Accident transmis live pe Facebook S-a motivat cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea!

 
  • Mașina implicată în accident a fost un BMW tip EK 03 M6 cu capacitatea cilindrică de 4.999 cm3 și puterea de 373 c.p.
 
Magistrații de la Judecătoria Măcin au motivat decizia prin care, în luna mai 2021, au aplicat cea mai mare pedeapsă pentru ucidere din culpă dată vreodată în Dobrogea! Inculpatul din prezenta cauză, (Radu Marcel) un tulcean, de aproximativ 40 de ani, a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare cu executare, acesta fiind găsit vinovat de producerea unui accident rutier, din august 2019, soldat cu decesul a trei persoane (un copil de trei ani, o femeie de 27 de ani, însărcinată, dar și o femeie de 79 de ani.
 
Tragedia a avut loc pe DE 87, la ieșirea din comuna Văcăreni, județul Tulcea.
 
Decizia de condamnare aplicată de Judecătoria Măcin a fost contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
În prezenta cauză în sarcina inculpatului se reține săvârșirea următoarelor fapte:
 
În ziua de 11 august 2019, inculpatul a consumat băuturi alcoolice, iar cu câteva minute înaintea orei 18.00 a urcat la volanul autoturismului cu intenția de a se deplasa pe ruta Luncavița – Măcin.
 
În autoturism se mai aflau martorii (...) pe locul din dreapta față și (...) pe bancheta din spate, acesta din urmă filmând interiorul habitaclului cu telefonul mobil și distribuind imaginile în direct pe internet.
 
Din imaginile astfel înregistrate rezultă cu certitudine că inculpatul s-a aflat continuu la volan.
 
Inculpatul a condus cu mare viteză pe D.E. 87 pe ruta Luncavița – Văcăreni, iar în această din urmă localitate în zona bornei kilometrice 113 a pătruns pe contrasens în depășirea un autoturism.

 
Autoturismul condus de inculpat a părăsit parțial carosabilul, pătrunzând cu roțile din stânga pe acostamentul din pământ și pietriș, inculpatul a virat către dreapta, iar autoturismul a intrat în derapaj, a traversat astfel întregul carosabil și acostamentul din dreapta, a lovit cu zona mediană a părții laterale dreapta un stâlp de beton pe care l-a rupt, s-a răsucit către dreapta și a lovit cu partea frontală un gard din beton pe care l-a răsturnat în zona impactului, apoi a pătruns prin poarta metalică dublă în curtea unei locuințe.
 

În interiorul curții, pe un pat se aflau victimele (...), (...) și (...), precum și persoana vătămată (...).
 
Autoturismul la volanul căruia se afla inculpatul a proiectat fragmente metalice provenind de la poartă către interiorul curții, a dobândit traiectorie ascendentă datorită făgașelor de pe drum și mai ales denivelării de pe linia porții, a lovit și propulsat către interiorul curții patul și persoanele așezate, a rupt arbori, apoi a planat peste casă, degradând acoperișul și hornul și a aterizat în interiorul curții, dincolo de clădire, unde a luat foc.
 
După oprirea autovehiculului inculpatul a părăsit locul accidentului.
 
Victima (...) a fost proiectată ascendent către interiorul curții, iar în cădere a rămas suspendată în bolta de viță de vie, unde a fost găsită.
 
Inculpatului i-au fost recoltate probe de sânge, iar din buletinul de analiză toxicologică nr.83/13.08.2019 a rezultat că acesta avea alcoolemia de 0,41 g%0 la ora de 21.50 și de 0,24 g%0 la ora 22.50.
 
Din raportul de expertiză medico legală de recalculare a alcoolemiei nr.1250 /19.09.2019 rezultă că la momentul producerii accidentului inculpatul avea îmbibația alcoolică în sânge de 1,06 g.%0.
 
Din raportul de expertiză tehnică în domeniul autovehicule și circulație rutieră întocmit în cauză a rezultat că în premomentul accidentului, autoturismul condus de inculpat rula cu viteza de 135 – 140 km./h.
 
Inculpatul având ultimul cuvând în fața instanței de judecată a arătat că regretă cele întâmplate, că nu a dorit și nu s-a gândit niciodată că va ajunge în această situație, că este o persoană ancorată în viața socială.
 
De asemenea a arătat că a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a diminua consecințele faptelor sale, a reparat acoperișul casei, a despăgubit persoanele vătămate și nu s-a sustras de la nici un termen de judecată pe tot parcursul judecății.
 
Surse documentare: Portalul instanțelor de judecată, rolii.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Pronunțarea în dosarul morții judecătoarei Iuliana Șerban, din Curtea de Apel Constanța, amânată
 
Ucidere din culpă
Dosarul fostului senator Gigi Christian Chiru, amânat pentru septembrie

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Scene șocante la un priveghi! Prima condamnare

01 Jul 2022 1494

Trei morți - accident live, pe Facebook Cum motivează judecătorii din Constanța micșorarea celei mai mari condamnări pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea

21 Feb 2022 3654

ZIUA LIVE Care sunt primele semne ale unui AVC

16 Feb 2022 2262

ZIUA LIVE. Este posibilă recuperarea neurologică în cazul unui accident vascular cerebral? Ce avem de făcut?

15 Feb 2022 2240

Accident transmis live pe Facebook Cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea, micșorată!

15 Feb 2022 15097

Aproape 12 ani de închisoare, în primă instanță, după accidentul mortal transmis live pe Facebook. Când se va da sentința finală

25 Jan 2022 3353

Accident transmis live pe Facebook Rechizitoriu pentru cea mai mare condamnare pentru ucidere din culpă aplicată vreodată în Dobrogea! (DOCUMENT)

06 Dec 2021 41998

Live pe Facebook, de la accident Tânăr din Constanța amendat de Poliția Rutieră. Cine a câștigat

12 Jul 2021 4335

Accident cu trei morți transmis live pe Facebook! Ce daune au stabilit judecătorii din Tulcea și când va avea loc primul termen la Constanța

05 Jul 2021 3820

Accident transmis live pe Facebook! Cea mai mare pedeapsă pentru ucidere din culpă aplicată în Dobrogea a fost contestată

03 Jun 2021 4661

Premieră în justiția din Dobrogea! S-a anunțat cea mai mare pedeapsă pentru ucidere din culpă (video)

26 May 2021 6310

Accident cu trei morți la Tulcea, transmis live pe Facebook, în 2019. Șoferul a fost condamnat la 11 ani şi opt luni de închisoare

25 May 2021 15628

Strigătul de dinaintea morții Live, pe Facebook, în tragedia de la Medgidia. Doi tineri au murit zdrobiți de copaci

23 May 2021 15925

Accidentul din Văcăreni, în care au murit un copil și o bătrână, a fost filmat și transmis live pe Facebook (video)

11 Aug 2019 15242

Tragedie în judeţul Timiş! Un şofer şi o fetiţă au murit după ce bărbatul a făcut live pe Facebook

13 Oct 2018 2339