Angajat al Penitenciarului Poarta Albă, sub control judiciar. Este acuzat de luare de mită

  • Angajatul Penitenciarului Poarta Albă i-ar fi solicitat unui deținut aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, un trening, o pereche de pantofi și un parfum.

Un agent de poliție penitenciară din cadrul Penitenciarului Poarta Albă, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită în formă continuată, rămâne sub control judiciar.
 
Decizia a fost luată de Tribunalul Constanța și poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
 
„Constată legalitatea și temeinicia măsurii controlului judiciar (...), măsură pe care o menţine, urmând a fi verificată sub cel mai târziu în data de 09.01.2021. Admite cererea formulată de inculpatul C.F. privind modificarea conținutului obligației de a nu depăși o limită teritorială. Modifică obligația de a nu depăși limita teritorială a Județului Constanța în sensul că inculpatul are obligația de a nu depăși limita teritorială a României. Menţine celelalte obligații instituite anterior“, potrivit deciziei Tribunalului Constanța.
 
De menționat că, tot în prezenta cauză, și tot sub control judiciar, este cercetat un alt bărbat (C.V.), persoană fără calități oficiale, suspectat de săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită în formă continuată.
 

Țigări, bani, trening, pantofi și un parfum

 
Probatoriul administrat în cauză până în prezent a relevat, că în perioada februarie – aprilie 2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-a solicitat unui martor, deținut în unitatea sus-menționată, și ulterior a primit în numele acestuia, prin intermediar, aproximativ 60 de pachete țigarete, o pereche de papuci, suma de 500 lei, și apoi, în aceeași perioadă de timp, a mai solicitat și a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, toate acestea pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe deținut, și să-i creeze un regim preferențial de muncă.
 
În caz contrar, agentul de penitenciare (...) îi îngreuna voit situația deținutului, selecționându-l să-și desfășoare activitatea la ghena de gunoi.
 

Munci grele

 
Inculpatul C.V., intermediarul lui (...), a primit la data de 04.03.2020, suma de 500 lei, pe care (...), agent de penitenciare în cadrul Penitenciarului Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian, i-o solicitase anterior martorului, cunoscând că această sumă este primită de (...) pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât să nu-l scoată la munci grele pe martor.
 
Ulterior, la data de 10.04.2020, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, C.V., tot în numele lui (...), a primit, bunuri vestimentare – trening, o pereche de pantofi – și un parfum, cu aceeași motivație ca suma de 500 de lei.

 

Sprijinul Serviciului de Acțiuni Speciale

 
În cauză, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigații Criminale și al Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța, de sprijinul Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, al Brigăzii de Operațiuni Speciale Constanța, și al Autorității Naționale a Penitenciarelor – Penitenciarul Poarta Albă.
 

Citește și:
 
Aproape 20 de ani de închisoare în dosarul drogurilor de la Tulcea. Valoare de piață de aproximativ 300 de milioane euro

Constanța retrocedată!
Pronunțarea în dosarul celor 25 de hectare din zona Brătianu se lasă așteptată! Anunțul judecătorilor


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Doi bărbați condamnați definitiv la închisoare cu executare, încarcerați la Penitenciarul Poarta Albă

15 Mar 2024 524

În județul Constanța Încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Pentru ce faptă a ajuns după gratii

14 Mar 2024 521

IPJ Constanța Bărbat încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă. Ce faptă a comis

28 Feb 2024 664

Știri Constanța Un bărbat a ajuns în Penitenciarul Poarta Albă. Ce faptă l-a adus după gratii?

27 Feb 2024 546

Condamnat la București, prins la Constanța Cât timp va petrece după gratii un bărbat acuzat de tâlhărie calificată

21 Feb 2024 693

Știri Constanța Trei bărbați au ajuns în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Constanța. Iată motivele

08 Feb 2024 765

Identificat într-un tren care circula pe ruta Constanța– București Cât timp va petrece după gratii, la Poarta Albă, un bărbat acuzat de tăinuire

05 Feb 2024 678

Știri Constanța Conducător auto fără permis, acum în spatele gratiilor!

03 Feb 2024 809

Penitenciarul Poarta Albă alimentează cu gaz a Secția exterioară de la Valu lui Traian! (DOCUMENT)

16 Dec 2023 917

Știri Constanța Pieton implicat într-un accident în apropierea Penitenciarului Poarta Albă

15 Dec 2023 966

Știri Constanța A condus o mașină sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Cât timp va petrece în Penitenciarul Poarta Albă

05 Dec 2023 767

UPDATE Accident rutier pe drumul către Penitenciarul Poarta Albă! Sunt mai multe victime

17 Nov 2023 2075

Știri Constanța Un bărbat a ajuns după gratii pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere

11 Nov 2023 818

Știri Constanța Au condus băuți. Cât timp vor petrece doi bărbați în Penitenciarul Poarta Albă

29 Oct 2023 883

Licitații Publice Penitenciarul Poarta Albă – Secția Exterioară Valu lui Traian se racordează la gaze. Cât costă lucrările (DOCUMENT)

17 Oct 2023 966