Justitie

Asociaţia Naţională a Surzilor din România, evacuată din sediul de pe strada Griviţei din Constanţa

Verdict final în dosarul în care s-a solicitat evacuarea Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România - Filiala Constanţa din imobilul situat în Constanţa, strada Griviţei.
 
În primă instanţă, conform portalului instanţelor de judecată, Judecătoria Constanţa a admis în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta Regia Autonomă Exploatarea Domeniului Public şi Privat (RAEDPP) Constanţa, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Naţională a Surzilor din România - Filiala Constanţa. Pe cale de consecinţă, asociaţia a fost obligată la plata către RAEDPP Constanţa a sumei de „1.373,12 euro, la care se adaugă TVA, reprezentând contravaloarea chiriei pentru perioada 1.05.2016 - 31.11.2016. Obligă pe pârâtă la plata către reclamantă a penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, în cuantum de 0,5% / zi de întârziere din suma datorată, de la data scadenţei fiecărei obligaţii de plată şi până la achitarea efectivă a debitului“.
 
„Obligă pe pârâtă la plata către reclamantă a penalităţilor de întârziere aferente debitului principal, în cuantum de 0,5% / zi de întârziere din suma datorată, pentru achitarea cu întârziere a chiriei aferente perioadei ianuarie 2016 - aprilie 2016, penalităţi calculate de la data scadenţei fiecărei obligaţii de plată şi până la data achitării acesteia, sumă ce va fi actualizată cu indicele de inflaţie de la momentul la care s-a realizat plata. Dispune evacuarea pârâtei din imobilul situat în Constanţa, str. Griviţei nr. 56. Obligă pe pârâtă la plata contravalorii lipsei folosinţei imobilului situat în Constanţa, str. Griviţei nr. 56, în cuantum de 196,16 euro lunar, la care se adaugă TVA, începând cu luna decembrie 2016 şi până la data evacuării efective a imobilului. Obligă pe pârâtă la plata către reclamantă a cheltuielilor de judecată în sumă de 1.275,18 lei, reprezentând taxă judiciară de timbru“, potrivit minutei judecătoreşti.
 
Decizia a fost contestată de RAEDPP la Tribunalul Constanţa, instanţă care, ieri, a admis acţiunea şi a schimbat în parte sentinţa civilă atacată în sensul că Asociaţia Naţională a Surzilor din România - Filiala Constanţa a fost obligată la plata sumei de 1.761,69 de euro, la care se adaugă TVA reprezentând contravaloarea chiriei pentru perioada 1.05.2016 - 31.11.2016.
 
Decizia este definitivă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Surzii din Constanţa, la un pas de evacuare. RAEDPP a câştigat în primă instanţă

08 Feb 2018 1041

Situaţie incredibilă! RAEDPP Constanţa a obţinut evacuarea Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România

28 Dec 2017 2056