Agenția Națională de Integritate, proces câștigat la Curtea de Apel Constanța

  • Magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal au hotărât să admită în parte cererea de chemare în judecată formulată de Agenția Națională de Integritate, în dosarul 186/36/2018.
  • Cazul îl vizează pe Gabriel Antip, fost polițist de frontieră, în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Curtea de Apel Constanța a pronunțat o decizie în dosarul ce îl vizează pe Gabriel Antip, fost polițist de frontieră, în cadrul Gărzii de Coastă.
 
Magistrații Secției de Contencios administrativ și fiscal au hotărât să admită în parte cererea de chemare în judecată formulată de Agenția Națională de Integritate, în dosarul 186/36/2018.
 
În minuta Hotărârii 124/2022 se arată că instanța „respinge excepţiile invocate de pârâtul Antip Gabriel ca nefondate. Admite în parte cererea de chemare în judecată. Anulează Ordonanţa nr.1/16.02.2018 emisă de Comisia de Verificare a Averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanţa“.
 
În continuare, Curtea „dispune trimiterea dosarului Comisiei de Verificare a Averilor în vederea reevaluării şi sesizării instanţei de judecată – Curtea de Apel Constanţa“.
 
Decizia Curții de Apel poate fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție a României.
 
Amintim, în același dosar, Curtea Supremă a decis, în luna februarie 2022, să caseze prima hotărâre pronunțată în cauză de Curtea de Apel Constanța, hotărâre prin care fusese respinsă ca nefondată cererea de chemare în judecată formulată de ANI.
 
ANI solicitase Curții de Apel Constanța să anuleze ordonanța Comisiei de verificare a averilor de pe lângă Curtea de Apel Constanța în legătură cu averea lui Gabriel Antip.
 
Curtea de Apel Constanța a respins însă cererea ANI, iar cazul a ajuns pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție a României, instanță care, la data de 16 februarie 2022, a decis rejudecarea dosarului.

 
La rejudecare, cazul s-a aflat în atenția completului C4 Fond prezidat, potrivit surselor noastre, de magistratul Alexandru Ionuț Burtescu.
 

Amintim, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, în luna decembrie 2016, presupusa existenţă a unei diferenţe aparent nejustificate între averea dobândită şi veniturile realizate de către doi funcţionari publici cu statut special (poliţişti) în cadrul Gărzii de Coastă în perioada exercitării funcţiei publice.
 
Unul dintre ei este Gabriel Antip, în prezent fost funcţionar public cu statut special (poliţist) în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Garda de Coastă. În cazul acestuia, Agenţia Naţională de Integritate a anunţat constatarea existenţei unei „diferenţe nejustificate, în cuantum de 510.562 de lei, între averea dobândită şi veniturile realizate în perioada exercitării funcţiei publice“.
 
În prezent, rămâne de văzut dacă decizia Curții va fi atacată în recurs, la Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
„Informații nepublice“
Comisia de control a averilor Constanța a constatat nulitatea absolută a unui raport de evaluare ANI! Cine a câștigat procesul

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Agenția Națională de Integritate duce la Curtea Supremă dosarul privind averea unui fost polițist de frontieră din Constanța

23 Feb 2024 512

Fost polițist al Gărzii de Coastă, victorios în procesul deschis de Agenția de Integritate, pentru avere! Aproape 12.000 de lei, cheltuieli de judecată pentru omul legii (MINUTA)

28 Dec 2023 1046

Averea unui fost polițist din Garda de Coastă, pe masa Curții de Apel! Când se dă verdictul

16 Dec 2023 988

Dosar pe controlul averilor, întors la Curtea de Apel Constanța!

15 Oct 2023 1285

Garda de Coastă achiziționează servicii de demolare de nave! (DOCUMENT)

25 Sep 2023 970

Polițist de frontieră din Constanța, cu averea la verificat, în instanță. Curtea Supremă a stabilit primul termen în recurs

18 Jul 2023 1162

Averea unui fost polițist de frontieră din Constanța, pe masa judecătorilor de la Curtea Supremă

30 May 2023 1705

Live VIDEO Cum sunt pregătite autoritățile constănțene pentru sărbătorile pascale din acest an?

10 Apr 2023 1849

Acces gratuit pentru toți vizitatorii care poartă numele unei vietăți din lumea necuvântătoarelor la Muzeul Antipa

03 Oct 2022 1029

„Informații nepublice“ Comisia de control a averilor Constanța a constatat nulitatea absolută a unui raport de evaluare ANI! Cine a câștigat procesul

11 Jun 2022 2372

Curtea de Apel Constanța va rejudeca un dosar privind controlul averilor

01 Apr 2022 1874

Averea comisarului șef Antip Colea, director adjunct al Gărzii de Coastă, din nou în atenția judecătorilor din Constanța

18 Jun 2021 4441

ANI încearcă să anuleze un document emis de Comisia pentru Controlul Averilor din Constanţa

12 Jul 2018 2051

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din Constanţa. Este vizat un fost poliţist de frontieră

11 Apr 2018 2996

Scor-fluviu cu Portul Constanţa Axiopolis Cernavodă îl achiziţionează pe Cezar Beşleagă, ultima dată la SSC Farul

13 Feb 2017 8861