Asociaţia constănţeană care nu a funcţionat nici măcar o zi, timp de 19 ani. Cazul, în atenţia Tribunalului


Cazul asociaţiei înfiinţate acum 19 ani, fără să fi funcţionat vreodată, dar pe care Consiliul Judeţean Constanţa încearcă de anul trecut să o dizolve se va afla mâine, din nou, în atenţia judecătorilor constănţeni. După ce Judecătoria Constanţa a respins cererea CJC privind dizolvarea Asociaţiei Tomis Turism, reprezentanţii autorităţii judeţene le-au cerut şi magistraţilor de la Tribunal să analizeze cazul. Aşa se face că procesul este programat să se desfăşoare mâine, de la ora 8.30, la completul Apel civil 7, fiind în atenţia Secţiei 1 Civile a instanţei.


În ce priveşte Asociaţia Tomis Turism, aceasta a fost înfiinţată în urmă cu circa 19 ani şi, totuşi, nu a funcţionat niciodată. Potrivit datelor oficiale, Asociaţia Tomis Turism a primit personalitate juridică la începutul anului 2001, cererea privind înfiinţarea sa fiind aprobată de instanţă încă din luna decembrie 2000. La momentul respectiv, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa era democratul Stelian Duţu.
 

Prima instanţă a respins cererea


Alături de Consiliul Judeţean Constanţa, asociaţi ai noii entităţi ce tocmai luase fiinţă erau Autoritatea Naţională pentru Turism, Oficiul de Promovare a Turismului şi Oficiul pentru Autorizare şi Control. Aşa cum am afirmat anterior, însă, în cei 19 ani de existenţă, asociaţia nu a funcţionat niciodată. Acesta a fost motivul pentru care, în cursul anului trecut, actualii reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa au cerut în instanţă dizolvarea asociaţiei.


Mai exact, aceştia au argumentat în cadrul desfăşurării procesului la Judecătoria Constanţa, în cursul anului trecut, faptul că asociaţia trebuie dizolvată dat fiind faptul că legislaţia în vigoare prevede acest lucru pentru entităţile pentru care nu s-a putut constitui adunarea generală sau consiliul director în conformitate cu statutul asociaţiei, timp de mai bine de un an de la data înfiinţării.


Totuşi, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cererea Consiliului Judeţean, argumentând că nu s-ar fi depus toate diligenţele pentru dizolvarea asociaţiei. Concret, instanţa a decis că o astfel de hotărâre nu poate fi luată de judecători dacă nu a fost făcută dovada efectivă a convocării fiecăruia dintre membrii fondatori. Mai mult, trebuie făcută dovada şi că aceştia ar fi refuzat să se prezinte la adunarea generală în vederea dizolvării.


Singura problemă, însă, în cazul Asociaţiei Tomis Turism, este că, în afară de Consiliul Judeţean Constanţa, niciunul dintre membrii fondatori nu mai există în prezent. În aceste condiţii, reprezentanţii CJC au atacat hotărârea Judecătoriei Constanţa la Tribunalul din oraş şi, după o primă amânare în cursul lunii decembrie, surse avizate susţin că nu este exclus ca mâine judecătorii să analizeze actele de la dosarul cauzei.Citeşte şi:


CJC cere în instanţă dizolvarea Tomis Turism. Ce au stabilit judecătorii
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un SRL din Năvodari va realiza lucrări de reparații la Centrul de Excelența în Turism și Servicii Tomis (documente)

17 Apr 2020 2573

O firmă din Eforie Sud se ocupă de dezinfecția sediilor Consiliului Județean Constanța (documente)

15 Apr 2020 2371

„Formalism excesiv“ De ce au decis judecătorii dizolvarea asociației constănțene ce a existat doar pe hârtie aproape 20 de ani

07 Apr 2020 2196

Ce asociaţie din Constanţa a fost dizolvată

30 Jan 2020 584

Cum au devenit un fost prefect şi un fost consilier judeţean clienţii Consiliului Judeţean Constanţa

13 Jan 2020 7391

UPDATE "Falimentarul" Centru de excelenţă în turism şi servicii „Tomis“ al Consiliului Judeţean Constanţa intră în reparaţii. Câți bani a produs în ultimul an!

09 Jan 2020 2544

CJC încearcă iar dizolvarea Tomis Turism. Cazul, amânat pentru anul viitor

19 Dec 2019 628

CJC cere în instanţă dizolvarea Tomis Turism. Ce au stabilit judecătorii

24 Oct 2019 1053

Elevii Colegiului Național “Regina Maria” din Constanța aduc la viață cetatea Tomis la Romexpo

23 Feb 2019 1275

Colegiul Național de Arte „Regina Maria” promovează destinația Constanța-Mamaia la Târgul de Turism al României (galerie foto)

16 Feb 2019 1183

Birourile Centrului de Excelenţă în Turism „Tomis“ n-au căutare nici în 2019

09 Jan 2019 830

Eveniment organizat de Centrul Europroject Provocările forţei de muncă în turism, dezbătute la Constanţa de jucătorii importanţi din domeniu

11 Oct 2018 1282

Licitaţie pentru închirierea spaţiilor din cadrul Centrului de Excelenţă în Turism şi Servicii “Tomis”

29 Jul 2018 894

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, la Constanţa. Conferință, dedicată promovării României în contextul exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene (galerie foto)

27 Jul 2018 998

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, vine mâine la Constanţa

26 Jul 2018 922