Justitie

Asociaţia Rugby XV Constanţa ar fi luat de la CJC 800.000 de lei printr-o hotărâre nelegală. Cazul, la Curtea Supremă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a analizat, ieri, sesizarea judecătorilor din Curtea de Apel Constanţa în dosarul în care Consiliul Judeţean Constanţa are de recuperat, conform unei decizii a Tribunalului Constanţa, suma de 800.000 de lei de la Asociaţia Rugby XV Constanţa. Până la închiderea ediţiei, Curtea Supremă nu luase nicio decizie.
 
În fapt, pe data de 3 martie, Tribunalul Constanţa a obligat Asociaţia Rugby XV Constanţa să restituie Consiliului Judeţean suma de 800.000 de lei, plătită în temeiul HCJ nr. 52/12.03.2013.
 
Decizia Tribunalului Constanţa a fost atacată de Asociaţia Rugby XV Constanţa la Curtea de Apel Constanţa. În luna octombrie 2016, Curtea de Apel a dispus sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi, totodată, suspendarea cauzei până la pronunţarea hotărârii prealabile pentru dezlegarea problemei de drept.
 
De menţionat că, în expunerea de motive la proiectul de hotărâre privind alocarea unei sume Asociaţiei „Rugby XV“, se menţionează: „Asociaţia Rugby XV îşi propune să promoveze şi să sprijine rugby-ul practicat la nivelul municipiului şi al judeţului Constanţa, în rândul copiilor, al juniorilor şi al seniorilor, prin promovarea manifestaţiilor şi competiţiilor sportive de rugby, atragerea spre înalta performanţă a unui număr tot mai mare de copii, juniori şi seniori constănţeni şi propagarea unui mod sănătos de viaţă, prin organizarea de campionate municipale, judeţene, competiţii omagiale, cupe, turnee interne şi internaţionale, prin stabilirea şi dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu organizaţiile neguvernamentale în domeniu“.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Consiliul Judeţean Constanţa, la un pas de a recupera 800.000 de lei. Judecata a fost suspendată

12 Oct 2016 1331

La penultima etapă, de la Constanţa, a întrecerii de mini-rugby participă peste 300 de copii

28 Aug 2014 1052

Sâmbătă, pe stadionul "Farul II" Cupa "AR XV" la mini-rugby

25 Jul 2014 1478