Amânare de pronunțare în dosarul lui Constantin Dina, fostul șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății (RECHIZITORIU)

 
 
  • Constantin Dina, fost director al DSP Constanța, și director al Corpului de Control al ministrului Sănătății, este suspectat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
  • Tot în acest dosar a mai fost deferită justiției Silvia Aramă, la data faptei și în prezent funcționar în cadrul Ministrului Sănătății sub aspectul comiterii infracțiunii de mărturie mincinoasă.
  • Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
 
Tribunalul București a finalizat cercetarea judecătorească în faza camerei preliminare în dosarul în care Constantin Dina, fost director al DSP Constanța, și director al Corpului de Control al ministrului Sănătății, a fost deferit justiției de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupției.
 
Constantin Dina este suspectat de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.
 
Tot în acest dosar a mai fost deferită justiției Silvia Aramă, la data faptei și în prezent funcționar în cadrul Ministrului Sănătății sub aspectul comiterii infracțiunii de mărturie mincinoasă.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, pronunțarea în cauză va avea loc la data de 9 iunie 2023, când tribunalul ar putea da undă verde pentru începerea procesului, ori poate trimite dosarul înapoi la DNA pentru refacerea sau completarea cercetărilor.  
 
Rămâne de văzut care va fi decizia magistraților de la Tribunalul București.
 
Oricare va fi decizia tribunalului, aceasta va putea fi contestată la Curtea de Apel București.
 
 În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut, în esență, următoarea stare de fapt:

 

În perioada 02 – 07 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministrului Sănătății, inculpatul Dina Constantin, în calitățile menționate mai sus, ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.
 
Acționând în această manieră, inculpatul Dina Constantin ar fi facilitat obținerea de către inculpata Aramă Silvia a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă.


 
Fiind audiată în prezenta cauză, inculpata Aramă Silvia ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut „ajutorul” oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs.
 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
Rechizitoriul poate citit integral accesând secțiunea Documente.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Condamnare într-un dosar al DNA Constanța pe fonduri europene!
 
Judecătorul Gabriel Mustaţă, recuzat de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Curtea de Apel București, anunț în dosarul lui Constantin Dina, fostul director DSP Constanța, trimis în judecată de DNA

06 Dec 2023 1381

DNA acuză – fraudă la un concurs de angajare! Începe procesul lui Constantin Dina, fost șef al DSP Constanța (RECHIZITORIU)

12 Jun 2023 1965

Fost șef al DSP Constanța, trimis în judecată de DNA Anunțul judecătorilor în dosarul lui Constantin Dina, fostul șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății (RECHIZITORIU)

12 Apr 2023 1956

Percheziții DNA explică de ce l-a trimis în judecată pe Constantin Dina, fost director al DSP Constanța, șef al Corpului de Control din Ministerul Sănătății (RECHIZITORIU)

03 Feb 2023 3269

Directorul DSP Constanța Constantin Dina, de la decorația Meritul Sanitar în grad de cavaler, la dosarul penal de la DNA (DOCUMENTE)

29 Mar 2022 6078

UPDATE Constantin Dina, urmărit penal de DNA. În urmă cu o săptămână a depus cererea pentru transferul la DSP Constanța

28 Mar 2022 3414

Fost director al DSP Constanţa Dina Constantin, directorul Corpului de Control din cadrul Ministerul Sănătății, dosar penal la DNA (DOCUMENT)

28 Mar 2022 3282