Arhiepiscopul Tomisului și Regulamentul de acces în Peninsula Constanța

  • Informațiile au fost făcute publice chiar de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul conferinței de presă susținute pe 21 decembrie 2021, ocazie cu care arhiereul a fost de acordd să răspundă întrebărilor venite din partea presei.
  • „ׅFoarte mult s-au plâns credincioșii din cauza Regulamentului de acces în Peninsulă. Am căutat să mijlocesc pentru ei pe lângă autoritățile locale, dar prea mult nu am putut să mijlocesc pentru că nu am putut să intru, nefiind vaccinat. Am vrut să merg la primărie și m-au oprit la ușă. De aceea, cu cine să vorbesc?“, a întrebat retoric ÎPS Teodosie.
  • „Este un mare abuz , o neînțelegere, pentru că cei ce au luat hotărârea n-au ținut cont că există niște reguli ale credinței ce nu pot fi încălcate și cred că, până la urmă, va ieși adevărul la suprafață“, a conchis arhiereul.
 
ÎPS Teodosie a încercat să mijlocească pentru enoriașii care au fost afectați de Regulamentul de acces pentru Zona Peninsulară a Constanței, prin introducerea barierelor, dar nu a fost lăsat să intre la Primăria Constanța, pentru a discuta cu edilul.
 
Iar aceasta, spune Arhiepiscopul Tomisului, din cauză că nu este vaccinat. Totuși, acesta spune că este pregătit să ajungă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru a se respecta dreptul credincioșilor de a veni la cea mai importantă biserică a acestei arhiepiscopii.
 
Informațiile au fost făcute publice chiar de către ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în cadrul conferinței de presă susținute pe 21 decembrie 2021, ocazie cu care arhiereul a fost de acordd să răspundă întrebărilor venite din partea presei.
 
În contextul suspendării Regulamentului de acces în Zona Peninsulară de către Tribunalul Constanța, la data de 15 decembrie 2021, dar și pentru că Arhiepiscopia Tomisului, dar și Catedrala Arhiepiscopală Sfinții Petru și Pavel sunt situate în Peninsula Constanța, în zona ce era îngrădită de bariere, întrebările jurnaliștilor au vizat și acest punct.
 
„Cu cine să vorbesc?“
 
„ׅFoarte mult s-au plâns credincioșii din cauza Regulamentului de acces în Peninsulă. Am căutat să mijlocesc pentru ei pe lângă autoritățile locale, dar prea mult nu am putut să mijlocesc pentru că nu am putut să intru, nefiind vaccinat. Am vrut să merg la primărie și m-au oprit la ușă. De aceea, cu cine să vorbesc?“, a întrebat retoric ÎPS Teodosie.
 
Acesta a continuat spunând că „m-a chemat domnul prefect, m-am bucurtat că m-a chemat, fără să îmi spună, mi-am făcut testul acela, că am văzut că s-au mai relaxat, că nu mai sunt așa categorici nici cu vaccinul. (...) Nu am știut la primărie că mă oprește și de aceea nu m-am testat, dar ei primesc doar cu certificatul verde, deci nu era valabil testul“.
 
Întrebat ce va face dacă se va schimba hotărârea primei instanțe de a suspenda regulamentul, dat fiind că decizia Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, ÎPS Teodosie a precizat că:

 
„Vom merge până la CEDO pentru că nu este firesc să fie împiedicați creștinii să vină la biserica cea mai importantă, pentru că rugăciunile pe care le face Arhiereul în Catedrală nu le pot face ceilalți preoți și toți au dreptul să aibă acces la mine, în Catedrală, principala biserică a acestei arhiepiscopii. Este un mare abuz , o neînțelegere, pentru că cei ce au luat hotărârea n-au ținut cont că există niște reguli ale credinței ce nu pot fi încălcate și cred că, până la urmă, va ieși adevărul la suprafață“.
 

Amintim, Regulamentul pentru Peninsula Constanța a fost suspendat la data de 15 decembrie 2021, la exact 30 de zile de la instalarea barierelor prin care a fost restricționat accesul cu bariere în zonă.
 
În prezent, decizia privind suspendarea regulamentului poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel Constanța.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
LIVE
ÎPS Teodosie, mesaj pentru toți credincioșii în apropierea praznicului Nașterii Domnului și celui pentru Anul Nou

 
ÎPS Teodosie, precizări importante despre biserica Izvorul Tămăduirii, din zona Macul Roşu
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Debut în instanță pentru ÎPS Teodosie, în procesul legate de salariile de la Universitatea Ovidius! Ce s-a întâmplat la primul termen

19 Apr 2024 396

Constanța Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 19-21 aprilie

18 Apr 2024 425

ÎPS Teodosie, contra Universității Ovidius, pentru 30.000 de euro! Procesul începe mâine

17 Apr 2024 512

Dosarele lui Vergil Chițac și IPS Teodosie vor fi repartizate altui procuror Bodean Andrei părăsește DNA Constanța, după 11 ani de Anticorupție

15 Apr 2024 1371

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

15 Apr 2024 554

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1992

Unde slujește în perioada următoare ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului

11 Apr 2024 482

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului în perioada următoare

09 Apr 2024 589

Judecătoarea Adriana Stoicescu s-a dezlănțuit după ce ÎPS Teodosie le-a recomandat creștinilor să nu se căsătorească cu femei divorțate

07 Apr 2024 2507

Programul IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

05 Apr 2024 686

Unde va sluji IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, în perioada 2-5 aprilie

01 Apr 2024 541

Programul liturgic al IPS Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada următoare

27 Mar 2024 611

Programul Liturgic al IPS Teodosie. Slujbe la Constanța și Suceava

25 Mar 2024 597

Sărbătoare mare pentru creștini! „La Buna Vestire a început legătura Cerului cu pământul“ (VIDEO)

25 Mar 2024 600

ÎPS Teodosie, primele declarații despre procesul cu Universitatea Ovidius – „Eu cu salariul meu făceam milostenie“ (VIDEO)

25 Mar 2024 1452