Asociaţia constănţeană care nu a funcţionat nici măcar o zi, timp de 19 ani. Cazul, în atenţia Tribunalului


Cazul asociaţiei înfiinţate acum 19 ani, fără să fi funcţionat vreodată, dar pe care Consiliul Judeţean Constanţa încearcă de anul trecut să o dizolve se va afla mâine, din nou, în atenţia judecătorilor constănţeni. După ce Judecătoria Constanţa a respins cererea CJC privind dizolvarea Asociaţiei Tomis Turism, reprezentanţii autorităţii judeţene le-au cerut şi magistraţilor de la Tribunal să analizeze cazul. Aşa se face că procesul este programat să se desfăşoare mâine, de la ora 8.30, la completul Apel civil 7, fiind în atenţia Secţiei 1 Civile a instanţei.


În ce priveşte Asociaţia Tomis Turism, aceasta a fost înfiinţată în urmă cu circa 19 ani şi, totuşi, nu a funcţionat niciodată. Potrivit datelor oficiale, Asociaţia Tomis Turism a primit personalitate juridică la începutul anului 2001, cererea privind înfiinţarea sa fiind aprobată de instanţă încă din luna decembrie 2000. La momentul respectiv, preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa era democratul Stelian Duţu.
 

Prima instanţă a respins cererea


Alături de Consiliul Judeţean Constanţa, asociaţi ai noii entităţi ce tocmai luase fiinţă erau Autoritatea Naţională pentru Turism, Oficiul de Promovare a Turismului şi Oficiul pentru Autorizare şi Control. Aşa cum am afirmat anterior, însă, în cei 19 ani de existenţă, asociaţia nu a funcţionat niciodată. Acesta a fost motivul pentru care, în cursul anului trecut, actualii reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Constanţa au cerut în instanţă dizolvarea asociaţiei.


Mai exact, aceştia au argumentat în cadrul desfăşurării procesului la Judecătoria Constanţa, în cursul anului trecut, faptul că asociaţia trebuie dizolvată dat fiind faptul că legislaţia în vigoare prevede acest lucru pentru entităţile pentru care nu s-a putut constitui adunarea generală sau consiliul director în conformitate cu statutul asociaţiei, timp de mai bine de un an de la data înfiinţării.


Totuşi, magistraţii Judecătoriei Constanţa au respins cererea Consiliului Judeţean, argumentând că nu s-ar fi depus toate diligenţele pentru dizolvarea asociaţiei. Concret, instanţa a decis că o astfel de hotărâre nu poate fi luată de judecători dacă nu a fost făcută dovada efectivă a convocării fiecăruia dintre membrii fondatori. Mai mult, trebuie făcută dovada şi că aceştia ar fi refuzat să se prezinte la adunarea generală în vederea dizolvării.


Singura problemă, însă, în cazul Asociaţiei Tomis Turism, este că, în afară de Consiliul Judeţean Constanţa, niciunul dintre membrii fondatori nu mai există în prezent. În aceste condiţii, reprezentanţii CJC au atacat hotărârea Judecătoriei Constanţa la Tribunalul din oraş şi, după o primă amânare în cursul lunii decembrie, surse avizate susţin că nu este exclus ca mâine judecătorii să analizeze actele de la dosarul cauzei.



Citeşte şi:


CJC cere în instanţă dizolvarea Tomis Turism. Ce au stabilit judecătorii
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce proiecte urbanistice intră la vot în Comisia tehnică de amenajare a teritoriului și urbanism a municipiului Constanța

06 Nov 2023 1471

Grup Servicii Petroliere SA, obligată să achite Administraţiei Porturilor Maritime peste 1,6 milioane de lei. Dosarul, la Curtea de Apel

12 Oct 2023 1113

Continuă exodul firmelor din oraș Agenția de turism Happy Tour și-a închis punctul de lucru de la Constanța (GALERIE FOTO)

23 Feb 2023 2430

Consiliul Județean Constanța cumpără servicii de dezinfecție, dezinsecție și deratizare pentru sediile sale

05 Dec 2022 1163

UPDATE CONCURS ZIUA de Constanța în parteneriat cu agenția de turism TOMIS TRAVEL vă oferă un sejur la mare

01 Jun 2022 1423

CONCURS ZIUA de Constanța în parteneriat cu agenția de turism TOMIS TRAVEL vă oferă un sejur la mare

16 May 2022 1346

UPDATE Concurs sejur de 2 nopți la malul mării! Cine este câștigătorul

13 May 2022 1427

CONCURS ZIUA de Constanța în parteneriat cu Agenția de turism TOMIS TRAVEL vă oferă un sejur la mare

23 Apr 2022 1621

UPDATE Concurs sejur de 3 nopți la malul mării! Cine este câștigătorul

19 Apr 2022 1510

Câștigă un sejur de 3 nopți la malul mării! Regulamentul concursului

08 Apr 2022 1734

ZIUA LIVE. Președintele UGIR Constanța i-a propus primarului Chițac transformarea zonei cuprinse între Capitol și Portul Tomis într-o zonă turistică de interes național

27 Aug 2021 2804

Un SRL din Năvodari va realiza lucrări de reparații la Centrul de Excelența în Turism și Servicii Tomis (documente)

17 Apr 2020 4740

O firmă din Eforie Sud se ocupă de dezinfecția sediilor Consiliului Județean Constanța (documente)

15 Apr 2020 3539

„Formalism excesiv“ De ce au decis judecătorii dizolvarea asociației constănțene ce a existat doar pe hârtie aproape 20 de ani

07 Apr 2020 3107

Ce asociaţie din Constanţa a fost dizolvată

30 Jan 2020 1400