Arest menținut Dosarul bancomatului aruncat în aer în Lumina a primit un nou termen

  • Fapta a avut loc în noaptea de 25/26.02.2020, în jurul orelor 02:00.
  • Din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei.

O nouă decizie în dosarul bancomatului aruncat în aer în localitatea Lumina, în februarie 2020! Judecătorii de la Tribunalul Constanța au decis ca unul dintre inculpații cauzei să rămână în stare de arest preventiv. Hotărârea este definitivă și a fost luată de judecătorii Curții de Apel Constanța. Noul termen a fost stabilit pentru jumătatea lunii ianuarie 2021.

Cel menținut în arest a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, pentru furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs.

De precizat că tot în legătură cu acest dosar, procurorii au decis trimiterea în judecată a unui alt bărbat, bănuit și el de săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, distrugere și nerespectarea regimului materiilor explozive, aflate în concurs. Acest ultim inculpat era dat în urmărire întrucât avea de executat un mandat de 4 ani închisoare și un rest de pedeapsă de 943 zile închisoare dintr-o pedeapsă anterioară de 8 ani închisoare.
 

Prejudiciu

Conform procurorilor, probatoriul administrat în cauză a relevat, că în noaptea de 25/26.02.2020, în jurul orelor 02:00, prin folosirea de materiale explozive, au fost provocate distrugeri la aparatul ATM aparţinând CEC Bank, instalat pe peretele exterior al S.C. L.S. S.R.L. din comuna Lumina. Din cauza deflagraţiei, magazinul alimentar a suferit prejudicii prin distrugerea mai multor categorii de marfă şi a unor obiecte şi articole de mobilier din interior. Prin spargerea geamului tip termopan s-a pătruns în interior şi a fost sustrase din aparatul ATM două casete cu bani în care se afla suma totală de 65.110 lei, cauzând un prejudiciu în dauna CEC BANK în valoare de 117.721, 56 lei.
 

Operațiuni Speciale

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii asupra sumei de 4.827 lei, în vederea recuperării pagubei produse prin infracțiunile săvârșite.

Precizăm că trimiterea în judecată din cursul procesului penal nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.

În soluționarea dosarelor penale procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au avut sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța – Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul de Acțiuni Speciale, precum și Brigada de Operațiuni Speciale Constanța.


Citește și

Explozie la un bancomat din incinta unei societăți comerciale din localitatea Lumina. Hoții au fugit cu o sumă de bani (galerie foto+video)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Jaf la un bancomat din Lumina! Prima condamnare (VIDEO)

12 Feb 2022 2161

Explozie la un bancomat din incinta unei societăți comerciale din localitatea Lumina. Hoții au fugit cu o sumă de bani (galerie foto+video)

26 Feb 2020 5191