Arestată pentru 30 de zile Raisa Ladin, soacra Dalidei din serialul „Las Fierbinți”, cere să fie eliberată


 
  • Acțiunea a beneficiat și de sprijinul polițiștilor din cadrul B.C.C.O. Constanța .
  • Contestația Raisei Ladin va fi trimisă spre soluționare judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Jutiție a României.
 
Raisa Ladin, soacra „Dalidei“ din serialul „Las Fierbinți”, arestată preventiv, pentru 30 de zile, la cererea procurorilor DIICOT, cere să fie pusă în libertate! Conform portalului instanțelor de judecată, Raisa Ladin a contestat mandatul de arestare preventivă emis de judecătorii Curții de Apel București, la data 06 mai 2022.
 
Minuta judecătorilor
 

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală. Dispune arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.05.2022 până la data de 04.06.2022, inclusiv, a inculpatei Ladin Raisa. În baza art. 275 alin. 3 C.pr.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestație în 48 de ore de la pronunțare. Pronunțată în ședința din camera de consiliu, astăzi, 06.05.2022, ora 18.45.

 
Anterior, Raisa Ladin și fiii săi fuseseră reținuți de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), alături de alte trei persoane. 
 
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, împreună cu lucrătorii de poliție judiciară, au efectuat aproximativ 30 de percheziții domiciliare, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, spălarea banilor, abuz în serviciu care a produs consecințe deosebit de grave și șantaj.
 
Perchezițiile au fost efectuate, conform DIICOT, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Tulcea, Cluj, Giurgiu și Ialomița.
 
La sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism - Structura Centrală au fost conduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.
 
În cauză s-a reținut că, în luna august 2021, a fost constituit un grup infracţional organizat în scopul obținerii prin mijloace frauduloase a sumei de aproximativ 16 milioane de USD, sumă aflată în conturile deschise la o unitate bancară din România de către un client al băncii, respectiv o companie înregistrată într-o jurisdicție offshore.
 

Astfel, începând cu luna august 2021, ulterior dispunerii de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a ridicării măsurii asiguratorii a popririi instituită în perioada 17.03.2015 – 16.08.2021 asupra conturilor companiei înregistrate într-o jurisdicție offshore, membrii grupului au organizat și pus în executare un amplu mecanism financiar menit să asigure inducerea în eroare a instituției bancare.
 
În vederea realizării acestui scop, grupul infracțional organizat a folosit mai multe înscrisuri falsificate (respectiv mandate și procuri certificate prin apostilă falsificate în care era atestată calitatea nereală de împuternicit pe conturile societății a liderului grupului) sau care nu erau apte să justifice din punct de vedere legal, comercial sau economic transferul/retragerea din conturi a fondurilor bănești (contract de mandat cu titlu oneros falsificat, contract de asistență juridică încheiat cu un avocat și pus în executare, în mod formal, prin intermediul unui executor judecătoresc, contracte de consultanță financiară fictive, al căror obiect nu a fost prestat în realitate).

 
Toate aceste documente au fost menite să justifice formal transferurile de sold/viramentele în conturile pretinșilor prestatori de servicii juridice/financiare.
 
Acțiunile de inducere în eroare a unității bancare au fost posibile și ca urmare a încălcării dispozițiilor legale prevăzute în Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului și Regulamentul BNR Nr. 2/2019, privind prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului care reglementează modalitatea de actualizare a datelor clienților în evidențele unităților bancare, prin acceptarea de informații nereale și înscrisuri falsificate, în contextul în care era evident caracterul incomplet, contradictoriu și neclar al acestora.
 
Acționând în această modalitate, grupul infracțional organizat a indus în eroare unitatea bancară din România și a determinat factorii de decizie ai acesteia să aprobe în lunile noiembrie și decembrie 2021 plăți în valoare totală de 70.156.151,72 lei, din conturile clientului băncii în conturile membrilor grupului infracțional organizat sau în alte conturi controlate de aceștia.
 
Ulterior, sumele obținute au fost supuse unui amplu proces de spălare a banilor, fondurile obținute prin mijloace frauduloase din conturile firmei offshore fiind împărțite și transmise către mai multe conturi bancare, operațiune urmată de retragerea de sume în numerar, cumpărarea unor imobile sau autoturisme de lux, plata creditelor/creditarea companiilor unde membrii grupului sau apropiați ai acestora erau acționari, acordarea unor împrumuturi fictive unor persoane fizice de cetățenie română, moldoveană, ucraineană și rusă, precum și transferuri cu o valoare neobișnuit de mare în raport cu obiectul tranzacțiilor (de exemplu, contracte de cesiune părți sociale cu o valoare nominală de 50 de lei în schimbul sumei de aproximativ 3.390.000 USD, antecontracte de vânzare - cumpărare).
 
Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul I.G.P.R.-D.C.C.O., I.G.P.R.-D.I.C.E., B.C.C.O. Constanța și I.P.J. Bistrița-Năsăud – S.I.C.E., precum și al jandarmilor din cadrul I.G.J.R. – Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei “Vlad Țepeș”.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale și Biroul Tehnic şi Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.
 
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Cu 17 „DA“-uri de la colegi!
Trei procurori din Constanța vor prelua anchetele Secției Speciale care vizează judecătorii şi procurorii din Dobrogea! (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Apărării vrea cimitir militar la Constanța, de 3000 de locuri, între Metro 2 și BCCO! Se caută firmă pentru întocmirea actelor (DOCUMENT)

11 Feb 2024 2117

Zeci de percheziții în Mangalia Începe procesul într-un mega dosar DIICOT Constanța! Zeci de persoane trimise în judecată

06 Feb 2024 1369

Poliția Română - Polițiștii BCCO Constanța au cercetat persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc

17 Nov 2023 599

Ionuț Mihai Răduță, imputernicit șef al al BCCO Constanța! CV, averea și interesele (DOCUMENTE)

09 Nov 2023 2452

Ionuț Mihai Răduță, de la Serviciul Investigații Criminale București, este de azi noul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța (SURSE)

08 Nov 2023 3851

Presupus dealer de droguri, prins de DIICOT Constanța! Acuzat că vindea și „cristal“ (FOTO)

12 Oct 2023 3439

Unul dintre cei mai cunoscuți ofițeri din Poliția Constanța iese la pensie! „Sper că m-am ridicat la înălțimea așteptărilor“

02 Oct 2023 2743

Flagrant „marca“ BCCO și euro falși la Constanța! Sentință definitivă

14 Jul 2023 4544

Iată cine a schimbat gardul BCCO Constanța și cine reabilitează Posturile de Poliție din Lipnița, Independența și Ostrov! (DOCUMENTE+FOTO)

14 Jun 2023 2310

IPJ Constanța renovează Arestul și Serviciul pentru Imigrari și schimbă gardul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate! Firmele câștigătoare

06 Jun 2023 1736

VIDEO Trafic internațional de droguri. BCCO Constanța a reținut un cetățean străin! Oficial

01 May 2023 1711

VIDEO Mega-dosar la DIICOT Constanța! Captură de 2,5 kilograme de droguri de mare risc

30 Apr 2023 2478

Minore obligate să se prostitueze în Năvodari și în Constanța! Șase persoane în arest

18 Apr 2023 1644

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3053

Zeci de constănțeni trimiși în judecată! Începe procesul

23 Mar 2023 2760