Aproape 20 de ani de închisoare pentru tinerii care au tâlhărit un avocat din Constanța

  • Conform anchetatorilor, în noaptea de 1/2 decembrie 2020, cei doi ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, iar prin exercitarea de acte de violență și amenințare cu un corp tăietor-înțepător, ar fi sustras suma de 110 lei și 2 ceasuri, prejudiciul fiind în valoare de aproximativ 31.000 de lei.


Doi tineri din Constanța, de 22, respectiv 26 de ani, acuzați că ar fi pătruns în casa unui avocat din Constanța, iar prin exercitarea de acte de violență și amenințare cu un corp tăietor-înțepător, ar fi sustras suma de 110 lei și 2 ceasuri, au fost condamnați.

Unul dintre inculpați a luat opt ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată și alte șase luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Instanța a contopit pedepsele principale stabilite şi i-a aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de zece ani de închisoare.

Cel de al doilea inculpat a luat șase ani şi opt luni de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie calificată și șase ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.

Magistrații au contopit pedepsele principale stabilite şi i-au aplicat inculpatului pedeapsa cea mai grea, la care se adaugă un spor de o treime din cealaltă pedeapsă stabilită, urmând ca inculpatul să execute în final pedeapsa de opt ani şi opt luni închisoare.

În continuare, instanța a admis în parte acţiunea civilă exercitată de către partea civilă şi ia obligat în solidar pe inculpaţi la plata sumei de 40.000 lei către partea civilă, cu titlu de daune materiale şi morale.

Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

Conform anchetatorilor, în noaptea de 1/2 decembrie 2020, cei doi ar fi pătruns în locuința persoanei vătămate, iar prin exercitarea de acte de violență și amenințare cu un corp tăietor-înțepător, ar fi sustras suma de 110 lei și 2 ceasuri, prejudiciul fiind în valoare de aproximativ 31.000 de lei.

În cauză, polițiștii au pus în aplicare două mandate de percheziție domiciliară, pe raza localității Lumina, respectiv a municipiului Medgidia, ocazie cu care au fost recuperate cele două ceasuri sustrase.


Acțiunea a beneficiat de suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale, precum și de sprijinul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.


Citește și

Femeie agresată într-un autobuz în Constanța. Au intervenit polițiștii locali

Reținuți pentru tâlhărie. Polițiștii din Mangalia și Eforie au identificat patru bărbați care au furat bijuterii dintr-o locuință

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Marius Mocanu, fostul avocat al lui Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu, executat silit de fiscul din Constanța (DOCUMENT)

14 Apr 2024 5982

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3399

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 1011

Inspectoratul Școlar Județean Constanța continuă proiectul de succes “Fii Avocat în Școala Ta!”

01 Apr 2024 776

Justiție Constanța Administrația Fondului Imobiliar SRL, la judecată cu o societate din Valu lui Traian

30 Mar 2024 647

Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, așteptat azi la Curtea de Apel Constanța! Din motivarea deciziei de rejudecare – edilul nu a fost audiat în faza apelului

26 Mar 2024 3116

KK Innocons KFT, din Ungaria, cere insolvența LTA Mondial SRL, din Constanța, controlată de Liuță Adam

19 Mar 2024 2054

Constanța Avocatul uneia dintre pacientele medicului suspectat de vătămare corporală - „Traumele sunt enorme. Este dărâmată! “ (VIDEO)

13 Mar 2024 1488

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 1056

Portul Constanța are un nou director executiv! Date din CV, averea și interesele (DOCUMENT)

15 Feb 2024 1770

VIDEO Iată când se va pronunța Judecătoria Mangalia în dosarul Monicăi Macovei, fost ministru al Justiției!

13 Feb 2024 872

Actrița Agatha Nicolau împlinește 84 de ani. Zece ani de carieră i-a petrecut la Teatrul Dramatic Constanța

07 Feb 2024 821

Matei Vlad Pascu, acuzat de tragedia de la 2 Mai - „Regret faptele comise! Vreau să mă schimb, să ies din această tragedie!“ (DOCUMENT)

06 Feb 2024 1987

Primăria Comunei Oltina, județul Constanța, la judecată cu o firmă din județul Cluj! Ce a decis instanța

30 Jan 2024 794

Jafuri ca-n filme, la Constanța! Primele condamnări în cazul tinerilor implicați în jefuirea unor săli de jocuri din oraș

03 Jan 2024 1124