Acțiune disciplinară, demarată față de un procuror din Constanța. Stadiul cercetărilor

  • La termenul stabilit pentru data de miercuri, 26 ianuarie 2022, Secția pentru procurori în materie disciplinară a acordat un nou termen în cazul anchetei demarate față de procurorul din Constanța, la data de 9 februarie 2022, de la ora 12.00.
  • Este vorba despre acțiunea disciplinară demarată de Inspecția Judiciară față de procurorul constănțean Alin Mihăiță Mocioi, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Secția pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii continuă discuțiile în legătură cu acțiunea disciplinară demarată de către Inspecția Judiciară față de procurorul constănțean Alin Mihăiță Mocioi, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
La termenul stabilit pentru data de miercuri, 26 ianuarie 2022, Secția pentru procurori în materie disciplinară a acordat un nou termen în cazul anchetei demarate față de procurorul din Constanța, la data de 9 februarie 2022, de la ora 12.00.
 
Amintim, potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de Consiliul Superior al Magistraturii, anchetatorul constănțean este cercetat în legătură cu abateri prevăzute de Articolul 99, literele a), i), n) și t) - teza I din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată și modificată.
 
Mai exact, textele de lege respective fac referire la faptul că reprezintă abateri disciplinare „a) manifestările care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu“, „i) nerespectarea îndatoririi de a se abține atunci când judecătorul sau procurorul știe că există una din cauzele prevăzute de lege pentru abținerea sa, precum și formularea de cereri repetate și nejustificate de abținere în aceeași cauză, care are ca efect tergiversarea judecății“, „n) folosirea funcției deținute pentru a obține un tratament favorabil din partea autorităților sau intervențiile pentru soluționarea unor cereri, pretinderea ori acceptarea rezolvării intereselor personale sau ale membrilor familiei ori ale altor persoane, altfel decât în limita cadrului legal reglementat pentru toți cetățenii, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni“ și, respectiv „t) exercitarea funcției cu rea-credință sau gravă neglijență“.
 
Așa cum am precizat anterior, cazul anchetatorului din Constanța este analizat de Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM.
 
Împotriva hotărârii pe care o va lua la final Secția, se va putea formula recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

 
Citește și
CSM a dictat sancțiuni fără precedent pentru cinci judecători de la Curtea de Apel Constanța! (DOCUMENT)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Peste 30 de judecători vor să devină inspectori judiciari! Printre ei, un fost judecător din Constanța (DOCUMENT)

24 Mar 2024 474

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 611

Judecătoria Mangalia, termen nou azi în dosarul tragediei de la 2 Mai! Matei Vlad Pascu, judecat pentru moartea a doi tineri (VIDEO)

13 Mar 2024 796

Pe înțelesul tuturor Cât ar putea dura verificările Inspecției Judiciare în cazul Ioanei Ancuța Popoviciu, judecătorul din dosarul lui Vlad Pascu

27 Feb 2024 1200

Inspecția Judiciară s-a autosesizat în cazul judecătoarei Ioana Ancuța Popoviciu, de la Judecătoria Mangalia! A întrebat dacă Sebi, decedat în accidentul de la 2 Mai, este în sală

23 Feb 2024 3028

Foștii procurori – inspectori judiciari Adina Florea și Silviu Ciocoiu, răspuns negativ de la Tribunalul Constanța (MINUTA)

12 Feb 2024 977

Fostul magistrat Adina Florea, victorie la Curtea de Apel Constanța! (MINUTA)

29 Jan 2024 1914

Instanța s-a retras pentru deliberări în procesul deschis de fostul procuror constănțean Adina Florea Inspecției Judiciare

15 Jan 2024 1041

Fostul procuror Silviu Ciocoiu, în proces cu Inspecția Judiciară! Tribunalul Constanța a declinat dosarul

15 Dec 2023 880

Proces cu fostul magistrat Adina Florea și Inspecția Judiciară la Curtea de Apel Constanța. Dosarul, amânat de judecători

28 Nov 2023 915

UPDATE - Ce spune magistratul Șeful unui parchet din Constanța, vizat de o acțiune disciplinară

09 Oct 2023 1228

Cunoscutul magistrat Adina Florea, victorie împotriva Inspecției Judiciare, la Constanța! Primele nemulțumiri

04 Oct 2023 3418

Judecător din Constanța, suspendat din funcție pentru șase luni! Ce spune Inspecția Judiciară

08 Sep 2023 2783

Știri justiție Constanța Fostul magistrat Adina Florea câștigă la Constanța procesul cu Inspecția Judiciară (MINUTA)

07 Sep 2023 2005

Procurorul Nicoleta Rhfir, din Parchetul Tribunalului Constanța, undă verde de la CSM pentru pensionare

24 Aug 2023 797