Aproape 20 de persoane din Piaţa Chiliei, arestate preventiv în 2010. Fost poliţist ameninţat cu moartea. Avem sentinţa finală

Final de judecată într-un dosar penal instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, cauză în care aproape 20 de persoane din Piaţa Chiliei – Constanţa, au fost arestate preventiv.
 
Pe scurt, este vorba despre dosarul în care afaceristul Ion Şerban, fost om al legii, le-ar fi înmânat indivizilor două milioane de euro, în condiţiile în care el ar fi împrumutat de la aceştia 800.000 de euro.
 
În sarcina inculpaţilor s-a reţinut că „în perioada ianuarie 2009 – august 2010, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, individual sau în grupuri de trei ori mai multe persoane, au proferat ameninţări cu moartea sau cu acte de violenţă (în mod direct sau telefonic) la adresa părţii vătămate Şerban Ion, a membrilor familiei sau a cunoscuţilor acesteia, au agresat-o pe partea vătămată în mod repetat şi au provocat numeroase distrugeri la sediul societăţii administrate de aceasta – S.C. GTS INTERMED S.R.L. Constanţa, cu scopul de a o determina să le remită diverse sume de bani reprezentând presupuse dobânzi de tip cascadă pentru împrumuturi acordate anterior de inculpaţi“.
 
„Acţiunile violente şi conjugate întreprinse de inculpaţi s-au finalizat de cele mai multe ori prin plata de către partea vătămată către aceştia a unor sume însemnate de bani, totalizând circa 2 milioane de euro, în condiţiile în care partea vătămată împrumutase de la inculpaţi începând cu anul 2006 suma de aproximativ 800 de mii de euro cu o dobândă de 10-20% pe lună, iar pretenţiile exagerate ale inculpaţilor au pus-o practic în imposibilitate de a-şi achita datoriile şi i-au paralizat activităţile firmei“, conform procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa.
 
Inculpaţii au fost trimişi în judecată în 2011 iar azi au fost condamnaţi definitiv de Maria Uzună şi Cristina Marcu Eleni, judecătoare ale Curţii de Apel Constanţa.
 
Aproape toţi inculpaţii au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare, cu execpţia unuia care a primit doi ani de închisoare.
 
De menţionat că din totalul pedepselor cinci au fost suspendate sub supraveghere, restul fiind cu executare.
 
Instanţa a lăsat nesoluţionată acţiunea civilă formulată de partea civilă Statul Roman prin ANAF Bucureşti - DGFP Constanţa referitor la obligarea inculpaţilor Tair Samet, Tair Ali, Dragomir Ion Lucian, Dragomir Nagie, Ismail Amet, Ismail Arun, Iusein Geilan, Ibraim Iusein, Derviş Nedret, Ibraim Erdinci, Tair Benghiuzel, Iusein Niat, Memet Asan, Memet Bairam, Memet Niat Albai, Iuseim Erdinci şi Iasar Ali, în solidar la plata sumei de 106.954 lei. Respinge ca nefondate acţiunile civile formulate de părţile civile SC GTS Intermed SRL, prin administrator judiciar Continvest Insolvenţă SPRL şi de partea civilă SC Marvit Prompt SRL.
 

Mai mult, Curtea de Apel a înlăturat obligarea inculpaţilor Tair Samet, Tair Ali, Dragomir Ion Lucian, Dragomir Nagie, Ismail Amet, Ismail Arun, Iusein Geilan, Ibraim Iusein, Derviş Nedret, Ibraim Erdinci, Tair Benghiuzel, Iusein Niat, Memet Asan, Memet Bairam, Memet Niat Albai, Iuseim Erdinci şi Iasar Ali, în solidar, la plata sumelor de 825.119,35 lei către partea civilă SC GTS Intermed SRL, prin administrator judiciar Continvest Insolvenţă SPRL, 292 077,11 lei către SC Marvit Prompt SRL şi 106.954 lei către Statul Roman prin ANAF Bucureşti, DGFP Constanţa.

Nu este de trecut cu vederea peste faptul că instanţa a dispus în prezenta cauză şi câteva achitări.

Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.