2A! Imagini de impact din bordul autoturismului unde doi bărbați au murit (VIDEO)

06 Feb 2024 3623

Accident mortal între Mihail Kogălniceanu și Constanța! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța (VIDEO)

06 Feb 2024 3718

IMAGINILE TRAGEDIEI! Accident mortal între Mihail Kogălniceanu și Constanța! (FOTO+VIDEO)

06 Feb 2024 4172

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE. Accident rutier mortal între un autoturism și un tir între Mihail Kogălniceanu și Constanța! Doi bărbați au murit (FOTO+VIDEO)

06 Feb 2024 9325

Motociclist implicat într-un accident rutier pe Șoseaua Mangaliei din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Feb 2024 1535

Constanța Accident rutier mortal pe bulevardul Aurel Vlaicu, zona Hornbach! Un tânăr a murit (GALERIE FOTO+VIDEO)

04 Feb 2024 11027

UPDATE. Știri Constanța Două autoturisme implicate într-un accident rutier pe strada Interioară 2 (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Jan 2024 1670