Afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din CJC“, condamnat definitiv

Radu Birea, afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, a fost condamnat definitiv de judecătorii Curţii de Apel Constanţa.
 
Judecătorii Viorica Lungu şi Marius Epure, din Curtea de Apel Constanţa, l-au condamnat definitiv pe Radu Birea la trei ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de opt ani. Instanţa a constatat că Radu Birea a fost reţinut şi arestat preventiv cu începere de la data de 5 octombrie 2012 şi până la data de 12 februarie 2013. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.
 
Dosarul are strânse legături cu campania electorală din 2008, din judeţul Constanţa, mai multe putând fi citite accesând următoarele linkuri:
 
Ce păţeşte cine se îmbrăţişează cu Nicuşor
Firmele rromilor din Drăgăneşti - Olt, falimentate de campania PSD (document)


Radu Birea, din denunţător, inculpat
Constanţa, romii de la Drăgăneşti şi urmările campaniei electorale din 2008


De fapt, în martie 2010, ZIUA de Constanţa prezenta punctul de vedere formulat în scris de Gheorghe Radu, preşedintele executiv al Sucursalei Drăgăneşti - Olt a Partidei Rromilor Pro-Europa din România. Liderul susţinea la vremea respectivă că trei firme ar fi executat diferite lucrări în apropierea campaniei pentru alegerile locale din 2008, pentru patru primării din Constanţa. Gheorghe Radu a mai declarat că lucrările efectuate în cauză nu ar fi fost achitate.

„Ei promit, noi facem”

„În perioada anului 2008, prin lunile mai-iunie, au avut loc alegerile pe ţară. Din nefericire, societăţile comerciale SC Anca Prod şi SC Artex Prodex Conf din Drăgăneşti - Olt şi SC Adriana Metal Conf Constanţa au căzut de comun acord cu primarii din localităţile menţionate mai sus să execute lucrări de înfrumuseţare a localităţilor sub lozinca «Ei promit, noi facem» (...) În spatele acestor lucrări a fost şi dom' Nicuşor Constantinescu. Am mers în campania electorală şi am executat lucrări în scopul electoral. După ce am terminat lucrările, am solicitat plata acestei munci, dar dom' Nicuşor ne-a respins facturile de la plată (...) Precizăm că în timpul campaniei electorale noi, rromii, ne pupam şi ne sărutam împreună cu dom' Nicuşor, doamna Mitrea, dom' Moga şi toţi membrii PSD Constanţa. La Pecineaga, am inaugurat Casa de Cultură în care noi, rromii, am plătit un taraf de muzică populară (...)”, conform celor menţionate de Gheorghe Radu. În 2010, Gheorghe Radu ne-a furnizat o fotografie în care el apare alături de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.
 
Amintim că despre Radu Birea s-a spus că este fiul bulibaşei din Drăgăneşti - Olt şi văr al lui Sandu Anghel, zis şi Bercea Mondial. Mai mult decât atât, tot de la Radu Birea ar fi plecat cercetările în dosarul denumit generic „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, cauză în care au fost judecaţi şi condamnaţi la închisoare cu executare Eugeniu Mija, afacerist din Bucureşti, Lupşa Realini, cântăreţ al formaţiei Gaz pe Foc, şi Nicolae Vasilescu, înalt funcţionar public, şef al Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, preşedinte al Casei Româno-Chineze şi deputat USL (Colegiul 2 Craiova).

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Verdict final în cazul unui primar din județul Constanța, acuzat de abuz în serviciu!

21 Dec 2022 2856

Un primar din Constanța și un afacerist din Olt, achitați! Curtea de Apel reia procesul

26 Nov 2022 1518

Achitat în primă instanță! Dosarul unui primar din Constanța, acuzat de abuz în serviciu, suspendat

02 Jul 2022 1887

Un primar din județul Constanța, achitat pentru abuz în serviciu! Dosarul în apel

03 Feb 2022 1211

Niculae Stan, primarul din Pecineaga, și afaceristul Radu Birea, vărul lui Bercea Mondial, achitați la Mangalia

10 Jan 2022 2573

Pronunţarea în dosarul lui Radu Birea, amânată!

29 Oct 2016 1948

Afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din CJC“ vine la Curtea de Apel

18 Aug 2016 2136

De la el ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din CJC“ Afaceristul Radu Birea, achitat pentru cinci infracţiuni, condamnat pentru una

13 May 2016 2443

Exclusiv Radu Birea, afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“, condamnat

12 May 2016 2727

Ultima decizie pentru Radu Birea, afaceristul de la care ar fi plecat dosarul „Bani pentru şefi din Consiliul Judeţean Constanţa“

07 Aug 2015 2249

Sechestru în dosarul afaceristului Radu Birea

25 Mar 2015 1840

În dosarul „Bani pentru şefi din CJC“ Şeful Departamentului Legislativ al Camerei Deputaţilor, Nicolae Vasilescu condamnat pentru trafic de influenţă

11 Dec 2013 3375

Dosarul afaceristului Birea, trimis către Tribunalul Constanţa

18 Oct 2013 2050

Dosarul afaceristului Birea, trimis către Tribunalul Constanţa

18 Oct 2013 1331

Înalta Curte dă verdictul azi în dosarul „Bani pentru şefi din CJC”

17 Jun 2013 2255