Achitat ori condamnat! Ziua Z pentru Liviu Dragnea. Cine sunt judecătorii care vor face marele anunţ

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se va pronunţa azi, în primă instanţă, în dosarul DGASPC Teleorman, cauză în care Liviu Dragnea, preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, are calitatea de inculpat.
 
În prezenta cauză, procurorul DNA a cerut condamnarea lui Liviu Dragnea la şapte ani şi şase luni de închisoare cu executare. Nicolae-Liviu Dragnea este apărat în dosarul DGASPC Teleorman de celebrul avocat Marian Nazat, fost procuror, originar din judeţul Constanţa.
 
Decizia va fi luată de un complet de trei judecători format din Ştefan Pistol (preşedinte), Geanina Arghir şi Constantin Epure, toţi magistraţi ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României.
 
Ştefan Pistol a făcut parte din completul care a judecat dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care inculpaţi au fost Eugeniu Mija (un afacerist din Bucureşti), Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, fost partener de afaceri al social-democratului Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, fost şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, fost preşedinte al Casei Româno-Chineze şi fost deputat USL (Colegiul 2 Craiova).
 
Afacerist şi cântăreţ, judecaţi şi condamnaţi Dosarul „Bani pentru şefi din CJC”. Cum a fost închis de judecătorii care l-au achitat pe Becali

 
În luna ianuarie 2017, Geanina Arghir a respins cererea DNA Constanţa de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de Teodosie Petrescu, arhiepiscopul Tomisului.
 
În mai 2015, Cristina Geanina Arghir a avut în atenţie şi dosarul în care Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, a fost cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese.
 
Mai mult, Cristina Geanina Arghir a făcut parte din completul care l-a pus în libertate pe Stan Mustaţă, unul dintre foştii magistraţi ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa. În acest proces, printre inculpaţi se află chiar Radu Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa.

 
Într-o altă cauză, Arghir a decis şi eliberarea din arest a fostei judecătoarei Veronica Cîrstoiu, din cadrul Curţii de Apel Bucureşti. Ea a fost judecată la Curtea de Apel Constanţa alături de afaceristul bucureştean Dinel Staicu, fostul proprietar al echipei de fotbal FC Universitatea Craiova, condamnat în procesul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.
 

În 2014, Cristina Geanina Arghir l-a condamnat definitiv pe Ion Adrian Alexandrescu, preotul paroh al unei parohii din Ilfov, deferit Justiţiei de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Constanţa pentru că ar fi cerut bani de la unele persoane ce urmau să fie despăgubite de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.
 
Cristina Geanina Arghir l-a condamnat pe Mohammad Munaf, implicat în răpirea jurnaliştilor români la Bagdad, şi a făcut parte din completul de judecători care a decis, în primă instanţă, în dosarul „Valiza“, achitarea tuturor inculpaţilor, printre care se afla şi Gigi Becali.
 
Cristina Geanina Arghir a mai făcut parte şi din completul de judecători care a decis cercetarea în stare de libertate a judecătorului Florin Costiniu şi a oamenilor de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic.
 
Citeşte şi:
 
Moment crucial în dosarul lui Teodosie Curtea Supremă a stabilit! Cine va lua decizia definitivă

Zece conturi, cinci terenuri şi două case Cine este şi ce avere are femeia care l-ar putea elibera pe Radu Mazăre (documente + referat DNA)

Judecătoarea Cristina Geanina Arghir nu va analiza cererea lui Radu Ștefan Mazăre

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1667

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1341

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1167

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1384

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3467

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3687

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2953

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1381

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1297

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1413

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1605

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1543

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1461

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2017

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2600