Justitie

Afaceristul Constantin Dima, de la Mara Construct SRL, trimis în judecată de DNA. Noul termen, în septembrie

Tribunalul Constanţa a acordat un nou termen în dosarul în care procurorii DNA Constanţa au dispus, în martie 2017, trimiterea în judecată a omului de afaceri Constantin Dima, la data presupuselor fapte administrator al SC Mara Construct SRL, suspectat de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată şi evaziune fiscală, în formă continuată.
 
Cauza se va afla în atenţia magistraţilor pe data de 18 septembrie, noul termen stabilit fiind al şaselea.
 
În cauză, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane fizice şi juridice.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt: la data de 31 decembrie 2010, în vederea implementării proiectului „HIPERB - Muzeu al secolului XXI pentru turiştii din Constanţa“, între SC Mara Construct SRL reprezentată de inculpatul Dima Constantin, şi Consiliul Judeţean Constanţa a fost încheiat un contract de execuţie lucrări, având ca obiectiv reabilitarea clădirii Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa.
 
Pe toată perioada execuţiei contractului, inculpaţii SC Mara Construct SRL şi Dima Constantin au folosit, cu rea-credinţă, în relaţia cu Consiliul Judeţean Constanţa, documente inexacte (facturi şi situaţii de lucrări) care cuprindeau date neconforme cu realitatea, în scopul obţinerii pe nedrept, de la Consiliul Judeţean, a banilor provenind din fonduri europene nerambursabile.
 
O parte din aceste documente au fost furnizate de către ceilalţi inculpaţi, administratori ai unor societăţi cu un comportament de tip „fantomă“ -care au emis facturi ce nu reflectau operaţiuni reale şi care au fost înregistrate în contabilitate şi ulterior plătite de către inculpaţii Dima Constantin şi SC Mara Construct SRL, cu efectul prejudicierii bugetului de stat cu 788.542,40 de lei, sumă cu care Agenţia Naţională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă în procesul penal.
 
De asemenea, Consiliul Judeţean Constanţa a comunicat că se constituie parte civilă în cauză cu suma de 8.963.612,64 de lei, reprezentând fonduri europene nerambursabile.
 
În cauză, procurorii au dispus măsura asigurătoare a sechestrului asupra mai multor terenuri ce aparţin inculpatului Petrache Lucian.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanţa, cu propunere de a se menţine măsurile asigurătoare dispuse în cauză.
 
Într-un alt dosar, Dima Constantin este bănuit de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată (două fapte), evaziune fiscală, în formă continuată (două fapte), spălare a banilor (două fapte) şi fals în declaraţii.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tulcea. Ambasadorul Hans Klemm a inaugurat Raftul American la Biblioteca Județeană "Panait Cerna"

30 Oct 2018 645

Iese Marinela Mitan şi intră Iustin Bourceanu Judecător nou pentru dosarul privind reabilitarea unor monumente istorice din Constanţa

25 Oct 2018 623

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 12 septembrie 2018

17 Sep 2018 702

Un nou fundaș central a intrat în echipa FC Viitorul. La ce echipe a mai evoluat și ce a declarat după semnarea contractului (video)

25 Aug 2018 638

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 8 mai 2018

16 May 2018 1077

Imagini de la eveniment Ministrul Carmen Dan a sosit la Constanța! (galerie foto)

28 Apr 2018 3146

Interviu online Colonelul Constantin Dima, inspector-şef al IJJ Constanţa - „Punem în executare, în medie, 300 de mandate de aducere pe lună. Aici am avut şi cazuri speciale“

10 Mar 2018 2848

Interviu cu colonelul Constantin Dima, inspector-şef al IJJ Constanţa Despre jandarm. Când este erou şi când e hulit. Când foloseşte bastonul? Trebuia să-i ducă pe micuţii din dosarul „Micul Regat“ la judecată?

08 Mar 2018 3064

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul colonelului Constantin Dima, inspector-șef IJJ Constanța

24 Nov 2017 1354

#sărbătoreşteDobrogea Mesajul inspectorului-șef al IJJ Constanța, col. Constantin Dima, și al comandantului GJM Constanța, lt.-col. Mihai Daniel Ferencz

12 Nov 2017 2339

Constantin Dima, de la Mara Construct SRL, a contestat hotărârea prin care s-a decis începerea judecăţii sale

05 Oct 2017 2426

Editorial Mobilizare extraordinară în cazul accidentului de la Medgidia. Centrul de transfuzii are însă nevoie permanentă de sânge

02 Oct 2017 4266

S-a stabilit primul termen într-unul dintre dosarele lui Constantin Dima

23 Aug 2017 945

Străzi din Cartierul Compozitorilor, în reabilitare. Municipalitatea a solicitat acord de mediu

18 Aug 2017 2311

Becali - „Şeful Jandarmeriei Constanţa mi-a zis - „Băsescu dă personal telefon. Nu vrea să faci puşcărie uşoară“. Ce spune Constantin Dima

28 Apr 2017 7815