„Apărarea drepturilor poporului român“ Proces pentru credință, la Tribunalul Constanța, de Buna Vestire. Declarațiile Dianei Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului

  • La Tribunalul Constanța a avut loc un nou termen în dosarul cu numărul 7389/118/2020, în care Arhiepiscopia Tomisului este reclamant.
  • La discuții a participat și senatorul Diana Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului și, totodată, reclamant în cauză.
  • „Am hotărât să fac și o cerere de intervenție în calitate mea de senator, pentru apărarea drepturilor poporului român“, a declarat Diana Șoșoacă, pentru ZIUA de Constanța.
  • Ieri, autoritățile au anunțat că va fi permis accesul oamenilor la slujba de Înviere.
Magistrații Tribunalului Constanța, în completul prezidat de magistratul Maria Timoașcă, au deschis ieri, 25 martie 2021, din nou, dosarul în care Arhiepiscopia Tomisului se judecă pentru dreptul credincioșilor de a participa la slujbele oficiate în interiorul lăcașelor de cult.
 
La discuții a participat și senatorul Diana Șoșoacă, avocatul Arhiepiscopiei Tomisului și, totodată, reclamant în dosarul cu numărul 7389/118/2020, alături de Arhiepiscopie.
 
Facem mențiunea că ieri, creștinii au prăznuit Buna Vestire, una dintre cele mai mari sărbători, fiind vorba despre momentul în care Arhanghelul Gabriel i-a dat vestea Fecioarei Maria că îl va naște pe Iisus Hristos.
 
Pentru a reveni la procesul desfășurat la Tribunalul Constanța, contactată telefonic, avocatul a declarat, pentru ZIUA de Constanța, că procesul vizează toate hotărârile autorităților care interzic procesiunile religioase, accesul credincioșilor în lăcașele de cult, dar și restrângerea drepturilor acestora.
 

Cerere de intervenție, ca senator

 
„De asemenea, am hotărât să fac și o cerere de intervenție în calitate mea de senator, pentru apărarea drepturilor poporului român“, a declarat Diana Șoșoacă, pentru ZIUA de Constanța.
 
Aceasta a mai precizat că, în procesul vizează și Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Constanța nr. 44 din 16 martie 2021, fiind vorba despre punctele 1, 2, 5 și 6 din Anexa hotărârii.
 
Totodată, senatorul a precizat că aceste puncte, ce fac referire la desfășurarea activităților religioase, dar și a procesiunilor sunt aceleași ce au fost adoptate în cadrul hotărârilor anterioare ale CJSU Constanța și care au fost, de asemenea, contestate.
 

Termene cât mai scurte

 
„În acest proces, vom face cerere să se acorde termene cât mai scurte, să ne putem judeca repede, pentru că oamenii au nevoie să le apărăm drepturile“, a mai spus Diana Șoșoacă.
 

Întrebată dacă procesul de la Constanța ar putea avea un efect și asupra desfășurării slujbei de Înviere, avocatul a precizat că „aceasta este o chestiune pur juridică pentru că, oricum, Constituția ne permite să mergem la biserică, la slujbă, este dreptul nostru constituțional“.
 
De altfel, în cursul zilei de ieri, autoritățile au hotărât că, în noaptea de Înviere, oamenii vor putea participa la slujba religioasă, cu respectarea tuturor normelor și măsurilor anti-Covid în vigoare. Aceste măsuri includ distanțarea fizică și purtarea măștilor de protecție.

 
Indiferent ce decizie va lua Tribunalul Constanța în acest proces, aceasta va putea fi atacată la instanța superioară.
 
Citește și:

„Și noi suntem amenințați în aceste zile“:
ÎPS Teodosie și procesul pentru accesul credincioșilor în biserici (video)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 301

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 478

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1337

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 544

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1922

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 479

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 578

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 2484

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 671

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 532

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 606

Programul Liturgic al IPS Teodosie. Slujbe la Constanța și Suceava

25 Mar 2024 592

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 594

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1440

ÎPS Teodosie, proces cu Universitatea Ovidius! Prejudiciul, estimat la circa 30.000 de euro. Ce reprezintă suma solicitată

22 Mar 2024 875