Justitie

Acord de recunoaştere a vinovăţiei Medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache a bătut palma cu procurorii DNA Constanţa


Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Constanţa au dispus sesizarea instanţei de judecată, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul medicului ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache, fost director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea.
 
Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis la Tribunalul Tulcea. Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
Reamintim că fostul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Tulcea a fost arestat preventiv la jumătatea lunii octombrie 2019 de Tribunalul Tulcea, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, pentru 18 infracţiuni de luare de mită.
 
Aproape de jumătatea lunii noiembrie 2019, Tribunalul Constanţa a dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 zile.
 
Cât se află sub control judiciar, medicul ginecolog trebuie, printre altele, să nu depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, să nu participe la manifestări sportive sau culturale ori la alte adunări publice, să nu exercite nicio activitate în cadrul Spitalului Judeţean Tulcea. Inculpatei i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
 
Citeşte şi:
 
Dosar preluat de la Tulcea! DNA Constanţa anchetează un medic ginecolog pentru luare de mită

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache, condamnat

15 Jan 2020 1787

Dosar preluat de la Tulcea! DNA Constanţa anchetează un medic ginecolog pentru luare de mită

25 Nov 2019 1863

Directorul medical al Spitalului Judeţean Tulcea Medicul ginecolog Deniz Taniure Dumitrache, eliberat din arest (document)

15 Nov 2019 2210

Medicul ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache rămâne în arest (minută)

22 Oct 2019 1164

Azi se decide, la Constanţa, libertatea medicului ginecolog Deniz-Taniure Dumitrache

22 Oct 2019 4145