Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, sub control judiciar. Este acuzat de luare de mită

  • Angajatul Penitenciarului Poarta Albă i-ar fi solicitat unui deținut aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, un trening, o pereche de pantofi și un parfum.

Un agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
„Constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar (...), măsură pe care o menţine, urmând a fi verificată sub cel mai târziu în data de 09.01.2021. Admite cererea formulată de inculpatul C.F. privind modificarea conținutului obligației de a nu depăși o limită teritorială. Modifică obligația de a nu depăși limita teritorială a Județului Constanța în sensul că inculpatul are obligația de a nu depăși limita teritorială a României. Menţine celelalte obligații instituite anterior“, potrivit deciziei Tribunalului Constanța.
 
De menționat că, tot în prezenta cauză, și tot sub control judiciar, este cercetat un alt bărbat (C.V.), persoană fără calități oficiale, suspectat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.
 

Țigări, bani, trening, pantofi și un parfum

 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada februarie – aprilie 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui martor, deținut în unitatea sus-menționată, și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă.
 
În caz contrar, agentul de penitenciare (...) îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi.
 

Munci grele

 
Inculpatul C.V., intermediarul lui (...), a primit la data de 04.03.2020, suma de 500 lei, pe care (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-o solicitase anterior martorului, cunoscând că această sumă este primită de (...) pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe martor.
 
Ulterior, la data de 10.04.2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, C.V., tot în numele lui (...), a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, cu aceeași motivație ca suma de 500 de lei.

 

Sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale

 
În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de sprijinul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, și al Autorității Naționale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.
 

Citește și:
 
Aproape 20 de ani de închisoare în dosarul drogurilor de la Tulcea. Valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro

Constanța retrocedată!
Pronunțarea în dosarul celor 25 de hectare din zona Brătianu se lasă așteptată! Anunțul judecătorilor


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bărbat încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Ce infracțiuni a comis

22 Jan 2021 331

Oficial! Un angajat al Penitenciarului Poarta Albă, reținut. A primit 1.100 de euro şi un parfum

12 Jan 2021 1665

Percheziții la Penitenciarul Poarta Albă și la domiciliul unui agent de penitenciare

12 Jan 2021 1359

Bărbat, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă pentru lovire sau alte violențe

09 Jan 2021 825

ANI 50 de deţinuţi cu COVID-19, trataţi în penitenciarele spital Bucureşti-Jilava şi Constanţa-Poarta Albă

07 Jan 2021 810

Decizie definitivă în cazul unui angajat al Penitenciarului Poarta Albă

07 Jan 2021 701

Control judiciar revocat în cazul unui angajat al Penitenciarului Poarta Albă

06 Jan 2021 553

Bărbat, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pentru evaziune fiscală

05 Jan 2021 547

Penitenciarul Poarta Albă, chemat la judecată de mai mulți foști salariați. Decizia magistraților

29 Dec 2020 821

Deținuți confirmați pozitiv cu COVID-19, tratați la Penitenciarul Poarta Albă din Constanța

14 Dec 2020 646

Penitenciarul Spital Poarta Albă caută personal medical pentru gărzi

11 Dec 2020 617

Gardian de la Penitenciarul Poarta Albă acuzat de luare de mită! Judecătorii au stabilit primul termen

07 Dec 2020 501

Penitenciarul Poarta Albă are de ieri un nou deținut. Ce infracțiune a comis

18 Nov 2020 1060

Penitenciarul Poarta Albă are de ieri doi noi deținuți. Ce infracțiuni au comis

11 Nov 2020 799

Penitenciarul Poarta Albă are de ieri cinci noi deținuți. Ce infracțiuni au comis

06 Nov 2020 1012