Afacerist închis în Dosarul Retrocedărilor, la a patra cerere de eliberare pentru bună purtare

  • Cazul a fost înregistrat inițial la Judecătoria Medgidia, sub numărul 1596/256/2021, însă a ajuns acum la Tribunal, după ce prima instanță a respins cererea.
  • În ultimul cuvânt adresat instanței, Mihai Camboianu a arătat că „i s-au confiscat bunurile, că există o acțiune în civil și așteaptă să se termine și dacă va mai rămâne ceva de plată își ia angajamentul în fața instanței că îl va achita“.
  • Tribunalul va analiza cererea sa la data de 10 mai 2021, de la ora 9.00.
Mihai Camboianu, unul dintre oamenii de afaceri condamnați definitiv în urma Dosarului Retrocedărilor din Constanța, le cere, pentru a patra oară, judecătorilor să-l pună în libertate înainte de termen, pentru bună purtare.


Închis în Penitenciarul Poarta Albă, în executarea pedepsei de cinci ani, Mihai Camboianu le-a solicitat judecătorilor să dispună eliberarea sa condiționată.

Cazul a fost înregistrat la Judecătoria Medgidia, sub numărul 1596/256/2021, însă a ajuns acum la Tribunal, după ce prima instanță a respins cererea.


În ultimul cuvânt adresat instanței, pentru eliberare, citată în Hotărârea nr. 652/2021 a Judecătoriei Medgidia, Mihai Camboianu a arătat că „i s-au confiscat bunurile, că există o acțiune în civil și așteaptă să se termine și dacă va mai rămâne ceva de plată își ia angajamentul în fața instanței că îl va achita“.
 

„Are aproape 70 de ani“

De asemenea, avocatul său a argumentat în pledoaria sa faptul că „terenurile în discuție au fost recuperate, bunurile condamnatului sunt confiscate, sechestrate și raportat la celelalte condiții obiective care să formeze convingerea instanței că, condamnatul este apt de a fi reintrodus în societate, solicită a se avea în vedere faptul că are o vârstă înaintată, are aproape 70 de ani iar șansele ca acesta să săvârșeașcă noi infracțiuni sunt minime sau nule“.



Totodată, „se arată că nu are antecedente penale, nu a fost sancționat, a fost recompensat, a muncit și continuă să muncească. Menționează că și caracterizările anterioare au fost pozitive și apreciază că, îndeplinirea atât a condițiilor obiective cât și a condițiilor subiective coroborate cu vârsta acestuia, sunt apte de a crea instanței convingerea că se află într-o situație favorabilă de a fi liberat“, potrivit Hotărârii nr.652/2021, citată pe www.rolii.ro.

Așa cum am precizat, Judecătoria Medgidia a respins însă cererea afaceristului de a fi pus în libertate.


Magistrații au arătat că „având în vedere natura și împrejurările comiterii faptei pentru care este condamnat, precum și faptul că nu are antecedente penale, se consideră că pedeapsa privativă de libertate aplicată acestuia nu și-a atins scopul înainte de expirarea ei, astfel că timpul efectiv executat se apreciază că nu este suficient reeducării sale și prevenirii comiterii de alte infracțiuni, de îndată ce acesta s-ar afla în libertate, având în vedere perioada efectiv executată, fiind la a patra analiză“, conform hotărârii citate pe Jurindex.


„Din analiza datelor existente la dosar, instanța apreciază că în acest moment nu este oportună și prudentă acordarea acestui beneficiu deținutului, pentru restul de pedeapsă“, au mai precizat judecătorii.

Hotărârea Judecătoriei Medgidia a fost atacată de omul de afaceri, astfel că Tribunalul Constanța va analiza contestația sa, la data de 10 mai 2021, de la ora 9.00.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.



Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.



Citește și:

Terenuri din Dosarul Retrocedărilor, repuse sub sechestru! Decizie definitivă a Tribunalului Constanța

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, cere Tribunalului București să fie eliberat condiţionat!

21 Apr 2024 1254

Primăria Constanța și CLC vor terenul de la Cazino Sud, vândut Mehmetoglu SRL! Judecătorii spun că pe suprafața respectivă se găsește „nisip“, deci terenul este plajă - bun inalienabil (MOTIVARE)

17 Apr 2024 3699

Terenul pentru care a fost amendat Făgădău, când era primar, nu se întoarce în proprietatea Statului Român! Judecătorii din București explică de ce (MOTIVARE)

11 Apr 2024 848

Administrația Chițac încearcă să recupereze în instanță terenul vilei unde a stat Radu Mazăre! Ce s-a întâmplat la Tribunalul Constanța

09 Apr 2024 642

Teren în Piața Ovidiu Judecătorii din București explică de ce UAT Constanța prin primar Vergil Chițac a pierdut procesul deschis de Banca Națională a României (MOTIVARE+DOCUMENT)

07 Apr 2024 3651

Urmările Dosarului Retrocedărilor Mii de metri pătrați în Mamaia, disputați de Primăria Constanța și Habitat și Ambient SA! S-a stabilit data verdictului

06 Apr 2024 670

Primarul din Constanța, obligat să emită un nou certificat de urbanism pentru un teren de 8.000 de metri pătrați, din Mamaia. Fără mențiuni despre Dosarul Retrocedărilor! (MINUTA)

27 Mar 2024 723

Dosarul Retrocedărilor, recuperarea prejudiciilor! Primăria Constanța, demers de 4,5 milioane de dolari la Curtea Supremă

24 Mar 2024 774

Dosarul Retrocedărilor Giurgiucanu pierde în fața municipalității un teren din Mamaia, zona Cazino! Nu a dat în judecată instituția potrivită, conform instanței (MINUTA+DOCUMENTE)

13 Mar 2024 861

Dosarul Retrocedărilor Teren din Mamaia, zona Ceainăria Japoneză, pe masa Tribunalului Constanța! Când se pronunță instanța

12 Mar 2024 606

Teren din Dosarul Retrocedărilor Curtea de Apel explică de ce Apele Române nu pot revendica 500 mp din cartierul Faleză Nord! (MOTIVARE)

29 Feb 2024 1019

Administrația Chițac vrea să recupereze 4,38 de milioane de dolari din Dosarul Retrocedărilor! Curtea de Apel s-a retras pentru deliberări

26 Feb 2024 538

Habitat și Ambient SA Cea mai importantă companie din Dosarul Retrocedărilor din Constanța a intrat în faliment! Averea sigilată (DOCUMENTE)

25 Feb 2024 1434

Dosarul Retrocedărilor Beneficiar de top al retrocedărilor din Constanța, proces contra municipalității! S-a fixat primul termen

23 Feb 2024 965

Holland Development Group SA nu va fi radiată din Registrul Comerțului, au decis judecătorii! Tribunalul Constanța a închis procedura de insolvență (MINUTA)

19 Feb 2024 1256