Angajații Direcției pentru Cultură Constanța, în frunte cu șefa instituției, Magdalena Tiță se judecă cu Ministerul Culturii pentru recalcularea salariilor

⦁ Mai mulți angajați ai Direcției Județene pentru Cultură Constanța, în frunte cu directorul instituției, Magdalena Tiță, au dat în judecată Ministerul Culturii și și Identității Naționale și Prefectul județului Constanța
⦁ Dosarul are ca obiect - litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999) și vizează recalcularea salariul de bază al reclamanților, urmând ca sumele de bani să fie actualizate cu indicele de inflaţie până la data plăţii efective


Mai mulți angajați ai Direcției Județene pentru Cultură Constanța, în frunte cu directorul instituției, Magdalena Tiță, prin Sindicatul angajaților din Ministerul Culturii „Culturalia", au dat în judecată Ministerul Culturii și și Identității Naționale și Prefectul județului Constanța în numele și pe seama Direcției Județene pentru Cultură Constanța în dosarul nr.1001/3/2020, care are ca obiect - litigiu privind funcţionarii publici (Legea Nr.188/1999) disjuns din dosar nr. 23391/3/2019.

Reclamanți în dosar sunt: Magdalena Tiță, Silvia Iutu, Iolanda Ivanciu, Irina Nicolae și Mădălina Cliante, prin Sindicatul angajaților din Ministerul Culturii „Culturalia" iar pârâți  - Ministerul Culturii și Identității Naționale și Prefectul județului Constanța în numele și pe seama Direcției Județene pentru Cultură Constanța.

Prefectul județului Constanța în numele și pe seama Direcției Județene pentru Cultură Constanța a declarat recurs la Curtea de Apel Constanța. Magistrații de la Curte nu au fixat un termen pentru judecarea recursului.

Judecătorii de la Tribunalul Constanța au admis în parte cererea formulată de reclament, la termenul din 19.02.2021.



Iată soluția pe scurt: „Respinge ca nefondată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Ministerul Culturii și Identității Naționale, în ceea ce priveşte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Magdalena Tiță.

Respinge ca nefondată excepţia prescripţiei dreptului la acţiune invocată de pârâtul Ministerul Culturii și Identității Naționale în ceea ce priveşte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Magdalena Tiță.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Magdalena Tiță în contradictoriu cu pârâţii Ministerul Culturii și Identității Naționale și Direcția Județeană pentru Cultură Constanța.


Obligă pârâţii să recalculeze salariul de bază al reclamantei Magdalena Tiță emiţând actele administrative prevăzute de lege, începând cu 01.08.2016, la nivelul maxim aflat în plată pentru condiţii identice, pentru funcţia publică de conducere de director executiv al Direcţiilor Judeţene pentru Cultură. Obligă pârâţii să plătească reclamantei diferenţa dintre drepturile salariale plătite efectiv începând cu 01.08.2016 şi cele ce vor fi stabilite prin actele administrative ce vor fi emise în executarea punctului 1, urmând ca sumele de bani să fie actualizate cu indicele de inflaţie până la data plăţii efective.

Admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului Ministerul Culturii și Identității Naționale în ceea ce priveşte cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Silvia Iutu, Iolanda Ivanciu, Irina Nicolae și Mădălina Cliante.

Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantele Silvia Iutu, Iolanda Ivanciu, Irina Nicolae și Mădălina Cliante în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Culturii și Identității Naționale ca fiind formulată împotriva unei persoane lipsite de calitate procesuală pasivă. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Mădălina Cliante în contradictoriu cu pârâta Direcția Județeană pentru Cultură Constanța.

Obligă pârâta să recalculeze salariul de bază al reclamantei Mădălina Cliante emiţând actele administrative prevăzute de lege, începând cu 03.01.2019, la nivelul maxim aflat în plată pentru condiţii identice, pentru funcţia publică de inspector, clasa I, gradul profesional superior, gradaţia 4, în cadrul Direcţiilor Judeţene pentru Cultură. Obligă pârâta să plătească reclamantei diferenţa dintre drepturile salariale plătite efectiv începând cu 03.01.2019 şi cele ce vor fi stabilite prin actele administrative ce vor fi emise în executarea punctului 1, urmând ca sumele de bani să fie actualizate cu indicele de inflaţie până la data plăţii efective.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Iolanda Ivanciu în contradictoriu cu pârâta Direcția Județeană pentru Cultură Constanța.

Obligă pârâta să recalculeze salariul de bază al reclamantei emiţând actele administrative prevăzute de lege, începând cu 03.01.2019, la nivelul maxim aflat în plată pentru condiţii identice, pentru funcţia publică de consilier, clasa I, gradul profesional superior, gradaţia 5, în cadrul Direcţiilor Judeţene pentru Cultură.

Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Irina Nicolae în contradictoriu cu pârâta Direcția Județeană pentru Cultură Constanța.

Obligă pârâta să recalculeze salariul de bază al reclamantei emiţând actele administrative prevăzute de lege, începând cu 01.07.2019, la nivelul maxim aflat în plată pentru condiţii identice, pentru funcţia publică de consilier, clasa I, gradul profesional principal, gradaţia 4, în cadrul Direcţiilor Judeţene pentru Cultură.

Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Silvia Iutu în contradictoriu cu pârâta Direcția Județeană pentru Cultură Constanța.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii cererii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 19.02.2021".

PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Direcția Județeană pentru Cultură intră în lupta pentru salvarea Vilei Dalas din Constanța. Ce intenții are

Concluziile Direcției Județene de Cultură Constanța, cu privire la săpăturile de la imobilul de lângă Lupoaică - „Aproape jumătate din suprafața ce urma a fi afectată de construire nu a fost cercetată”
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel respins în procesul dintre Bestfoam SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 367

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 509

Justiție Constanța Mega Instal Gaz Service SRL în conflict cu autoritățile locale din comuna Limanu. A fost stabilit un nou termen în dosar

16 Apr 2024 521

Justiție Constanța Termen stabilit în dosarul litigiului achizițiilor publice dintre Nav Maritim Consulting SRL și CNACN

16 Apr 2024 461

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 574

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 999

Magistrații au suspendat procesul intentat de Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist unui revoluționar din Constanța

12 Apr 2024 410

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 724

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 754

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 494

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 392

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 529

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 525

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 524

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 456