Justitie

Angajaţii DSP Tulcea rămân fără sporuri. A fost sesizată Curtea Constituţională pe Legea salarizării din fonduri publice


Angajaţii Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea care au dat instituţia în judecată pentru sporuri nu vor primi mai mulţi bani, a decis Curtea de Apel Constanţa. Hotărârea de la Constanţa este definitivă şi vine să întărească decizia luată de Tribunalul Tulcea prin care a fost respinsă în primă instanţă acţiunea specialiştilor de la DSP.


Totuşi, judecătorii constănţeni au decis sesizarea Curţii Constituţionale cu privire la o excepţie de neconstituţionalitate invocată în legătură cu Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.
După cum arătam în ediţiile anterioare, Mirela Militaru, Emilia Georgescu, Luiza Iuliana Onea, Teodosie Ungureanu, Mariana Condrat, Ramona-Elena Gândac, Gabriela Sarchizian, Gina Platon şi Giorgiana Maria Platon sunt cei care au chemat iniţial în judecată Direcţia de Sănătate Publică Tulcea.


Angajaţi ai instituţiei pe funcţii de biolog, chimist şi psiholog, aceştia erau nemulţumiţi de faptul că li se tăiase sporul pentru complexitatea muncii. Ei au atacat în instanţă actul emis de instituţie prin care li se înlătura sporul respectiv, în procent de 15% din salariul de bază.


Tribunalul Tulcea, însă, a ajuns la concluzia că actul privind tăierea sporurilor este emis cu respectarea legii, întrucât poziţiile de biolog, chimist şi psiholog deţinute de reclamanţi se încadrează în categoriile de funcţii bugetare „sănătate şi asistenţă socială“, nu la „administraţie“.


Personalul contractual nu beneficiază de aceleaşi prevederi

Mai exact, reclamanţii argumentaseră că şi personalul contractual ar beneficia, potrivit legii, de dreptul de majorare a salariului cu 15% pentru complexitatea muncii, nu numai funcţionarii publici. Judecătorii tulceni, însă, au stabilit că legea ce li se aplică nu conţine nicio dispoziţie privind îndreptăţirea personalului contractual al Direcţiei de Sănătate Publică de a beneficia, la rândul său, de acest drept. După cum menţionam anterior, decizia Tribunalului Tulcea a fost menţinută acum de judecătorii Curţii de Apel Constanţa, prin respingerea ca nefondată a apelului angajaţilor DSP formulat împotriva acestei hotărâri.


Totuşi, interesant este faptul că judecătorii constănţeni au decis să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la o excepţie de neconstituţionalitate ridicată în legătură cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. În această situaţie, rămâne de văzut ce decizie va lua Curtea Constituţională şi cum va influenţa aceasta soarta angajaţilor DSP Tulcea.


Citeşte şi:

Angajaţii DSP Tulcea îşi caută dreptatea în instanţa constănţeană
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a solicitat 600 de vaccinuri pentru difterie

29 Nov 2019 622

Angajaţii DSP Tulcea îşi caută dreptatea în instanţa constănţeană

09 Oct 2019 576

Anchetă epidemiologică după ce o elevă a Liceului Pedagogic s-a îmbolnăvit de TBC. Zeci de copii au intrat în contact cu tânăra

29 Mar 2019 710

Peste 90% din vaccinurile antigripale gratuite au fost utilizate în judeţul Tulcea

07 Dec 2018 632

UPDATE. Tragedie. Un copil de nouă luni a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Micuțul era din Tulcea

14 Jun 2018 5664

Patru noi cazuri de rujeolă înregistrate în județul Tulcea. Alte șapte susicpiuni de îmbolnăvire sunt investigate

12 Apr 2018 703

Tulcea. Tânără însărcinată, monitorizată de medici. Femeia, suspectată de gripă

19 Feb 2018 2987

Răsturnare de situaţie în dosarul fostului director al DSP Tulcea! Ce au obţinut procurorii DNA Constanţa

12 Jan 2018 2424

Dosarul fostului director al DSP Tulcea s-ar putea întoarce la DNA Constanţa

14 Nov 2017 1447

Judecătorii au luat o decizie importantă în dosarul Marianei Militaru, şefa DSP Tulcea

07 Oct 2017 1186

Fost director al DSP Tulcea, trimis în judecată de procurorii DNA Constanța. Ce acuzații i se aduc

11 Aug 2017 2149

Mariana Militaru, şefa DSP Tulcea, şi afaceristul Bogdan Bănuţ au scăpat de sub controlul judiciar

11 Apr 2017 2522

Cercetaţi de DNA Constanţa Mariana Militaru, şefa DSP Tulcea, şi afaceristul Bogdan Bănuţ vor să scape de controlul judiciar

21 Mar 2017 3958

Mariana-Laurenția Militaru, fost director al DSP Tulcea, sub control judiciar

16 Mar 2017 1785

Mai multe unităţi medicale din judeţele Constanţa şi Tulcea au avut contracte cu Hexi Pharma CO SRL (document)

07 May 2016 3182