Anchetă în Consiliul Județean Constanța, la cererea lui Nicuşor Constantinescu!

  • De menţionat că în acest dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu a recuzat-o de mai multe ori pe judecătoarea Antoneta Ardeleanu, toate cererile fiind respinse.
  • Tribunalul vrea să știe care erau persoanele care trebuiau să verifice îndeplinirea condițiilor legale pentru efectuarea plătilor către SC Combat Press SA.
  • Potrivit DNA, în perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, șeful CJC, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, a achiziționat și a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei.

Antoneta Ardeleanu, judecător în Tribunalul Constanța, a acordat un nou trmen în dosarul în care Nicușor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, este suspectat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit!


Cauza a fost amânată pentru data de 6 octombrie. La termenul trecut, instanța a admis cererea formulat de Nicusor Daniel Constantinescu privind efectuarea unei expertize fianciar contabile, cu urmatoarele obiective:


1) să se precizeze care este contravaloarea prestațiilor ce au fost achitate de Consiliul Județean Constanța către SC Combat Press SA în perioada reținută prin rechizitoriu, decembrie 2009-noiembrie 2010 și dacă suma ar fi fost diferită în cazul organizării unei licitații în legatură cu serviciile imputate a fi nelegale –


2) să se stabilească circuitul financiar contabil și administrativ pe care trebuia să îl urmeze operațiunile realizate pentru plata sumelor de către Consiliul Județean Constanța către SC Combat Press SA


3) să se precizeze care erau persoanele care trebuiau să verifice îndeplinirea condițiilor legale pentru efectuarea plătilor către SC Combat Press SA.


În continuate, Tribunalul Constanța a decis emiterea unei adrese către Consiliul Județean Constanța în care să se comunice: dacă s-a adus la cunoștința Președintelui Consiliului Județean Constanța a unei note/adrese din care să reiasă că, nu exista un contract încheiat în urma unei licitatii cu SC Combat Press SRL, pentru plata prestațiilor către aceasta.

În rechizitoriul întocmit, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța au reținut următoarea stare de fapt: „În perioada decembrie 2009 - noiembrie 2010, inculpatul Constantinescu Nicușor Daniel, în calitate de președinte al Consiliului Județean Constanța, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu încălcarea dispozițiilor legale în materia achizițiilor publice, a achiziționat și a plătit servicii de publicitate în valoare de 401.700 lei. Suma respectivă reprezintă un prejudiciu adus bugetului Consiliului Județean Constanța concomitent cu obținerea de către firma prestatoare a serviciilor a unui folos necuvenit în același cuantum“.


„Concret, în perioada respectivă, Consiliul Județean Constanța a achiziționat servicii de publicitate în presa scrisă locală, pentru care a achitat integral un număr de 12 facturi fiscale. Ca urmare a dispozițiilor emise de Curtea de Conturi a României, Consiliul Județean Constanța s-a adresat instanței civile și a obținut o hotărâre judecătorească definitivă de obligare a inculpatului Constantinescu Nicușor Daniel la plata sumei de 401.700 lei, ce reprezintă întregul prejudiciu al faptei penale. În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului“, se mai arată în actele DNA.

În prezent, Nicușor Daniel Constantinescu se află în detenție, el fiind condamnat definitiv la zece ani de închisoare.

Citește și

DNA acuză
Consiliul Județean Constanța ar fi plătit aparent nelegal peste 11 milioane de lei. Ce se întâmplă azi în instanță

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicușor Constantinescu, al șaselea dosar de strămutare

14 Apr 2021 299

Zi importantă pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

06 Apr 2021 649

Opt ani pentru fostul șef al CJC! Oficial. Sentință finală în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“. Achitări și condamnări

18 Mar 2021 3249

Se cere suspendarea dosarului privind cadastrarea județului Constanța

01 Mar 2021 591

Fostul șef al CJC a cerut suspendarea procesului privind cadastrarea județului Constanța

17 Feb 2021 1169

Procesul lui Nicuşor Constantinescu, de la Galați, amânat pentru luna viitoare

29 Jan 2021 946

Procurorul Vasile Abagiu l-a trimis în judecată pe Nicuşor Constantinescu. Cine va judeca dosarul

19 Jan 2021 1306

Oficial de la DNA! Date din noul dosar al lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC

15 Jan 2021 1152

Nicușor Constantinescu a recuzat-o pe judecătoarea Antoneta Ardeleanu, de la Tribunalul Constanța

13 Jan 2021 928

Sfârșit de an neplăcut pentru foștii primari ai Constanței Radu Mazăre trimis în judecată pentru vânzarea unor terenuri în Mamaia, iar Făgădău pentru terenuri din Portul Tomis

31 Dec 2020 1880

Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“, amânat la Galați. Legături cu CJC

21 Nov 2020 761

Mazăre și Nicușor vor să intervină în procesul Xenoti SRL, care deține hotelul Flora din Mamaia

11 Nov 2020 2306

Nicușor Constantinescu a recuzat-o pe Antoneta Ardeleanu, de la Tribunalul Constanța

04 Nov 2020 751

Nicușor Constantinescu a cerut sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene. Răspunsul Tribunalului Constanța

21 Oct 2020 1304

Dosarul care a cutremurat CJC şi mediul de afaceri din Constanţa ar putea fi rejudecat! Totul se decide azi

15 Oct 2020 1719