UPDATE. Acţiune de amploare a procurorilor DIICOT Constanţa Mai multe persoane, arestate preventiv. Iată lista completă

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Constanţa au efectuat ieri şase percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa în urma cărora au fost găsite 230 de grame de cannabis.

De asemenea, tot în această cauză mai multe persoane au fost reţinute şi duse la arestare.

Aseară, Tribunalul Constanţa a dispus arestarea preventivă a următorilor: „Stoenciu Teodor-Antoniu, Suliman Onasis, Cîcă Ion-Dumitru, Zis „Bursuc”, Sterpu Petre-Remus, Ştiuliuc Daniel-Cristian, Ifrim Dragoş, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 05.04.2017 şi până la data de 04.05.2017 inclusiv.

Tribunalul a respins, ca nefondată, propunerea formulată de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, privind luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul Zaharia Razvan Andrei. Faţă de acesta a fost luată măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 60 zile de la 5.aprilie2017 la 3 iunie 2017.

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, aceasta putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

UPDATE 12.30 - Comunicat oficial al DIICOT

„La data de 05.04.2017 procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa  au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a  inculpaţilor  STOENCIU TEODOR-ANTONIU, SULIMAN ONASIS, CÎCĂ ION-DUMITRU, STERPU PETRU-REMUS, ZAHARIA RĂZVAN-ANDREI, ŞTIULIUC DANIEl-CRISTIAN şi IFRIM DRAGOŞ, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de risc în mod ilicit pentru consum propriu.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu vara anului 2016 şi până în luna aprilie 2017, inculpaţii au comercializat droguri de risc (cannabis) mai multor consumatori de pe raza județului Constanța.

    La data de 04.04.2017 procurorii  DIICOT – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat un număr de 11 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Constanţa,  ocazie cu care au fost identificate 232 de grame cannabis, ţigarete cu cannabis, dispozitive de preparat, porționat și ambalare a dozelor de droguri, 3.665 de lei, precum și alte mijloace de probă de interes pentru cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția“, conform DIICOT.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şapte tineri, trimişi în judecată de procurorii DIICOT Constanţa

23 Jun 2017 5347