Amânare Seaview Advertising rămâne, momentan, cu sechestrul pe teren


Firma Seaview Advertising, a afaceristului constănţean Ionuţ Barbu, rămâne momentan cu sechestrul dispus de judecători în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Cu toate că societatea acuză că sechestrul a fost menţinut în mod greşit de instanţă, fiind instituit şi ulterior ridicat de DNA în urma unei încurcături cu numerele cadastrale, judecătorii bucureşteni nu au luat o decizie în acest sens, cauza fiind amânată pentru luna martie, pentru lipsa dosarului de fond.


În cauza cu numărul 3116/1/2019, societatea Seaview Advertising SRL, administrată de omul de afaceri constănţean Sorin Ionuţ Barbu, ce deţine şi acţiuni în firmă, a formulat o contestaţie la executare cu privire la sentinţa definitivă pronunţată de judecătorii Curţii Supreme în Dosarul Retrocedărilor din Constanţa. Concret, afaceristul explica, pentru ZIUA de Constanţa, că, prin hotărârea definitivă pronunţată de judecători în procesul Retrocedărilor, s-a dispus menţinerea unui sechestru instituit de Direcţia Naţională Anticorupţie asupra unui teren ce aparţinea firmei Seaview Advertising.
 


Ridicarea sechestrului nu a fost comunicată instanţei


Acest sechestru, explica Ionuţ Barbu, ar fi fost instituit greşit de la bun început de către DNA, din cauza unei încurcături a numerelor cadastrale utilizate pentru identificarea suprafeţelor în cauză. Potrivit declaraţiilor acestuia, procurorii ar fi dispus ridicarea sechestrului pus greşit de îndată ce li s-a adus la cunoştinţă încurcătura, însă măsura ridicării nu ar fi fost comunicată, potrivit lui Barbu, şi instanţelor de judecată. Aşa se face că, odată cu pronunţarea hotărârii de condamnare în Dosarul Retrocedărilor, judecătorii au dispus menţinerea sechestrului asupra terenului, astfel cum fusese identificat în ordonanţa iniţială a DNA, cu toate că măsura fusese ridicată între timp.


Din acest motiv, firma afaceristului Ionuţ Barbu s-a adresat pe cale separată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, formulând contestaţia la executare prin care a solicitat îndepărtarea sechestrului. Conform declaraţiilor lui Barbu, ternul vizat ar fi în suprafaţă de circa 2.000 de metri pătraţi, fiind situat în zona Mamaia Nord.


Citeşte şi:

Cazul firmei lui Barbu, analizat de judecătorii Dosarului Retrocedărilor

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Seaview Media SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, învinge în instanță Consiliul Local Constanța! Curtea de Apel explică de ce (MOTIVARE)

08 Apr 2024 613

Seaview Advertising SRL, demers extraordinar la Curtea de Apel Constanța! Judecătorii cer un dosar de la Înalta Curte

24 Mar 2024 523

Seaview Media SRL, deținută de Ionuț Barbu, victorioasă la Curtea de Apel, în procesul contra Consiliului Local Constanța! (MINUTA)

01 Mar 2024 844

Parcări noi pe bulevardul Tomis?! O cunoscută companie din oraș, proces cu CL Constanța pentru două viitoare blocuri! Decizia Tribunalului (MINUTA)

22 Feb 2024 918

Primăria Constanța, proces cu una dintre companiile omului de afaceri Ionuț Barbu! Decizia Curții de Apel

18 Feb 2024 684

X – Brise SRL din Constanța își mută sediul social în Galați. Modificări și la nivelul conducerii

09 Feb 2024 667

Numărul creditorilor a ajuns la 34 Se cere insolvența GSP Offshore SRL! Tribunalul Constanța amână cauza pentru o eventuală solutionare pe cale amiabilă

04 Feb 2024 8963

Seaview Advertising SRL, deținută de afaceristul Ionuț Barbu, cu cerere de revizuire la Curtea de Apel

25 Jan 2024 689

Parchetul European a intrat pe fir! Familia preotului Iscru, din Dăeni, fiul senatorului PSD Paul Stănescu și stuful transformat în pășune, în mandatul pesedistului Florin Barbu. Firmele implicate (DOCUMENTE)

23 Jan 2024 13205

Seaview Media SRL vrea să construiască două blocuri supraetajate pe bulevardul Tomis! S-a stabilit primul termen în rejudecare

10 Jan 2024 839

Companie din Constanța, dată în judecată de municipalitate pentru un milion de lei! Ce s-a întâmplat în proces

10 Nov 2023 792

Municipiul Constanța prin Primar, la judecată cu firma unui important afacerist din oraș. Dosarul, azi, pe masa judecătorilor

10 Nov 2023 919

Proces pe un „munte“ de bani Municipiul Constanța, proces cu firma unui cunoscut afacerist din oraș! Două judecătoare de la Curtea de Apel s-au abținut

06 Oct 2023 8452

Primarul Constanței și City Managerul, dați în judecată de o companie din Constanța pentru „reparație morală a prejudiciilor de imagine suferite“. Procesul, amânat

29 Sep 2023 7600

„Poveste fără sfârșit“ pe bulevardul Tomis! Ultima decizie a Curții de Apel Constanța (MINUTA)

27 Sep 2023 2371