Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, sub control judiciar. Este acuzat de luare de mită

  • Angajatul Penitenciarului Poarta Albă i-ar fi solicitat unui deținut aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, un trening, o pereche de pantofi și un parfum.

Un agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
„Constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar (...), măsură pe care o menţine, urmând a fi verificată sub cel mai târziu în data de 09.01.2021. Admite cererea formulată de inculpatul C.F. privind modificarea conținutului obligației de a nu depăși o limită teritorială. Modifică obligația de a nu depăși limita teritorială a Județului Constanța în sensul că inculpatul are obligația de a nu depăși limita teritorială a României. Menţine celelalte obligații instituite anterior“, potrivit deciziei Tribunalului Constanța.
 
De menționat că, tot în prezenta cauză, și tot sub control judiciar, este cercetat un alt bărbat (C.V.), persoană fără calități oficiale, suspectat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.
 

Țigări, bani, trening, pantofi și un parfum

 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada februarie – aprilie 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui martor, deținut în unitatea sus-menționată, și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă.
 
În caz contrar, agentul de penitenciare (...) îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi.
 

Munci grele

 
Inculpatul C.V., intermediarul lui (...), a primit la data de 04.03.2020, suma de 500 lei, pe care (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-o solicitase anterior martorului, cunoscând că această sumă este primită de (...) pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe martor.
 
Ulterior, la data de 10.04.2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, C.V., tot în numele lui (...), a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, cu aceeași motivație ca suma de 500 de lei.

 

Sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale

 
În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de sprijinul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, și al Autorității Naționale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.
 

Citește și:
 
Aproape 20 de ani de închisoare în dosarul drogurilor de la Tulcea. Valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro

Constanța retrocedată!
Pronunțarea în dosarul celor 25 de hectare din zona Brătianu se lasă așteptată! Anunțul judecătorilor


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Penitenciarul Spital Constanţa Poarta Albă, acționat în instanță de mai mulți salariați

29 Apr 2021 527

Cine va furniza Penitenciarului Poarta Albă combustibil pentru încălzire și prepararea hranei

24 Apr 2021 1969

Licitația pentru furnizarea de dezinfectanți pentru Spitalul Penitenciar Poarta Albă a fost contestată la CNSC

21 Apr 2021 268

Bani, țigări, haine și papuci Mită la Penitenciarul Poarta Albă. Motivarea judecătorilor

21 Apr 2021 580

Bărbat identificat în Lumina și încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă. Ce infracțiune a comis

19 Apr 2021 430

Bărbat din Năvodari, încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă

16 Apr 2021 579

Penitenciarul Poarta Albă organizează licitație pentru achiziția de teste Covid

16 Apr 2021 511

Penitenciarul Spital Poarta Albă cumpără echipamente de protecție de la mai multe societăți

15 Apr 2021 1847

Licitație pentru dezinfectanți, organizată de Penitenciarul Spital Poarta Albă, contestată la CNSC

15 Apr 2021 388

Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, condamnat pentru luare de mită

14 Mar 2021 1302

Patru bărbați, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă. Ce pedepse vor executa

11 Mar 2021 814

Control la Ministerul Justiției Penitenciarul Poarta Albă - Bunurile interzise confiscate, neînregistrate în contabilitate și abateri în situațiile financiare

02 Mar 2021 1222

Bărbat încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pentru trafic de droguri. Ce pedeapsă a primit

19 Feb 2021 747

Angajat al Penitenciarului Poarta Albă trimis în judecată pentru luare de mită

04 Feb 2021 885

Tânăr condamnat în Mangalia, încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă pentru furt calificat

25 Jan 2021 632