Achitare într-un dosar al DNA Constanţa! Apelul, amânat

 
  • Decizia de achitare a fost pronunţată în primă instanţă de Tribunalul Constanţa, în baza art.16 lit.a Cod Procedură Penală, potrivit căruia fapta nu există.
 
Judecătorii de la Curtea de Apel Constanţa au amânat, pentru finele acestei luni, cercetarea specifică în dosarul în care procurorii DNA contestă decizia prin care a fost achitat Gima Stere, suspectat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
 
Decizia de achitare a fost pronunţată în primă instanţă de Tribunalul Constanţa, în baza art.16 lit.a Cod Procedură Penală, potrivit căruia fapta nu există.
 
Oricare va fi decizia Curţii de Apel Constanţa, aceasta va fi definitivă.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
 
„În iunie 2011 – martie 2012, în contextul solicitării unui sprijin financiar pentru Măsura 112 - Instalarea Tinerilor Fermieri, inculpatul Gima Stere, personal și în calitate de asociat al unei persoane fizice autorizate, a folosit, în relația cu Agenția de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit (A.P.D.R.P.), mai multe documente false, inexacte sau incomplete, în care a atestat mai multe aspecte nereale, printre care și îndeplinirea condițiilor minime de eligibilitate (să fi lucrat mai mult de 50% din timpul sau de lucru în cadrul unei ferme cu cel puțin 12 luni înaintea instalării pe cont propriu la conducerea unei exploatații agricole). Prin aceste demersuri, inculpatul Gima Stere a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 64.849 lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (fosta A.P.D.R.P.) s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză a fost instituită măsura popririi asiguratorii asupra conturilor bancare deținute de inculpat, până la concurența sumei de 64.849 lei. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză“, conform DNA.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 

Premieră la DNA Constanța! Prima condamnare pentru trafic de droguri
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cine este procurorul de la DNA care îl cercetează pe arhiepiscopul Tomisului, pentru cumpărare de influență

06 Dec 2023 1461

ÎPS Teodosie, prezent la aprinderea luminițelor de Crăciun la Ovidiu! Cum a reacționat când a fost întrebat despre dosarul DNA (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2023 1332

Fostul comisar-șef al Gărzii de Mediu Tulcea, deferit instanței de DNA Constanța! S-a fixat data primei înfățișări

01 Dec 2023 635

Om de afaceri din Constanța, în așteptarea verdictului de la Curte, pentru daune morale

27 Nov 2023 738

Marinela Mitan, unul dintre cei mai cunoscuți judecători de la Tribunalul Constanța, iese la pensie

26 Nov 2023 549

Fost candidat la alegerile prezidenţiale! Tribunalul București amână pentru la anul dosarul lui Alexandru Cumpănașu, trimis în judecată de DNA Constanța

26 Nov 2023 502

Justiție Constanța! Final de proces în dosarul lui Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea!

24 Nov 2023 1906

Înalta Curte a decis! Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu rămâne la Tribunalul Constanța!

23 Nov 2023 558

Dosarul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia, amânat pentru decembrie! (DOCUMENT)

21 Nov 2023 733

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost ofițer din IPJ Constanța acuzat de DNA de abuz în serviciu! (DOCUMENT)

21 Nov 2023 3103

Procurorii DNA Constanța, nemulțumiți de achitarea lui Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași! (DOCUMENT)

21 Nov 2023 758

Începe procesul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea, trimis în judecată de DNA Constanța!

20 Nov 2023 501

Acțiune extraordinară DNA Constanța încearcă să „răstoarne“ achitarea definitivă a foștilor șefi din Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă (DOCUMENT)

19 Nov 2023 934

Procurorii DNA, nemulțumiți de achitarea lui Nicolae Urdea, fost primar din Limanu! S-a fixat ziua pronunțării definitive

17 Nov 2023 609

Termen nou în dosarul lui Liviu Cristian Negoiță, primarul din Cernavodă, trimis în judecată de DNA!

16 Nov 2023 681