Alegeri pentru Consiliul Superior al Magistraturii! Ce judecători propune Constanța

Palatul de Justiție Constanța, sala de judecată
  • După dezbateri și supunerea la vot a celor două puncte, s-a constatat cu majoritatea voturilor (6 pentru și o abținere) că sunt îndeplinite condițiile legale pentru acceptarea candidaturii depuse de judecătorul Marius Cristian Epure.
  • Aceeași constatare, dar cu unanimitatea voturilor exprimate, a fost făcută și cu privire la candidatura depusă de magistratul Gabriel Mustață.
 
În această perioadă, este în plină desfășurare procedura alegerilor pentru funcțiile de membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, forumul superior al magistraților din România.
 
La Curtea de Apel Constanța a avut loc, la finele săptămânii trecute, ședința Colegiului de Conducere, având pe ordinea de zi verificarea candidaturii depuse de magistratul Marius Cristian Epure, fost președinte al Curții de Apel Constanța, în vederea alegerii ca membru în CSM – reprezentant la nivelul curților de apel.
 
Pe aceeași ordine de zi s-a aflat și punctul privind verificarea candidaturii depuse de magistratul Gabriel Mustață, din cadrul Tribunalului Constanța, în vederea alegerii ca membru în Consiliul Superior al Magistraturii – reprezentant la nivelul tribunalelor.
 
După dezbateri și supunerea la vot a celor două puncte, s-a constatat cu majoritatea voturilor (6 pentru și o abținere) că sunt îndeplinite condițiile legale pentru acceptarea candidaturii depuse de judecătorul Marius Cristian Epure.
 
Aceeași constatare, dar cu unanimitatea voturilor exprimate, a fost făcută și cu privire la candidatura depusă de magistratul Gabriel Mustață.
 
Amintim, potrivit calendarului alegerilor pentru CSM, cel mai târziu la data de 11 aprilie 2022 se vor stabili listele de candidați pentru fiecare dintre cele trei categorii de instanțe și parchete de către comitetele electorale de la curțile de apel și de la parchetele de pe lângă aceste instanțe.
 
Tot atunci va avea loc și convocarea de către președinții comitetelor electorale de la curțile de apel și de la parchetele de pe lângă curțile de apel, printr-un anunț public, a adunările generale pentru desemnarea candidaților, acestea urmând să se desfășoare la data de 28 aprilie 2022, la ora 10.00.
 
După întâlnirea candidaților cu votanții și după parcurgerea întregii proceduri, pe data de 22 iunie 2022, la ora 13.00,  vor avea loc Adunările generale pentru alegerea judecătorilor și procurorilor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii.

 
Lista cu judecătorii și procurorii aleși va fi transmisă Biroului permanent al Senatului la data de 16 august 2022.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și

Răsturnare de situație!
Ce răspuns i-a dat CSM judecătorului Marius Cristian Epure, de la Curtea de Apel Constanța, privind delegarea în funcție (DOCUMENT)

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 432

Decebal Făgădău, fostul primar al municipiului Constanța, așteptat la Curtea de Apel! Nou termen în dosarul terenurilor din Portul Tomis

17 Apr 2024 1108

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 435

Percheziții în municipiul Constanța, Năvodari, Lumina, Topraisar și Dulcești (GALERIE FOTO+VIDEO)

17 Apr 2024 702

Matei Nicolae, fostul primar din Năvodari, solicită reabilitarea judecătorească! Dosarul, la Curtea de Apel Constanța

16 Apr 2024 576

Preotul Petrică Leașcu a intrat „în post și rugăciune la Curtea de Apel Constanța“! (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 740

Amânare de pronunțare în dosarul unui fost angajat al ISU Dobrogea, acuzat de agresiune sexuală şi racolarea minorilor în scopuri sexuale!

15 Apr 2024 316

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 2219

DNA acuză - șantaj la SOCEP! Totul se decide azi, la Curtea de Apel Constanța

14 Apr 2024 812

Justiție Constanța Bel Damali SRL, obligată de instanță să-i achite primarului municipiului Constanţa peste 2.200 de lei

12 Apr 2024 463

Debit de peste 61 de milioane de lei! Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel dosarul în care contestă dobânzile (MINUTA)

12 Apr 2024 543

Curtea de Apel Constanța anulează definitiv PUZ-ul afaceristului George Secărea pentru terenurile din strada Belvedere, din oraș! (MINUTA)

12 Apr 2024 1186

Proces între UAT Constanța și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Dosarul, pe rolul Curții de Apel

12 Apr 2024 366

Justiție Constanța Mugur Mitrana, primarul din 23 August, la judecată cu Poliția - „Mă întorceam de la munte și aveam 0,03% alcool în sânge. E o nebunie cu etilotestele astea!“

11 Apr 2024 784

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1931