Justitie

Acuzat de evaziune fiscală în formă continuată Procesul cetăţeanului chinez Wenxiong Cai s-a terminat. Achitat în primă fază. Ce s-a decis în final

Verdict final în dosarul cetăţeanului chinez Wenxiong Cai, acuzat de evaziune fiscală în formă continuată. Ieri, Curtea de Apel Constanţa a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa şi de către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa. Pe cale de consecinţă, instanţa a desfiinţat în parte sentinţa penală apelată şi, rejudecând, a schimbat încadrarea juridică a faptei reţinute în sarcina lui Wenxiong Cai. Drept urmare, magistraţii au încetat procesul penal pornit împotriva lui Wenxiong Cai pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată. Inculpatului i-a fost aplicată sancţiunea cu caracter administrativ a amenzii în cuantum de 1.000 de lei.
 
Wenxiong Cai a fost obligat să achite către partea civilă Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa plata obligaţiilor fiscale accesorii (dobânzi şi penalităţi de întârziere) aferente debitului principal de 3.481 de dolari, calculate de la data scadenţei debitului principal şi până la data de 3.03.2014, în condiţiile Codului de procedură fiscală.
 
„Constată că inculpatul Wenxiong Cai a achitat din despăgubirile civile datorate părţii civile Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi, prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa suma de 16.662 de lei, emisă de Trezoreria Municipiului Constanţa“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
De menţionat că unul dintre magistraţi a făcut opinie separată, în sensul admiterii ambelor apeluri declarate în cauză şi obligării „inculpatului Wenxiong Cai la plata către partea civilă Statul Român prin Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi - prin Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa a obligaţiilor fiscale accesorii aferente debitului principal în cuantum de 5.027 de dolari, reţinut prin actul de inculpare şi condamnării inculpaţilor Cai Wenxiong, Cai Mariana şi SC Replast Den SRL, dar numai sub aspectul infracţiunii de evaziune fiscală (…) în referire la operaţiunile derulate în relaţia comercială cu SC Plastic Reciclare Grup SRL Bucureşti (faptă comisă în perioada 2005 - 2007) şi confiscării speciale de la inculpat şi a sumei obţinute din această infracţiune“, conform datelor oficiale.
 
Amintim că cetăţeanul chinez Wenxiong Cai nu se află pentru prima dată în atenţia magistraţilor. El a fost condamnat în trecut pentru uciderea din culpă a unui copil, dar şi pentru părăsirea locului accidentului. Pe data de 28 octombrie 2008, Judecătoria Medgidia l-a condamnat pe Wenxiong Cai la trei ani de închisoare pentru infracţiunea de ucidere din culpă şi la alţi trei ani pentru părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. După contopire, instanţa a decis ca bărbatul să rămână cu trei ani de închisoare.
 
Pe data de 23 iunie 2009, instanţa superioară, Tribunalul Constanţa, a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de trei ani de închisoare. Tribunalul a majorat de la 100.000 de lei la 300.000 de lei suma acordată cu titlu de daune morale. În final, ultima instanţă, Curtea de Apel Constanţa, a hotărât, la data de 7 octombrie 2010, executarea pedepsei de trei ani de închisoare care i-a fost aplicată inculpatului Wenxiong Cai.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Wenxiong Cai, acuzat de evaziune fiscală, a fost achitat

01 Aug 2016 749

Wenxiong Cai, cetăţean chinez Condamnat pentru uciderea unui copil, trimis din nou în judecată

27 Mar 2014 820

Bănuit că scoate victimele vinovateExpertul auto Domnel, cerut la expertiza accidentului cu militari

12 Jan 2012 2832

Condamnat cu suspendare pentru uciderea unui pieton pe trecere

25 Jun 2009 732

Experti pentru ucigasi

25 May 2009 1780

Chinez condamnat la trei ani de inchisoare cu executare

23 May 2009 765

Chinezul mituieste parintii fetitei pe care a ucis-o

25 Aug 2007 701

Soferul chinez care a omorat un copil, pus in libertate de magistrati

24 Aug 2007 830

Chinezul ucigas are afaceri cu deseuri

10 Aug 2007 1270