Afaceriști trimiși în judecată în legătură cu un proiect din Mangalia! Tribunalul verifică mâine măsura preventivă

  • Dosarul are indicativul 11818/3/2022a1.7 și vizează măsurile preventive dispuse de instanță cu privire la suspecții Adrian Constantin, Simion Șerban și Vladimir Iarmomedov.
  • Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Trei afaceriști din București au primit mandate de arestare la domiciliu, după ce au fost eliberați din arestul preventiv, într-un dosar instrumentat de DNA și ce vizează, printre altele, și desfășurarea unui proiect implementat în Mangalia.

Mâine, Tribunalul din Capitală va verifica temeinicia și legalitatea măsurii preventive luată față de aceștia.
 
Dosarul are indicativul 11818/3/2022a1.7 și vizează măsurile preventive dispuse de instanță cu privire la suspecții Adrian Constantin, Simion Șerban și Vladimir Iarmomedov.
 
Amintim, pe 6 mai 2022, cei trei afaceriști din București au fost trimiși în judecată de procurorii Anticorupție din Capitală, în stare de arest preventiv, sub acuzații de șantaj, lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe.

Ulterior, aceștia au fost plasați în arest la domiciliu.
 
Cazul a fost trimis pe rolul Secției penale a Tribunalului București, iar surse avizate au declarat, pentru ZIUA de Constanța, că la baza conflictului dintre afaceriști s-ar fi aflat inclusiv un proiect cu finanțare europeană, desfășurat la Mangalia.
 
Mai exact, ar fi vorba despre proiectul „Lucrări de amenajare și modernizare, zone de interes turistic-sudul litoralului (Mangalia-Saturn)“, din Mangalia, județul Constanța.
 
Se arată în comunicatul remis ZIUA de Constanța de către procurorii anticorupție faptul că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a trei inculpați, persoane fizice, unul dintre ei administrator al unor societăți comerciale, în sarcina cărora s-a reținut comiterea unor infracțiuni de: șantaj (comise în forma autoratului și a complicității), lipsire de libertate în mod ilegal și loviri și alte violențe (comise în forma autoratului și a instigării)“.
 
Din comunicatul DNA

 
Astfel, conform sursei citate, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:
 

„În perioada aprilie 2021- februarie 2022, în contextul unui presupus litigiu comercial, unul dintre inculpați ar fi exercitat acțiuni de amenințare cu acte de violență la adresa unui om de afaceri (persoană vătămată), a soției acestuia, dar și a angajaților societății pe care acesta o administra, pentru a renunța la o parte din profitul obținut ca urmare a executării unor lucrări în cadrul unui contract“, conform DNA.
 
Au mai spus procurorii că „deși nu era parte în contractul respectiv, în sprijinul acțiunilor sale, inculpatul ar fi invocat faptul că el ar fi fost cel care «i-a dat lucrarea» omului de afaceri. Ca urmare a acestor amenințări, persoana vătămată ar fi fost nevoită să renunțe în favoarea unei societăți controlate de inculpat la suma totală de 1.672.295 lei (reprezentând prețul lucrărilor efectuate), la restul de lucrări pe care le mai avea de executat în cadrul contractului respectiv, dar și la materiale în valoare de 1.333.674 lei + TVA“.
 
Totodată, procurorii au mai spus că „la data de 28 februarie 2022, ceilalți doi inculpați, la instigarea primului, ar fi lovit persoana vătămată de mai multe ori în zona capului, după care toți trei l-ar fi transportat pe acesta cu autoturismul la o locație, unde l-ar fi obligat să accepte rezilierea unui contract de închiriere pe care omul de afaceri îl avea încheiat cu o fundație. Prin aceste acțiuni inculpatul, om de afaceri, ar fi dorit ca una dintre firmele pe care le controla să preia mai departe acel contract de închiriere. Prin rezilierea acestui contract, partea vătămată ar fi suferit un prejudiciu în valoare de 5.756.969 lei“.
 
„În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii, iar persoana vătămată s-a constituit parte civilă în procesul penal“, se mai arată în comunicatul DNA.
 
Așa cum am, afirmat anterior, cazul a fost trimis pe rolul Secției penale a Tribunalului București, unde a fost înregistrat sub indicativul 11818/3/2022, cazul aflându-se acum în procedura camerei preliminare, SC Baumann Activ SRL fiind parte civilă.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 408

„Mișcare surpriză“ în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției, condamnată cu suspendare, la Mangalia!

17 Apr 2024 490

Declarații de avere Constanța Ce avere are Roxana Nadolu, secretarul general al comunei Costinești. Soțul său e funcționar public la Primăria Mangalia (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 348

Avocatul Adrian Cuculis, declarații după decizia Inspecției Judiciare în cazul judecătoarei Popoviciu, de la Mangalia (VIDEO)

17 Apr 2024 432

Mangalia Bărbat reținut pentru că nu a respectat ordinul de protecție! Nu avea voie să se apropie de mama sa

17 Apr 2024 346

​LIVE TEXT. Eveniment important la Mangalia Două drone de tip avion, cu decolare verticală, intră azi în dotarea Poliţiei de Frontieră (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 1081

UPDATE CSM judecă azi propunerea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Mangalia

17 Apr 2024 545

VIDEO „Cazul 2 Mai ar putea fi reluat de la 0“ Avocatul Adrian Cuculis, declarații după anunțul Inspecției Judiciare privind-o pe judecătoarea Popoviciu, de la Mangalia

16 Apr 2024 924

Tragedia de la 2 Mai Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța, de la Judecătoria Mangalia (DOCUMENT)

16 Apr 2024 878

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat, şi șeful Poliţiei de Frontieră din România vin mâine la Mangalia!

16 Apr 2024 429

RAJA Constanța Se oprește apa în Stațiunea Eforie Nord! Vezi când

16 Apr 2024 504

RAJA Constanța Atenție, se oprește apa în Stațiunile Venus, Jupiter și Cap Aurora

16 Apr 2024 306

Firme Constanța Acționarii firmei Zodiac 2000 SA vor aproba bugetul de venituri şi cheltuieli pentru 2024. Alte puncte incluse pe ordinea de zi a adunării generale ordinare

15 Apr 2024 319

Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case incendiate din Conacu! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța

15 Apr 2024 989

Rugby Echipa Under-20 a CSM Constanța va juca finala mică a campionatului (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 764