Asocierea de firme care participase la licitația pentru reabilitarea tronsonului Bulevardul 1 Mai - Șoseaua Mangaliei a câștigat definitiv procesul cu Primăria Constanța

  • Magistrații Curții de Apel Constanța, secţia de contencios administrativ și fiscal s-au pronunțat în dosarul nr. 661/36/2022 având ca obiect un litigiu privind achiziţiile publice
  • Primăria Constanța pierde procesul cu asocierea de firme SC Em Prime Construct SRL – SC Infra System Proiect SRL care au participat în 2021 la licitația având ca obiect achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul proiectului „Îmbunătățirea Mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai – șoseaua Mangaliei”
  • Magistrații de la Completul Achiziții au respins la termenul din 16.01.2023 recursul formulat de Primăria Constanța în acest dosar
  • Potrivit deciziei care este definitivă, Primăria Constanța este obligată la plata către intimată a cheltuielilor de judecată în cuantum de 3.000 de lei, constând în onorariu de avocat
 
 
Magistrații Curții de Apel Constanța, secţia de contencios administrativ și fiscal s-au pronunțat în dosarul nr. 661/36/2022 având ca obiect un litigiu privind achiziţiile publice, conform art. 53 alin. 1 Legea 101/2016.

Municipiul Constanța prin primar a formulat recurs împotriva asocierii de firme SC Em Prime Construct SRL – SC Infra System Proiect SRL care au participat în 2021 la licitația organizată de Primăria Constanța având ca obiect achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul proiectului „Îmbunătățirea Mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai – șoseaua Mangaliei” – Cod SMIS 129227, cod CPV 45233140-2 atribuit firmei Electrogrup SA, cu sediul social pe strada Calea Turzii, Nr. 217, Cluj, Cluj-Napoca.
 
Magistrații de la Completul Achiziții au respins la termenul din 16.01.2023 recursul formulat de Primăria Constanța în acest dosar.

Iată soluția pe scurt: „Respinge recursul, ca nefondat. Obligă recurentul la plata către intimată a cheltuielilor de judecată în cuantum de 3.000 de lei, constând în onorariu de avocat, redus potrivit art. 451 alin. 2 Cod procedură civilă. Definitivă”.

Cum s-a ajuns la proces?
 
În cadrul licitației în vederea atribuirii contractului de lucrări având ca obiect achiziția și contractarea execuției lucrărilor de construcții în cadrul proiectului Îmbunătățirea Mobilității în municipiul Constanța, zona bd. 1 Mai – șoseaua Mangaliei, Primăria Constanța a respins oferta asocierii, motiv pentru care cele două companii s-au adresat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor iar constestația lor a fost admisă în parte.
 
Mai exact, CNSC a admis în parte, contestația înregistrată sub nr. 28923/04.06.2021 și, în tot, pe cea înregistrată sub nr. 33126/28.06.2021, formulate de SC Em Prime Construct SRL – SC Infra System Proiect SRL în contradictoriu cu Primăria Constanța în calitate de autoritate contractantă, și a anulat raportul procedurii nr. 94994/24.05.2021, în partea privind evaluarea ofertei Electrogrup SA și actele ulterioare, inclusiv adresele de comunicare a
rezultatului procedurii.

 
De asemenea, în 2021, CNSC a obligat Primăria Constanța la reevaluarea ofertei Electrogrup SA și la emiterea unui nou raport al procedurii de atribuire, în termen de cel mult cincisprezece zile de la data primirii deciziei.
 

Consiliul a respins ca nefondate, capetele de cerere privind anularea actului prin care s-a decis respingerea ofertei asocierii SC Em Prime Construct SRL – SC Infra System Proiect SRL și reevaluarea ofertelor cu luarea în considerare a ofertei asocierii contestatoare ca fiind admisibilă, din contestația înregistrată la Consiliu sub nr. 28923/04.06.2021.
 
Asocierea SC Em Prime Construct SRL – SC Infra System Proiect SRL s-a adresat instanței de contencios-administrativ pentru soluționarea litigiului cu municipiului Constanța iar potrivit decizie dată de magistrații de Curtea de Apel au câștigat definitiv procesul cu autoritățile constănțene.
 
 
Peste 4 km de tramă stradală reconfigurați în cadrul proiectului „Îmbunătățirea Mobilității zona bd. 1 Mai – șoseaua Mangaliei”
 
Potrivit proiectului, peste 4 km de tramă stradală sunt reconfigurați. Infrastructura de transport aferentă arterelor rutiere bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei va fi resistematizată prin creșterea calității și atractivității serviciului de transport public local și a infrastructurii aferente mobilității active, respectiv deplasarea pietonală și cu bicicleta.
 
Vor fi executate o serie de lucrări care vor contribui la creșterea calității vieții locuitorilor. Spațiul public urban va fi reconfigurat prin modernizarea carosabilului pe o suprafață de peste 87.000 mp, reabilitarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de aproximativ 26.200 mp. Vor fi introduse benzi unice de transport public exclusiv pentru Șoseaua Mangaliei, pe o lungime de aproximativ 3.200 m și piste de biciclete pe o lungime de 3.050 m.
 
Investițiile în amenajări urbane cuprind: stații de autobuz modernizate, mobilier urban inteligent cu sisteme de informare cu mesaje variabile, o nouă rețea de iluminat public pentru carosabil, trotuare și piste de biciclete, treceri pentru pietoni iluminat inteligent, canalizație unică subterană pentru comunicații și rețea electrică de iluminat, spații verzi mediane și sistem de irigații.
 
Zona va fi accesibilă persoanelor cu dizabilități și mobilitate redusă prin marcaje și indicatoare speciale.
 
Prin introducerea benzilor unice de transport public, se vor elimina locurile de parcare situate la marginea părții carosabile. De asemenea, se vor monta stâlpi pentru protecția pietonilor, pentru creșterea confortului și siguranței pentru deplasările pietonale.
 
Condițiile de mediu vor fi îmbunătățite prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cauzate de transportul motorizat.
 
Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, zona bulevardul 1 Mai- Șoseaua Mangaliei”, Cod SMIS 129227 este finanțat prin Regio - Programul Operațional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 4: “Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile“.
 
Valoare totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de lei, toate cheltuielile fiind eligibile în proporție de 100%. Contribuția financiară a Municipiului Constanța este de aproximativ 1.4 milioane de lei., a transmis Primăria Municipiului Constanța, prin intermediul unui comunicat oficial.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:
 
Compania Electrogrup SA bifează un megacontract cu primăria Constanța. Resistematizarea infrastructurii de transport pe Bulevardul 1 Mai -Șoseaua Mangaliei

Constanța Bulevardul 1 Mai și Șoseaua Mangaliei, modernizate cu bani europeni. Care este valoarea proiectului

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Apel respins în procesul dintre Bestfoam SRL și Comisariatul Județean Constanța

18 Apr 2024 365

Curtea de Apel Constanța, protocol cu Inspectoratul Școlar Județean pentru educația juridică în școli! Elevii vor putea vizita instanțele de judecată

17 Apr 2024 505

Justiție Constanța Mega Instal Gaz Service SRL în conflict cu autoritățile locale din comuna Limanu. A fost stabilit un nou termen în dosar

16 Apr 2024 519

Justiție Constanța Termen stabilit în dosarul litigiului achizițiilor publice dintre Nav Maritim Consulting SRL și CNACN

16 Apr 2024 459

Greenpeace România cheamă în judecată ABADL și Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Marină "Grigore Antipa"

15 Apr 2024 567

Soarta imobilului de la Brotăcei Maratonul proceselor Georgetei Tapangea vs. Primăria Constanța continuă. Ce au decis magistrații la ultimul termen?

14 Apr 2024 997

Magistrații au suspendat procesul intentat de Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist unui revoluționar din Constanța

12 Apr 2024 407

Condamnare pentru Monica Macovei, fost ministru al Justiției! 6 luni de închisoare cu suspendare la Judecătoria Mangalia

12 Apr 2024 713

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, achitat definitiv pentru ucidere din culpă

11 Apr 2024 748

Amânare în dosarul în care Prefectura Constanța a chemat în judecată firma Sofi Leader Invest SRL

10 Apr 2024 491

La toamnă se va lua o decizie în procesul dintre Prefectura Constanța și Stely Metal SRL

10 Apr 2024 390

Decizie în procesul dintre firma care administrează Cimitirul Municipal și Primăria Constanța

10 Apr 2024 529

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, accident aproape de Mangalia! Mâine, termen în dosarul civil

08 Apr 2024 519

Primarul din Corbu și-a dat în judecată contracandidatul de la Alianța Dreapta Unită!

31 Mar 2024 521

Wave House SRL câștigă, pe fond, procesul deschis de Prefectura Constanța. Este vizată o autorizație de construire

31 Mar 2024 454