Afaceristul italian Paris Stelio, condamnat la Constanța pentru evaziune fiscală. Ce sumă trebuie să încaseze Statul Român



Trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, Paris Stelio, din Italia, a fost condamnat, ieri, de Tribunalul Constanța, la pedeapsa de trei ani de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.
 
Deecizia nu este definitivă.
 
Oficial
 
„Condamnă pe inculpatul Paris Stelio la pedeapsa de 3 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. Dispune suspendarea condiţionată a executării pedepsei.
 
Admite acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Român prin DGRFP Galaţi – AJFP Constanţa . Obligă pe inculpatul paris stelio, să plătească părţii civile Statul Român prin DGRFP Galaţi –AJFP Constanţa, sumele de 591.659 lei – impozit pe frofit şi 2.663.504 lei din care 1.217.602 lei reprezintă impozit pe profit şi suma de 1.445.902 lei reprezintă taxa pe valoare adăugată, precum şi dobânzile şi penalităţile calculate conform dispoziţiilor Codului de procedură fiscală la suma reprezentând despăgubiri civile, până la achitarea despăgubirilor.
 
Constată că Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a renunţat la trimiterea în judecată a inculpatei persoană juridică SC Lepac Trade SRL Constanța“.
 
Paris Stelio a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în decembrie 2019.
 

Potrivit datelor oficiale puse la dispoziție de RECOM, acesta fiind consultat la data de 08 aprilie 2021, numele italianului Paris Stelio figurează dosar în Lepac Trade SRL Constanța (cu sdiul în municipiul Constanţa, pe strada Grănicerului), firmă radiată. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Procurorii din Constanța acuză - evaziune fiscală la Maredi Kids SRL!

08 Jun 2021 2480

Tribunalul Constanța, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

12 Feb 2021 2449