Acuzații oficiale! Trei comandori de la Aviație, trimişi în judecată de DNA. A fost stabilit un nou termen

 
  • În contextul concursului desfășurat pentru ocuparea funcției de comandant al Detașamentului Aeromedical și comandant al Punctului de Operare Aeromedical București din cadrul Inspectoratului General de Aviație, inculpatul Ungureanu Cătălin, președinte al comisiei de concurs, i-ar fi transmis subiectele de examen inculpatului Lupescu Nicolae-Lucian, în preziua concursului, pentru a-i asigura promovarea.
 
Tribunalul Militar Bucureşti a stabilit un nou termen în dosarul privind cazul celor celor tei comandori de la Aviație trimişi în judecată de DNA pentru o promovare aparent trucată.
 
Inculpații cauzei sunt: Cătălin Ungureanu, comandor, la data faptelor împuternicit adjunct (pentru zbor) al inspectorului general al Inspectoratului General de Aviație din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, bănuit de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii de foloase necuvenite, Lupescu Nicolae-Lucian, comandor, la data faptelor, împuternicit comandant al Detașamentului Aeromedical din cadrul Inspectoratului General de Aviație, iar în prezent ofițer specialist în cadrul Serviciului cooperare aeronautică internațională al aceluiași Inspectorat General, suspectat de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii de foloase necuvenite și Tudor Radu, locotenent-comandor, ofițer pilot de aeronave în cadrul Detașamentului Aeromedical al Inspectoratului General de Aviație, acuzat de complicitate la săvârșirea infracțiunii de folosirea de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații în scopul obținerii de foloase necuvenite.
 
Săptămâna tecută, Tribunalul Militar Bucureşti a stabilit ca noul termen să aibă loc mâine, 29 iunie 2021.
 
Până în prezent au fost stabilite cinci termene de judecată.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii militari au reținut următoarea situație de fapt:
 
În contextul unui concurs desfășurat în perioada 12.09.2019 – 28.10.2019, pentru ocuparea funcției de comandant al Detașamentului Aeromedical și comandant al Punctului de Operare Aeromedical București din cadrul Inspectoratului General de Aviație, inculpatul Ungureanu Cătălin, președinte al comisiei de concurs, i-ar fi transmis subiectele de examen inculpatului Lupescu Nicolae-Lucian, în preziua concursului, pentru a-i asigura promovarea.
 
Candidatul Lupescu Nicolae-Lucian ar fi beneficiat și de ajutorul inculpatului Tudor Radu, subordonat al acestuia care, anterior desfășurării examenului, i-ar fi înlesnit, prin asumarea verificării corectitudinii răspunsurilor, celui dintâi, asigurarea promovării examenului menționat.
 
Obținerea frauduloasă a subiectelor de concurs și a răspunsurilor aferente i-ar fi asigurat inculpatului Lupescu Nicolae-Lucian promovarea concursului și obținerea unui folos necuvenit, constând în ocuparea și exercitarea fără drept a prerogativelor funcției de comandă la nivelul Detașamentului Aeromedical - structură din cadrul Inspectoratului General de Aviație având competențe singulare și exclusive în coordonarea și efectuarea misiunilor aeromedicale specifice Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare la nivel național.

 
Totodată, inculpatul Lupescu Nicolae-Lucian ar fi încasat, în perioada de 25 noiembrie 2019 – 26 iunie 2020, cu titlu de folos necuvenit, drepturi salariale corelative în sumă de 2.116 lei, aferente ocupării respectivei funcții de conducere.
 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Militar București.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și
 
Căpitan comandor din U.M. 01912 Borcea, condamnat

MApN
Ceremonie de repatriere a ultimului detașament românesc din Afganistan. Când va avea loc și cine va participa

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Infracţiuni de corupţie“ Militar din Constanța trimis în judecată pentru cumpărare de influenţă!

17 Mar 2024 1062

UM 02133 Constanţa (Direcția Hidrografică Maritimă) a bătut palma cu Smart Control SRL, din București! (DOCUMENT)

11 Mar 2024 514

Primul caz din România de operație pe creier prin pleoapă, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „dr. Carol Davila” (GALERIE FOTO)

09 Mar 2024 874

Un fost paramedic ar fi agresat sexual o femeie, într-o ambulanţă SMURD! Tribunalul Militar amână procesul

02 Mar 2024 885

MApN prin UM 02464 București achiziționează vaccin împotriva febrei galbene. Doze vor ajunge și la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Gafencu” din Constanța (DOCUMENT)

25 Feb 2024 735

Traian Băsescu, internat în spital din cauza unei gripe de tip A

28 Jan 2024 672

Paramedic, trimis în judecată pentru agresiune sexuală! Ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD

05 Jan 2024 1283

Milionarul Augustin Oancea va furniza energie electrică pentru Spitalul Militar Constanța! (DOCUMENT)

04 Jan 2024 1562

Incident unic în Armata României! Motivarea definitivă a judecătorilor în dosarul armei furate dintr-o unitate militară din Mamaia!

02 Jan 2024 1897

Magistratul Cătălin Jigău, fost președinte al Judecătoriei Constanța, și-a cerut transferul la Curtea Militară de Apel București. Răspunsul CSM

30 Nov 2023 989

MApN Paradă militară la București, de Ziua Națională a României

16 Nov 2023 907

Armă furată dintr-o unitate militară din Mamaia! Judecata s-a terminat! Când se va da decizia finală

15 Nov 2023 2285

MApN Ceremonii de deschidere a anului universitar 2023-2024 în instituţiile militare de învăţământ superior

29 Sep 2023 709

Tânăr militar, găsit mort în unitatea în care era încadrat. Anunțul MApN

09 Sep 2023 1236

Un jandarm din Constanța, acord cu DNA! Judecătorii militari au respins înțelegerea. Dosarul, în apel

04 Sep 2023 1388