Justitie

Adrian Cerneagă, fostul şef al Serviciului Acţiuni Speciale, la judecată cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Adrian Cerneagă, fostul şef al Serviciului Acţiuni Speciale, la judecată cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa şi are ca obiect „litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999)“

Până la acest moment nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

Potrivit unor surse, acţiunea lui Adrian Cerneagă ar avea legătură cu un scandal fără precedent pentru IPJ Constanţa, în care au fost implicaţi doi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale.

Amintim că la începutul lunii februarie 2014, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa au informat că un poliţist din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale a sesizat conducerea Inspectoratului cu privire la faptul că, în timpul pregătirii fizice, a fost agresat de către un alt poliţist, care se afla la coordonarea activităţii sportive, în conformitate cu dispoziţia şefului serviciului.

„Agentul de poliţie a solicitat îngrijiri medicale, ca urmare a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa cu o ambulanţă, în vederea efectuării de investigaţii medicale, fără a rămâne internat. Menţionăm faptul că agentul de poliţie îşi rezervă dreptul de a depune plângere penală. În cauză, conducerea Inspectoratului a dispus declanşarea cercetării prealabile a poliţistului reclamat, urmând ca la finalizarea acesteia să se dispună măsurile legale în conformitate cu statutul poliţistului”, conform IPJ Constanţa.

Tot potrivit Inspectoratului, în urma cercetării prealabile a poliţistului reclamat s-a finalizat cercetarea acestuia şi s-a dispus măsura legală în conformitate cu statutul poliţistului de trecere într-o funcţie inferioară până la cel mult nivelul de bază al gradului profesional deţinut.

De menţionat că incidentul a fost anchetat şi de procurori, care nu au putut proba vinovăţia lui Cerneagă, astfel că poliţistul a primit NUP.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marius Burlacu, noul șef al Serviciului de Operațiuni Speciale Constanța

23 Mar 2017 4357

Scandal în Serviciul de Acţiuni Speciale Luptătorul Codrin Petrache a intrat în concediu medical

22 Feb 2014 2069

Scandal fără precedent la IPJ Constanţa Cerneagă, fostul şef al Serviciului Acţiuni Speciale, acuzat că şi-a bătut un coleg

21 Feb 2014 2460

Iată cine este şi ce declară noul şef al mascaţilor din Constanţa

25 Apr 2013 1633

Iată condiţiile! Se caută şef pentru mascaţii din IPJ Constanţa

28 Mar 2013 1505

OficialPostul ocupat de Emanoil Moraru scos concurs

27 Mar 2013 1254

Post ocupat de comisarul-şef Moraru Concurs pentru Serviciul de Intervenţie Rapidă Constanţa

05 Mar 2013 2678

Mascaţii conduşi de comisarul-şef Moraru Concurs pentru ocuparea funcţiei de şef al luptătorilor din IPJ Constanţa

06 Jan 2013 3217