Aproape 40 de ani de închisoare în dosarul canabisului din Mamaia Sat! Sentinţa este definitivă

Judecătorii din cadrul Curţii de Apel Constanţa s-au pronunţat, definitiv, în dosarul în care Marius Safir, Dimu Polifroni, Stelian Polifroni, Monica Polifroni, Valentin Marian Popa, Tudor Staicu şi George Giumba au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa.
 
Prezenta cauză vizează, potrivit unor surse judiciare, o percheziţie făcută de poliţiştii constănţeni în luna iunie 2010 la Ferma nr. 3 Mamaia Sat, situată pe DJ 226 Lumina - Năvodari.
 
Cu această ocazie, oamenii legii au descoperit ceea ce părea o instalaţie artizanală de sustragere a produselor petroliere din conducta magistrală din apropierea fermei. Mai mult decât atât, tot cu prilejul percheziţiei efectuate la Ferma nr. 3 Mamaia Sat, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciul de Investigare a Fraudelor au descoperit o cultură de plante cu privire la care exista suspiciunea de a fi canabis, fapt pentru care au sesizat BCCO Constanţa, organ competent să procedeze la efectuarea cercetărilor în acest caz.
 
Acum, după mai bine de şase ani de la începutul cercetărilor, judecătorii au anunţat sentinţa definitivă: aproape 40 de ani de închisoare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Marius Safir - zece ani de detenţie, restul având condamnări cuprinse între patru şi şase ani de închisoare.
 
Tribunalul Constanţa, în primă instanţă, a dispus confiscarea şi distrugerea cantităţii de 288,3 grame de canabis, rămasă după uscarea plantelor şi efectuarea analizelor de laborator şi predată Inspectoratului General al Poliţiei Române. Mai departe, judecătorii au dispus, conform minutei judecătoreşti, obligarea a patru inculpaţi „la plata sumei de 20.000 de euro provenită din vânzarea cocainei“. Instanţa a mai decis confiscarea în folosul statului a următoarelor sume: 100.455 de euro şi 17.900 de euro. În final, Tribunalul Constanţa a mai dispus confiscarea a aproape 3.500 de euro, precum şi a fertilizatorilor folosiţi la cultivarea plantelor de canabis şi a materialelor rezultate din demontarea instalaţiei cu care era prevăzută sera.
 
Sentinţa Curţii de Apel Constanţa a fost dată de judecătorii Ciprian Coadă şi Damian Mitea şi este definitivă.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Activitate rutieră Constanța Șoferiță drogată, depistată pe bulevardul Mamaia! Ce substanță consumase

16 Jul 2023 1296

Șofer drogat, depistat pe bulevardul Mamaia. Ce au mai depistat în trafic polițiștii rutieri constănţeni

04 Jul 2022 1189

Un tânăr depistat sub influența substanțelor psihoactive, în Mamaia. Alte două persoane în stare de ebrietate, la volan, în județul Constanța

04 Jul 2020 1835

Turist prins cu canabis în Mamaia. „Sunt de partea mişcării care militează pentru legalizarea acestui drog“

02 Sep 2019 3009

Revista presei locale

30 Dec 2017 2731

Marius Safir, menţinut sub control judiciar

17 Feb 2016 2002

Marius Safir, arestat la domiciliu

23 Jan 2015 2846

Prinderi în flagrant, în Mamaia şi Saturn O femeie din Ţara Sfântă, prinsă cu un joint şi 4 grame de canabis

28 Jul 2014 3108

Surprinşi în flagrant de poliţişti, în timp ce consumau droguri în Vama Veche şi Mamaia

03 May 2014 4644