Asociaţi - Mazăre, Strutinsky, Nicuşor Constantinescu şi defunctul Mihail Cârciog Insolvenţa Conpress Group, în atenţia Tribunalului Constanţa. Judecata, amânată

Tribunalul Constanţa a acordat un nou termen în dosarul privind insolvenţa societăţii comerciale Conpress Group SRL, unitate condusă de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, şi de Sorin Gabriel Strutinsky. Potrivit Registrului Comerţului, acesta fiind consultat la data de 5 februarie, pe lângă Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky, ca asociat al SC Conpress Group SRL apare şi acum Mihail Gheorghe Cârciog, decedat în 2011, la Viena, în urma unei intervenţii chirurgicale.
 
Până în prezent, Tribunalul Constanţa a acordat în prezenta cauză 16 termene de judecată.
 
SC Conpress Group SRL a fost înfiinţată în luna mai 1993 şi are ca obiect de activitate comerţ cu ridicata nespecializat.
 
Potrivit datelor oficiale aflate la dosarul cauzei (4077/118/2015), debitoarea SC Conpress Group SRL a învestit judecătorul sindic cu soluţionarea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei reglementată de Legea 85/2014, iar prin declaraţia făcută conform art. 66 şi-a arătat intenţia de reorganizare pe bază de plan.
 
„În fapt, se relevă că debitoarea se află în stare de insolvenţă întrucât nu a plătit obligaţiile către bugetul de stat şi mai multe persoane juridice de mai mult de 60 de zile. Din cauza crizei economice, societatea nu a mai putut acumula venituri suficiente astfel încât să menţină toate activităţile derulate anterior şi să facă faţă plăţilor curente. Cu toate că s-a încercat redresarea activităţii şi achitarea datoriilor, acest fapt nu a fost posibil, societatea fiind într-o stare de insolvenţă vădită. Sursele necesare realizării activităţii au fost asigurate atât din activitatea proprie, cât şi din finanţarea realizată de asociatul societăţii“, potrivit datelor oficiale.
 
Analizând cererea, judecătorul sindic Oana Damian, din Tribunalul Constanţa, a apreciat, la jumătatea lunii iunie 2015, că se impune deschiderea procedurii generale a insolvenţei pentru următoarele argumente: „Din înscrisul depus la dosar la fila 27 rezultă că pasivul debitoarei este de 32.246.278,52 de lei, iar din actele depuse de debitoare rezultă că acesta nu deţine fonduri suficiente pentru plata creanţelor exigibile, în condiţiile în care sumele din conturile deschise pe numele societăţii sunt insuficiente pentru plata datoriilor exigibile şi după 60 de zile de la scadenţă, nu şi-a plătit aceste datorii faţă de creditori astfel încât, conform art. 5 pct. 29 lit a din Legea nr. 85/2014, se prezumă că debitoarea este în stare de insolvenţă.
 
Constatând că sunt îndeplinite condiţiile art. 38 şi art. 66 din Legea nr. 85/2014, instanţa va dispune deschiderea procedurii insolvenţei debitoarei SC Conpress Group SRL. Prin cererea de deschidere a procedurii insolvenţei, debitoarea a solicitat şi numirea în calitate de administrator judiciar a CII Dovîncescu Cristina, care a depus oferta financiară la dosarul cauzei, motiv pentru care faţă de prevederile art. 45, lit. d din Legea 85/2014, văzând solicitarea debitoarei şi faptul că cererea de deschidere a procedurii îi aparţine, judecătorul sindic va desemna în calitate de administrator judiciar pe CII Dovîncescu Cristina.
 
Pentru aceste motive, în numele legii, hotărăşte: admite cererea formulată de debitoarea SC Conpress Group SRL“, potrivit minutei judecătoreşti.
 

Noul termen al dosarului a fost stabilit pentru data de 18 martie.
 

Unde sunt asociaţii

 
Aşa cum arătam şi mai sus, SC Conpress Group SRL este condusă de Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa, alături de Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, şi de Sorin Gabriel Strutinsky. Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 5 februarie, pe lângă Mazăre, Constantinescu şi Strutinsky, ca asociat al SC Conpress Group SRL apare şi Mihail Gheorghe Cârciog, decedat în 2011, la Viena, în urma unei intervenţii chirurgicale.

 

Radu Mazăre

 
În prezent, Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanţa se află în Madagascar. El este judecat în patru dosare penale, toate instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
 
Cauzele, denumite generic, sunt:
 
1. „Retrocedările din Constanţa“ - dosar soluţionat în primă instanţă. Urmează decizia ÎCCJ, care va fi definitivă. În cauză, pe data de 10 iulie 2017, Curtea de Apel Bucureşti a decis condamnarea lui Radu Mazăre la patru ani de închisoare cu suspendare, aceasta reprezentând cea mai mare pedeapsă aplicată din dosar. Hotărârea a fost contestată.
 
2. „Terenurile din Mamaia“, în care a fost deferit Justiţiei (în aprilie 2015) alături de Sorina-Gina Hortolomei-Moscu - dosar soluţionat în primă instanţă. Fostul edil-şef a luat şase ani şi şase luni de închisoare cu executare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
3. Cel în care este „coleg“ cu fostul viceprimar al Constanţei Gabi Stan, cu omul de afaceri Sorin Strutinsky, dar şi cu alte persoane, printre ele aflându-se cinci salariaţi ai Primăriei Constanţa. În cauză, ÎCCJ a dispus arestarea lui Radu Mazăre.
 
4. Dosarul Campusului Social Henri Coandă, unde Radu Mazăre a fost trimis în judecată (aprilie 2016) alături de Alexandru Mazăre, fost senator în Parlamentul României, şi de omul de afaceri Avraham Morgenstern. În primă instanţă, Înalta Curtea a decis condamnarea lui Alexandru Mazăre (....) la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală. Omul de afaceri Avraham Morgenstern a fost achitat sub aspectul infracţiunii de dare de mită, după ce judecătorii au concluzionat că „fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege“. În cazul fostului primar al municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre, Curtea Supremă a schimbat încadrarea juridică a faptelor din trei infracţiuni de fals în declaraţii (…) în infracţiunea de fals în declaraţii. În continuare, magistraţii au decis condamnarea lui Radu Mazăre (...) la pedeapsa de 5.000 de lei amendă penală. Instanţa a mai decis achitarea fostului primar al municipiului Constanţa sub aspectul infracţiunii de luare de mită. În acest caz, instanţa a decis că fapta de care este acuzat Radu Mazăre nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârşită cu vinovăţia prevăzută de lege. Decizia judecătorilor Simona Cristina Neniţă, Anca Mădălina Alexandrescu şi Daniel Grădinaru nu este definitivă.
 

Strutinsky şi fostul şef al CJC

 
Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, se află în detenţie, el fiind condamnat în dosarul privind presupusa subfinanţare a Centrului Militar Zonal Constanţa. Într-o altă cauză, fostul şef al CJC a fost condamnat, în primă instanţă, la 15 ani de închisoare. Această decizie nu este definitivă, dosarul aflându-se pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României. Într-un alt caz, fostul şef al CJC a fost achitat definitiv.. Într-un alt dosar, Nicuşor Daniel Constantinescu a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare, cu executare.
 
Omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky a fost condamnat, în primă instanţă, la şapte ani şi patru luni de închisoare cu executare. În prezent, dosarul se află pe rolul Curţii de Apel Constanţa, instanţă care va lua o decizie definitivă.
 

Mihai Cârciog

 
Omul de afaceri şi ziaristul Mihai Cârciog, născut la 1 octombrie 1940, la Bucureşti, a murit în ziua de 12 iunie 2011 la Viena. La începutul anilor '90 a înfiinţat revistele Expres, Expres Magazin, Infractorul, Telegraf - Constanţa, Academia Caţavencu, Cuvântul, VIP, posturile Tele 7abc, SOTI Neptun, TV89 Timişoara şi cotidianul Evenimentul Zilei.
 
Trebuie spus că istoria presei post-decembriste este legată, într-un fel sau altul, de numele lui Cârciog. Împreună cu Ion Cristoiu, a pus bazele fenomenului Evenimentul Zilei şi, mai apoi, cu un grup de persoane, a făcut afaceri în Constanţa.
 
Cârciog a fost, până în ultima zi a existenţei sale, asociat în afaceri al lui Radu Mazăre, al lui Nicuşor Constantinescu şi, evident, al lui Sorin Gabriel Strutinsky fiind, se pare, mai mult mentorul în afaceri al celor trei, decât participant efectiv la business. Potrivit Registrului Comerţului, Mihail Gheorghe Cârciog era asociat în Expres SRL Bucureşti - filiala Braşov, Style Product, Editura Cuvîntul, C.M.C. International Holding, SOTI Cable Neptun, Conpress Group, Telegraf Advertising, Xenoti, Sigma Trading SA, Moara cu noroc Argeşană, Pâinea Argeşană, Muca&Co Prod COM, Victoria International, Conpress Advertising şi Conpress Holding.
 
De asemenea, Cârciog administra, printre alte firme, Ana Holding SA a lui George Copos. Una dintre societăţile care îi reuneau pe Mazăre, Constantinescu, Strutinsky şi pe Cârciog este SC Xenoti SRL.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1843

Oficial! KLD Services SRL, din Constanța, intră în insolvență! (MINUTĂ)

04 Dec 2023 1073

Apropiat al foștilor conducători ai Constanței Sorin Strutinsky bagă în insolvență celebra companie KLD Services SRL!

23 Nov 2023 4674

Trei mașini aparținând Conpress Group SRL, vândute la licitație (DOCUMENT)

07 Jun 2022 2144

Conpress Group SRL, cu asociaţi Mazăre, Strutinsky, Nicuşor Constantinescu, la judecată cu Ideea Contrast SRL, cu asociați, Mazăre, Nicuşor, Strutinsky

31 Mar 2022 2880

Fiat, Opel și Honda Conpress Group, în faliment! Se vând mașini cu preț de nimic (DOCUMENT)

26 Feb 2022 19406

Termen nou acordat de instanţă în dosarul Conpress Group SRL

21 Jun 2017 3846

Judecătorii au confirmat modificarea planului de reorganizare al SOTI Cable Neptun

24 May 2017 2897

Un nou termen fixat în dosarul Conpress Group

11 Apr 2017 2152

Termen nou în dosarul privind insolvența Conpress Group

14 Mar 2017 2480

Dosarul Conpress Group SRL a primit un nou termen în 2017

18 Oct 2016 2689

Şase hectare, transferate de la Strutinsky la Strutinsky Creditorii Tutun şi Ziare SRL au luat o decizie importantă

10 Mar 2016 3804

În contul unei datorii KLD Service ar putea transfera şase hectare de teren către Conpress Group

17 Dec 2015 4432

Supervizor.ro CONPRESS GROUP - datorii de 36,8 milioane lei. Sorin Strutinsky a fost angajat al firmei, cu un salariu de 701 lei

09 Sep 2015 2514

Strutinsky dator la… Strutinsky Conpress Group, la prima adunare. Tutun şi Ziare şi Efimeris Services, principalii creditori

04 Sep 2015 4333