Justitie

Acţiune în forţă a mascaţilor de la Operaţiuni Speciale Constanţa. Mai multe persoane, în arest


Cele opt persoane din Ciobanu şi Hârşova cercetate de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa pentru constituirea unui grup infracţional organizat, furt calificat (mai multe fapte, în formă consumată şi tentată) şi tentativă la tâlhărie, rămân în arest preventiv. Decizia a fost luată de judecătorii Curţii de Apel Constanţa şi este definitivă.
 
Patru din cei opt inculpaţi sunt acuzaţi că, în cursul anului 2017, au constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi ceilalţi inculpaţi, în scopul comiterii de furturi din societăţi comerciale, în special pentru sustragerea de pesticide/insecticide, aparate utilizate pentru plata facturilor tip Pay Point şi ţigări, atât pe raza judeţului Constanţa, cât şi pe raza altor judeţe.
 
Astfel, în noaptea de 20/21 noiembrie 2017, trei inculpaţi au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al unei societăţi comerciale din comuna 23 August, judeţul Constanţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări în valoare de 20.000 lei, iar ulterior, în noaptea de 03/04.12.2017, împreună cu alt inculpat, au pătruns în aceeaşi locaţie, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi băuturi energizante în valoare de 22.000 de lei.
 
La începutul lunii ianuarie, doi inculpaţi au pătruns prin forţarea uşii de acces în punctul de lucru al unui supermarket din Constanţa, de unde au sustras un aparat electronic pentru plata facturilor tip Zebra Point, cauzând un prejudiciu în cuantum de 6.507 lei.
 
Câteva nopţi mai târziu, trei inculpaţi, prin forţarea uşilor de acces, au pătruns în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în comuna Măicăneşti, judeţul Vrancea, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.618 lei, iar apoi în punctul de lucru al unei societăţi comerciale situat în localitatea Burduşani, judeţul Ialomiţa, de unde au sustras mai multe pachete de ţigări şi sticle cu băuturi alcoolice, cauzând un prejudiciu în cuantum de 20.000 de lei.
 
În noaptea de 14/15 ianuarie, inculpaţii au încercat să sustragă ATM-ul montat în sediul unei unităţi bancare din Tulcea.
 
Procurorii mai susţin că, prin forţarea uşilor de acces, indivizii au pătruns în punctul de lucru aparţinând unei companii din Constanţa, cu scopul de a sustrage două aparate tip Pay Point, fără a reuşi acest lucru.
 
În cauză, organele de urmărire penală au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Operaţiuni Speciale şi a Brigăzii Operaţiuni Speciale Constanţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța. Magistrații au decis prelungirea arestului preventiv în cazul suspecților de furturi de aparate pay-point

14 Jun 2018 863

Percheziții în localitatea Ciobanu, județul Constanța. Vizați, suspecții de furturi de aparate pay-point

03 Apr 2018 1388

UPDATEIată cine sunt cei opt suspecţi de furt de aparate pay point din județul Constanța

26 Jan 2018 2872

Cei opt suspecți de furt de aparate pay point din județul Constanța au fost arestați preventiv pentru 30 de zile

25 Jan 2018 768

Suspecții de furt de aparate pay point din județul Constanța prezentați instanței cu propunere de arestare preventivă (video)

25 Jan 2018 2069

Au fost reținuți opt bărbați suspectați de spargerea unor bancomate din județul Constanța. Acționau în mai multe zone ale țării

25 Jan 2018 1469

Imagini incredibile din timpul atacurilor date de hoții de aparate pay-point. Cum au acționat suspecții (galerie foto+video)

24 Jan 2018 1331

IPJ Constanţa. Percheziţii într-un dosar de infracțiuni contra patrimoniului. Mai multe persoane conduse la audieri

24 Jan 2018 1171

Atac la un hipermarket din Năvodari. Hoții au încercat să fure un aparat Pay Point

05 Jan 2018 991

Spargere ca-n filme Cum au sustras hoții un aparat Pay-Point dintr-un magazin din Medgidia (video)

18 Dec 2017 1800

Imagini de la eveniment Polițiștii în alertă. Atac la aparatele Pay-Point. Două astfel de aparate au fost sustrase la Medgidia și Hârșova (galerie foto)

18 Dec 2017 1948