Accident şocant la o fabrică de mezeluri! Un angajat a rămas fără trei degete. Magistraţii din Constanţa închid dosarul

Dosarul a ajuns acum la Curtea de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă în acest caz.
 
Judecătorii din Constanţa se pregătesc să soluţioneze un dosar penal deschis în 2012, când un angajat al unei unităţi de procesat carne din Tulcea a rămas fără trei degete de la mâna stângă în timp ce opera un aparat de tocat carne.
 
Conform rechizitoriului, victima era încadrată ca muncitor necalificat la societatea ce avea ca obiect principal de activitate „fabricarea produselor din carne”.
 
Pentru că nu au fost onorate toate comenzile către clienţi, şefa victimei - inculpată în prezenta cauză - i-a solicitat verbal persoanei vătămate să se prezinte la serviciu a doua zi, respectiv sâmbătă.
 
Procurorii mai arată că persoana vătămată s-a prezentat la serviciu şi a întreprins activităţi de ambalare, etichetare şi aşezare în lăzi a produselor alimentare. „Pentru a asigura onorarea comenzilor de carne tocată, la solicitarea inculpatei, persoana vătămată a acţionat maşina electrică de tocat, deşi nu era calificată în acest sens, pentru a obţine produsul finit. Întrucât maşina de tocat nu funcţiona în mod normal, inculpata a oprit-o, a demontat-o, scoţându-i sita şi cuţitul. Inculpata i-a cerut persoanei vătămate să scoată carnea din carnea din gura de vizitare. În timp ce persoana vătămată avea mâna stângă introdusă în gura de vizitare a maşinii de tocat, maşina a fost pusă în funcţiune, fapt care a generat secţionarea a trei degete de la mâna persoanei vătămate“, se mai arată în documentele judecătorilor.
 
De menţionat că inculpata fusese „desemnată conducător al locului de muncă pentru a efectua instruirea la locul de muncă şi instruirea periodică în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă a personalului din cadrul unităţii“, conform magistraţilor.
 
La începutul lunii noiembrie, Judecătoria Tulcea, instanţă învestită cu soluţionarea cauzei pe fond, a stabilit pentru inculpată pedeapsa de patru luni de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Magistraţii au amânat aplicarea pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani, care se va calcula de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri.
 
Nemulţumită de decizia Judecătoriei Tulcea, inculpata a atacat sentinţa la Curtea de Apel Constanţa. Primul termen în apel al dosarului a fost stabilit pentru data de 12 ianuarie 2017, ora 9.00.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Imagini șocante surprinse în timpul urmăririi în trafic a șoferului care a furat, în Cumpăna, mașina unei femei însărcinate (VIDEO)

21 Sep 2023 4824

Accident rutier șocant în județul Argeș! Un bărbat a ajuns la spital (FOTO)

25 Aug 2023 982

Sentință definitivă pentru profanarea de cadavre sau morminte!

01 Dec 2022 1823

Copil de șapte ani ajuns la spital cu traumatisme după ce s-a urcat pe o coloană în Primăria Municipiului București

22 Aug 2022 1460

UPDATE. Caz șocant în Capitală. Un bărbat ar fi fost împins în fața tramvaiului de un om al străzii. Victima a decedat

01 Feb 2019 1900

ARAD Accident grav lângă Nădlac.Tânăr în comă

11 Sep 2018 1500

Cine este tânărul care a fost ucis de tren ieri la Constanţa. Un copil a rămas orfan (video)

06 Jun 2018 15092

Caz șocant la Murfatlar. Un copil de trei ani s-a accidentat în timp ce se juca în parc. Tatăl micuțului a trimis un mesaj autorităților (galerie foto)

02 Jun 2018 9154